Dit is de locatie van YALfest 2019!

Sinds 2015 wordt ieder jaar het Young Adult Literature Festival georganiseerd. Op het boekenfestival voor jongeren (en oudere YA-liefhebbers) komen elk jaar internationale auteurs overvliegen om hun fans te ontmoeten en worden er de hele dag leuke workshops georganiseerd. Onlangs maakte de organisatie van YALFest de feestlocatie van 2019 bekend.

Voor het eerst strijkt YALFest volgend jaar neer in… Hoevelaken! Via Instagram werd bekend gemaakt dat de locatie Expo Hoevelaken zal zijn. De beurslocatie ligt vlak aan de A1 bij knooppunt Hoevelaken en op loopafstand van Station Hoevelaken. Voor de onbekenden van het Kippenlijntje: zorg wel dat je even uitcheckt bij de NS en incheckt bij de Valleilijn (Connexion) als je met de trein komt!

De auteurs 

Naast de locatie zijn er ook al een aantal auteurs bekend gemaakt. Zo komt Benjamin Alire Sáenz, bekend van het veelgeprezen boek Aristoteles & Dante ontdekken de geheimen van het universum. Ook is Nic Stone van de partij. Zij schreef het boek Zij en ik, maar in februari verschijnt ook de vertaling van haar indrukwekkende boek Dear Martin, dat vertaald zal worden als Wat zou Martin doen?

Benjamin en Nic zijn in het goede gezelschap van Kristen Ciccarelli. Zij schreef de Iskari serie die nog maar net is verschenen bij Blossom Books. Er zijn al twee boeken van de reeks verschenen en deel drie wordt verwacht in september 2019. Ook Karen M. McManus is erbij. Deze auteur is volgens mij erg bekend onder boekenbloggers, zij schreef namelijk het spannende boek Een van ons liegt.

De laatste auteur die de organisatie bekend heeft gemaakt is Samira Ahmed. Fans kunnen meteen haar net verschenen boek laten signeren, want Samira debuteert in maart 2019 bij Blossom Books met haar boek Ingesloten. Blossom Books is er snel bij met haar vertaling, want de Engelse versie Internment verschijnt ook in maart. In het Engels is wel al van Samira Ahmed het boek Love, Hate & Other Filters verschenen. Nu maar hopen dat dit boek ook in het Nederlands vertaald wordt!

De datum

De vierde editie van het festival bij Expo Hoevelaken vindt plaats op 21 april 2019, op Eerste Paasdag. Kaartjes zijn te koop via de website van YALFest.

Ben jij wel eens naar een literatuurfestival geweest?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s