Populairste artikelen van 2015

226426-A-New-Year-Means-New-Possibilities.-Goodbye-2015-Hello-2016.-Enjoy-The-New-Year

Foto: Welovethispic.com

2015 was een jaar waarin ik mijn eigen drijfveer moest vinden voor het bloggen. In 2014 begon ik voor school met mijn blog, rond april 2015 hoefde dit niet meer, maar ik besloot voor mezelf door te gaan. Studiepunten waren niet meer mijn drijfveer, dat werd plezier. Ik deelde boeken die ik bijzonder vond, verslagen van events die ik bezocht en nieuwsfeitjes waar ik enthousiast van werd. Benieuwd welk van die artikelen het beste werden gelezen?

10 tips voor een succesvol Boekenfestijn
Mijn ultimate artikel werd toch wel “10 tips voor een succesvol Boekenfestijn”. Ik deelde tips voor één van mijn favoriet events. Dit werd zelfs geplaatst op de Facebook en Twitter van het Boekenfestijn zelf. Er werden 892 individuele bezoeken aan dit artikel gebracht, dit werd daarmee mijn meest bekeken artikel tot nu toe.

The Selection verkoopt filmrechten
Mijn tweede meest succesvolle artikel werd een aankondiging van de verfilming van De Selectie van Kiera Cass. Op de film moeten we mogelijk nog even wachten, maar de filmrechten zijn in elk geval verkocht aan Warner Bros. Dit artikel werd vooral veel gevonden in zoekmachines, met zoektermen als “komt er een film van de selectie?” En ja, die komt er dus!

SSS | Super 6 meest hilarische boektitels
In 2015 deed ik ook een tijd mee aan de Super Six Saturday. Uiteindelijk is dat een beetje in de vergetelheid geraakt. De blog die het organiseerde had nog wel een lijst met de SSS categorieën, maar plaatste ze zelf ook niet altijd meer, daardoor ben ik er een beetje vanaf geraakt. Wie weet dat ik in 2016 weer een poging doe. Maar bij die Super Six Saturday dus bleken plots heel veel mensen het artikel te bekijken met mijn meest hilarische boektitels, vooral vanwege de favoriet “Geen gezeur, meer wijn!” dat toen net uit was.

Recensie: Love, Rosie
De recensie kwam dan wel uit eind 2014, maar in 2015 gingen er toch nog meer dan 100 mensen op zoek naar Love, Rosie. Ik was aardig vroeg met de recensie aangezien ik de film in een sneak preview had gezien, dus waarschijnlijk verklaart dat de late bezoekjes. En natuurlijk kan niemand zo’n leuke romantische film weerstaan!

Nieuwe covers VS Oude Covers #2
In 2015 kwam Dutch Media met een reeks nieuwe feelgood-covers. Ik vergeleek deze covers met alle eerdere edities van die boeken. Toen was ik niet even enthousiast over alle covers, inmiddels heb ik die van Sophie Kinsella zo vaak gezien dat ik er wel aan gewend ben geraakt. Mijn Nieuwe Covers VS Oude Covers-reeks die ik voor mijn schoolblog startte hield ik niet heel lang vol, wie weet dat ik die in 2016 af en toe weer eens langs zal laten komen nu bijvoorbeeld de Harry Potter boeken opnieuw zijn uitgegeven.

Ik ben nog altijd niet zo’n actieve blog geworden als de geweldige blogs die ik zelf dagelijks lees. In 2015 schreef ik mijn blogs vanuit plezier en interesse en waarschijnlijk blijf ik dit doen. Een blog met 3 posts per dag zal ik dus niet worden, maar ik blijf wel een blog die elke week dingen plaatst omdat ik het echt met jullie wil delen.

2015: het gezellige reactiejaar
In 2015 heb ik een hoop reacties gehad. Hoewel het artikel onder het rijtje van de 5 best bezochte staat, kreeg ik op de poll “e-books vs papieren boeken?” zoveel leuke reacties, ook op mijn persoonlijke Facebook. Ik ben altijd weer blij als ik m’n mail open en er een nieuwe reactie in staat. Het is zo leuk om jullie mening te horen en af en toe gezellig bij te kletsen, hier of op een van mijn social media kanalen, dus bedankt dat jullie van je hebben laten horen! En extra bedankt voor de diehards zoals Judith en Jenni die altijd reageren als ze iets gelezen hebben, jullie zijn toppers.

Het nieuwe jaar is inmiddels weer begonnen, allemaal nog een heel gelukkig nieuwjaar gewenst! Vol goede moed ga ik ook nu weer mijn blog bijhouden en met jullie mijn leukste boekennieuws en recensies delen. Als je iets tegenkomt waarvan je denkt “oh, kan ze daar iets voor me over schrijven?” laat het me dan zeker weten, suggesties zijn altijd welkom, ook als je een leuke reeks in 2015 zag (zoals de SSS) waarvan je vindt dat die terug moet komen, of als je nog meer tips nodig hebt voor het Boekenfestijn (ja, ik ga zelfs mee als je wilt!). Hopelijk wordt 2016 een mooi blogjaar!

Wat zou jij leuk vinden om in 2016 op mijn blog (terug) te zien?

 

4 thoughts on “Populairste artikelen van 2015

 1. De beste wensen voor 2016, E!
  Ik lees eigenlijk zo goed als alle blogpostst omdat je er keer op keer in slaagt om mijn aandacht te trekken, ook al lees ik sommige boeken niet waar je over post. Je hebt een aangename schrijfstijl. ^_^

  Doe zo verder!
  Ellen

  Like

  • Dankjewel Ellen, jij ook, een heel gelukkig 2016! En wat enorm lief om te horen, dit vind ik zo leuk! Bedankt voor je reactie ook 😀 Als je een keer een boek hebt wat wel meer jouw stijl is mag je ‘m altijd aanraden hoor, dan snel ik naar de bibliotheek om ‘m te lenen en er eens een recensie over te schrijven 🙂

   Like

 2. Ik vind het echt knap dat je het bloggen zo volhoudt! Mij is het nu al twee keer niet gelukt.. Ik denk dat bloggen niet echt iets voor mij is. Ik houd het wel bij lezen en ‘boeken’ schrijven 🙂 maar jij moet wel lekker doorgaan zo, E! ^^

  Like

  • Dankjewel Jenni! Wie weet lukt het je nog een keer! Zoals je weet had ik namelijk tegelijk met jou toen ook een blog voor mijn schrijfsels, maar nu is het toch gelukt om veel langer dan toen een blog bij te houden. Het stimuleert zeker door mensen te zeggen dat je blogt en op social media je blogs te plaatsen, dan hou je er ook niet zo snel mee op 🙂 En anders is lezen en voor jezelf schrijven ook altijd leuk toch?

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s