Pasen Booktag

5650396952_cef6b09ae8_z

Foto: Joris Leermakers op Flickr

Wist je dat er niet overal een paashaas eieren verstopt tijdens Pasen? In Beieren is er namelijk een haan, in Thüringen een vos en oh oh, in Tirol hebben ze een kip. De leukste variatie vind ik nog Hannover in Duitsland, waar ze een koekoek hebben. Maar het liefste zie ik tijdens Pasen toch een goed leesboek, daarom bedacht ik voor jullie deze Pasen Booktag!

Eieren zoeken – Ben je wel eens een boek kwijt geraakt? Zo ja, welke?
Mijn klasgenootje had het laatst over een boek dat ze was vergeten in de trein; die kreeg ze dus nooit meer terug. Zo erg was het bij mij gelukkig niet, maar na een vakantie in Duitsland was ik een Jill Mansell omnibus kwijt. Uiteindelijk heb ik het maar opgegeven, tot ik een jaar later het boek in een vergeten tas tegenkwam.

Eieren schilderen – Dat ene verpeste paasei willen we allemaal het liefst opnieuw schilderen. Welke boekcover zou jij echt eens graag in een nieuw jasje zien?
Ik zou Topmodel van Theresa Rebeck wel eens in een nieuw jasje willen zien. Ik weet niet of ik de originele cover (links) of de cover van de pocket (rechts) beter vind, maar ik zou voor dit boek een meer Lauren Weisberger-achtige cover zien, een minimalistische cover met veel wit en een voorwerp.

 

Paashaas – Je kunt de Paashaas zijn, maar wie weet wil jij wel een heel ander pak aantrekken. In de huid van welk personage zou jij wel eens willen kruipen?
Laat mij maar eens Angela Clarke zijn uit de Ik hou van- series van Lindsey Kelk. Oké, ze betrapt haar verloofde met een ander in het eerste boek en dat is iets minder, maar daarna maakt ze de meest spannende dingen mee in New York, Hollywood, Parijs, Las Vegas en ga zo maar door. Met een vriendin als Jenny Lopez wil ik wel een keer Angela zijn.

Tjilpende kuikentjes – Wat zijn tjilpende kuikentjes schattig, maar kun je dat geluid ook de hele dag aan? Welk personage werkt jou op je zenuwen?
Nora Grey uit Hush, Hush. Ondanks dat ik het boek een pageturner vond, kon ik me enorm ergeren aan Nora’s naïviteit. Want als je denkt dat er gevaar is, dan is het ook heel logisch om daar toch naartoe te gaan.. not.

Chocoladeverslaving – Welk boek kun jij keer op keer lezen?
Ik lees niet zo vaak boeken opnieuw, omdat ik al zoveel boeken heb die ik nog moet lezen. Toen ik nog klein las ik wel boeken keer op keer – of ja, ze moesten voorgelezen worden – en toen was ik vooral fan van Balletclub de Zwaantjes. Als ik nu nog eens tijd vind om boeken te herlezen, wil ik Twilight nog eens opnieuw lezen, om te kijken wat ik er na al die jaren van vind.

Gevulde paaseitjes – Welk boek heeft je aangenaam verrast?
Onlangs las ik De vijfde golf van Rick Yancey. Stiekem kocht ik het boek vooral vanwege Chloë Grace Moretz op de voorkant. De film vond ik wel heel goed, maar of dat met het boek zo zou zijn wist ik niet, omdat ik van The Maze Runner ook niet alle boeken even goed vond. Toch werd ik aangenaam verrast dat ik het een geweldig boek vond en dat voor wat ik in eerste instantie gewoon zag als “een alienboek”. 

Paasontbijt – Als er de volgende ochtend elk boek naar keuze op de ontbijttafel zou kunnen liggen, voor welk boek kun je jou dan wakker maken?
Ik moet nog altijd De koningin & de favoriet van Kiera Cass lezen, dus als die op wonderbaarlijke wijze zou verschijnen, ren ik meteen de trap af!

Eitje-tik – Welke twee personages uit verschillende boeken zou jij graag eens tegenover elkaar zien staan?
Walker/Wanda uit The Host van Stephenie Meyer mag wel eens kennis maken met Evan Walker uit The 5th Wave. Ik ben benieuwd hoe twee verschillende aliensoorten met elkaar om zouden gaan!  

Hopelijk vonden jullie deze Booktag leuk, voel je vrij om ‘m over te nemen en in de vullen! Voor de handigheid hier nog eens de vragen op een rijtje:

 • Eieren zoeken – Ben je wel eens een boek kwijt geraakt? Zo ja, welke?
 • Eieren schilderen – Dat ene verpeste paasei willen we allemaal het liefst opnieuw schilderen. Welke boekcover zou jij echt eens graag in een nieuw jasje zien?
 • Paashaas – Je kunt de Paashaas zijn, maar wie weet wil jij wel een heel ander pak aantrekken. In de huid van welk personage zou jij wel eens willen kruipen?
 • Tjilpende kuikentjes – Wat zijn tjilpende kuikentjes schattig, maar kun je dat geluid ook de hele dag aan? Welk personage werkt jou op je zenuwen?
 • Chocoladeverslaving – Welk boek kun jij keer op keer lezen?
 • Gevulde paaseitjes – Welk boek heeft je aangenaam verrast?
 • Paasontbijt – Als er de volgende ochtend elk boek naar keuze op de ontbijttafel zou kunnen liggen, voor welk boek kun je jou dan wakker maken?
 • Eitje-tik – Welke twee personages uit verschillende boeken zou jij graag eens tegenover elkaar zien staan?

Wat heb jij vandaag en gisteren tijdens Pasen gedaan?

7 thoughts on “Pasen Booktag

 1. Wat een leuke en vrolijke tag! 🙂 Ik vooral veel gegeten en we zijn verder bezig geweest met het opknappen van ons huis (lentekriebels!) 🙂 Helaas dus weinig tijd gehad om te lezen, maar dat hoop ik snel weer goed te kunnen maken.

  Like

  • Dankjewel! 😀 En je bent goed bezig met het klussen daar! Is de keuken uiteindelijk nog mooi geworden? Zodra het klaar is plof je lekker op de bank in je opgeknapte huisje, weet je al wat je wil gaan lezen?

   Like

   • 😀 de keuken is een beauty nu. Er hoeft alleen nog maar een muurtje te worden gefixed en dan is alles klaar (althans, als we niks nieuws verzinnen :p). Thanks for asking! Ik ben over het eerstvolgende boek na the Girl on the train nog aan het twijfelen: denk dat het wss Miss Peregrine’s home for peculiar children gaat worden 🙂

    Like

    • Wat leuk om te horen! Of de kookkunsten er nu beter van worden of niet, het is vast heerlijk dat het bijna af is! Hoe was Girl on the train? Ik heb die nog niet gelezen, maar er was wel een enorme hype over.

     Like

    • Inderdaad heerlijk! 🙂 Ik heb het boek gisteren eindelijk uitgelezen. Het was een hele bevalling, maar ik moet zeggen: het einde was verrassend. Niet dat ik ’t einde op deze manier nooit had verwacht, maar meer omdat het daar gewoon eindelijk echt spannend werd 😀 Toch niet voor niks gelezen dus ;p

     Like

 2. Wat een ontzettende leuke tag! Helaas heb ik eerder weinig tijd gehad om dit artikel te lezen (en is Pasen dus allang weer voorbij), maar anders had ik de tag zeker weten overgenomen. Wat leuk trouwens dat je nu ook eigen tags bedenkt. 🙂

  Like

  • Haha, wat een reactiespam van jou ineens, dankjewel en ook voor het compliment! En ik snap het met al die drukte die we hebben gehad. Ik wilde een boekentag voor Pasen invullen, maar kon er zo gauw geen vinden, dus dan maar zelf eentje! Als ik weer een idee bedenk voor een nieuwe tag kan je ‘m dan altijd nog invullen 🙂

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s