Boekenlezers reizen gratis met Dimitri Verhulst

boekenweekgeschenk

Deze week was vond de 80ste boekenweek plaats. Het thema dit jaar waanzin. De week werd afgesloten met een actie die ‘te gek voor woorden’ was. Op zondag 15 maart konden reizigers vrij reizen met NS met het Boekenweekgeschenk. 240.000 lezers reisden gratis met de trein.

Op de laatste dag van de boekenweek veranderde het Boekenweekgeschenk De zomer hou je ook niet tegen van Dimitri Verhulst in een tweedeklas treinkaartje voor één persoon. Dit jaar had het Boekenweekgeschenk een barcode achterop, waarmee ook de poortjes op stations konden worden geopend. Zowel het papieren boek als de ebookversie konden als treinkaartje worden gebruikt.

De barcode is dit jaar nieuw, maar de gratis reizen actie zelf werd dertien keer eerder al georganiseerd. Vorig jaar gingen er 240.000 reizigers op weg met het Boekenweekgeschenk. De schatting van NS is van het eind van de middag, mogelijk wordt het aantal van voren jaar aan het eind van de dag nog net overschreden.

Het Boekenweekgeschenk had dit jaar een oplage van 723.000 exemplaren. Schrijver Dimitri Verhulst reisde zelf ook met de trein van Amsterdam naar Roosendaal en las voor uit zijn eigen werk. Zijn lezing in de trein droeg hij op aan de Nederlandse conducteurs, vanwege het toenemende geweld.

Waar ging jij vandaag naar toe? En welk boek kocht jij bij het Boekenweekgeschenk?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s