The Selection van Kiera Cass wordt Netflixfilm

Foto: Epic Reads

Het heeft even mogen duren, maar na twee mislukte pilots en een lange stilte na het verkopen van de filmrechten, komt er eindelijk een verfilming van The Selection van Kiera Cass. Daarvoor hoef je niet eens je huis uit, want de film zal te zien zijn via Netflix.

Het goede nieuws werd naar buiten gebracht door Variety. De Amerikaanse entertainmentnieuwswebsite wist al te verklappen dat de film geregisseerd zal worden door de Saoedi-Arabische filmmaakster Haifaa Al-Mansour. Al-Mansour brak in 2012 door met de film Wadjda, maar kun je wellicht ook kennen van de Netflixfilm Nappily Ever After.

Boodschap over empowerment

De producer van het eerste filmdeel, Denise Di Novi, laat weten: “We zijn zeer verheugd om met Netflix samen te mogen werken en deze geliefde boeken tot leven te brengen voor de buitengewoon loyale en gepassioneerde fans.” De fans wachten al sinds 2016, toen er een regisseur werd gevonden voor de film, maar het wachten is het meer dan waard. “Kiera Cass heeft een betoverende fantasie gecreëerd waarvan de boodschap over empowerment en authenticiteit tegenwoordig relevanter is dan ooit.”

De schrijfster zelf laat via Instagram weten zelf net zo enthousiast te zijn over de verfilming en laat fans weten dat er binnenkort meer nieuws zal verschijnen.

 

The Selection

The Selection (in het Nederlands vertaald als: De Selectie) gaat over 35 meisjes die strijden voor het hart van de knappe prins Maxon. America Singer vindt het echter een nachtmerrie. Wanneer zij wordt uitgekozen om naar het paleis te komen, moet ze haar geheime liefde opgeven en haar thuis verlaten voor een strijd om een kroon die ze niet wil. Haar ontmoeting met prins Maxon verandert echter alles; hierdoor ziet America een toekomt die ze nooit voor mogelijk had gehouden. De succesvolle boekenserie geschreven door Kiera Cass bestaat uit vijf boeken en is verschenen in meer dan 40 landen met meer dan 11 miljoen verkochte exemplaren wereldwijd.

Eindelijk komt de film van The Selection eraan! Ben jij fan van de boekenserie?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s