Recensie: Let’s rock it – Jill Schirnhofer

lets rock it jill schirnhoferLet’s rock it – Jill Schirnhofer
Originele titel: Let’s rock it
Uitgeverij: Van Goor

Uitgave: mei 2021
ISBN: 9789000376186
Prijs paperback: €18,99
Hét onmisbare lifestyleboek voor iedere Rocket girl

Let’s rock it! Zijn wie je wilt zijn en doen wat je wilt doen,’ dat is Jills motto.

Hoe word je de beste versie van jezelf? Terwijl je druk bent met het dagelijkse leven en daarbij van alles tegenkomt op je pad, probeer je ook nog te ontdekken wie je eigenlijk bent en wat je wilt in je leven. Jill Schirnhofer geeft je in de stijlgids Let’s rock it tools en tips die je een stukje op weg kunnen helpen. Ze geeft je haar blik op de wereld en vertelt welke struikelblokken en levenslessen zij tot nu toe tegenkwam, waarbij ze niet schroomt daarbij haar eigen uitglijders met humor te beschrijven.

Een fijn boek van de Jill van nu boordevol lifestylezaken als fashion, styling, self-love, voeding en van alles om je inside en outside goed te verzorgen. Dat alles overgoten met het bekende enthousiasme van Jill en rijkelijk geïllustreerd.

Jill Schirnhofer is illustrator, schrijfster en tevens bekend van haar creatieve Zapp-kinderprogramma Jill. In Let’s rock it combineert Jill haar talent voor het maken van vrolijke, kleurrijke en kunstzinnige illustraties met haar persoonlijke lifestyletips. Hoe word je de beste versie van jezelf?

Hoewel Let’s rock it een lifestyleboek is met tips en tools, is het volgens Jill niet bedoeld als influencerboek. De schrijfster en illustratrice wil haar lezers inspireren, maar niet een bepaalde kant op sturen of beïnvloeden. De enige invloed die ze hoopt uit te oefenen is dat het boek je helpt om te zijn wie je wil zijn, en dat vind ik een mooie boodschap. Wees je unieke zelf in een wereld waarin iedereen hetzelfde ideaalplaatje nastreeft.

Jills motto is: work hard, dream harder. Dit is ook terug te zien in het boek. Schirnhofer is duidelijk iemand die hard werkt, zo woont ze inmiddels aan de gracht in het centrum van Amsterdam en is inmiddels schrijfster van diverse jeugdboeken en verschillende teken-, kleur- en knutselboeken. Toch is ze ook heel eerlijk en geeft ze toe dat om het punt in haar leven te bereiken waar ze nu is, ze niet in zeven sloten te gelijk, maar gerust in een hele rivier liep. Toch gaf ze niet op om te zijn wie ze wil zijn.

Rockende thema’s
De dingen die haar daarbij hebben geholpen en die haar in het dagelijks leven gelukkig maken, deelt ze op in diverse thema’s: fashion, beauty, dromen en succes, sterrenbeelden en magie, eten en (zelf)liefde. Het boek heeft daarmee een duidelijke opbouw, waarbij elk onderwerp ongeveer even ruimte in beslag neemt.

Hoewel deze lifestylegids volgens Jill geen influencerboek is, doen de vele foto’s me toch erg denken aan de tijd dat diverse Instagrammers boeken uit begonnen te geven vol met very Instagrammable foto’s van zichzelf. Daarin mis ik soms wat de net iets minder perfect geposeerde foto’s, die laten zien hoe Jills leven ook buiten de spotlights is, zoals de echte en oprechte sfeer waarmee het voorwoord van het boek begint. De foto’s maken het boek echter wel een vrolijk en kleurrijk geheel en geven het boek een positieve vibe. De illustraties daarbij maken het helemaal af en echt Jill, en zorgen gelukkig voor een sparkle die maken dat de opmaak zich toch onderscheidt van een ‘standaard’ lifestyleboek.

Vind je eigen inspiratie
Met name de uitwerking onderscheidt zich op een mooie manier van andere boeken. Ik vind het heel mooi hoe ze haar eigen voorkeuren en liefdes aangeeft, zoals een overzicht van haar stijliconen, maar zich daarna iedere keer tot de lezer richt en eigenlijk aangeeft: dit vind ik mooi of inspirerend, maar dat hoeft voor jou niet zo te zijn! Zo geeft ze in het hoofdstuk over fashion aan om op zoek te gaan naar jouw eigen mensen die jou inspireren. Met de doelgroep van tienermeisjes die ongetwijfeld naar haar opkijkt, vind ik het heel goed dat ze op die manier aanmoedigt om jezelf te leren kennen. Ook bij onderwerpen die je in tijdschriften veelal voorbij ziet komen, denkt Jill duidelijk na over wat ze haar lezers wil meegeven. Zo deelt ze haar favoriete beautyrecepten, maar juist de allereerste beauty hack die ze deelt is om goed te slapen.

Het boek kent ook een hoofdstuk over astrologie. Wie Jill een beetje volgt weet dat ze erg geïnteresseerd is in spiritualiteit en maanstanden. Hoewel dit onderwerp voor mij persoonlijk net iets zweverig aanvoelt, vind ik de manier waarop ze dit heeft uitgewerkt heel interessant om te lezen. Ook hierin legt ze opnieuw geen informatie op, maar vertelt ze slechts hoe zij dingen voelt en ervaart.

Gids vol geluk en sparkle
Let’s rock it van Jill Schirnhofer is daarmee een vrolijke en inspirerende lifestylegids die helpt om tienermeiden te laten geloven in hun eigen kracht en potentieel. Ondanks haar indrukwekkende carrière legt Jill haar kennis niet op, maar deelt ze haar inspiraties en moedigt ze haar lezers aan om zelf te ontdekken wie je bent en wilt zijn in het leven. De vele foto’s en illustraties van Jills eigen hand maken daarbij een kunstzinnig geheel dat helemaal voelt zoals Jill. Jill Schirnhofer heeft daarmee een mooie gids gemaakt vol geluk en sparkle die zorgt dat jij kunt shinen, let’s rock it!

Bedankt aan Best of YA en Jill Schirnhofer voor dit recensie-exemplaar in ruil voor een eerlijke recensie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s