Romantiek in de bibliotheek

logo-valentijnprijs

Foto: Valentijngenootschap

Wist je dat romantische boeken het meest geleend en gelezen worden in de bibliotheek? Het lijkt erop dat er een romanticus schuilt in de meeste bibliotheekpashouders. Met Valentijn voor de deur op 14 februari vraagt dat om een verkiezing. Het Valentijngenootschap organiseert die verkiezing met voor de allereerste keer een Valentijnprijs in de Week van het Romantische boek.

Welke romantische week?
De Week van het Romantische boek valt in de week van 7 tot en met 14 februari. Het is een officiële week opgericht door het Valentijngenootschap. Ze willen hiermee het romantische boek meer media-aandacht geven. Tijdens de week gaan de auteurs die zijn aangesloten bij het Valentijngenootschap het land in. Ze geven lezingen, workshops, boekpresentaties, meet en greets, noem het maar op of het is er wel. Dit geeft lezers de kans hun favoriete romantische auteur in het echt te ontmoeten.

De prijs van Valentijn
De Week van het Romantische boek wordt op passende wijze afgesloten met de uitreiking van de Valentijnprijs in de hoofdvestiging van de Openbare Bibliotheek Amsterdam. Jaarlijks worden 20 miljoen romans uitgeleend, maar welke is de beste? De genomineerden die zijn overgebleven op de shortlist zijn:

winnaars-kopie

Foto: Valentijngenootschap

 

 

 

 

M/V – Olga van der Meer – uitgeverij Ellessy
Sanne het leven is leuk – Marjan van den Berg –  uitgeverij House of Books
Als de dag van toen – Sandra Berg – uitgeverij Zomer en Keuning
Geraakt – Angelique van Dongen- uitgeverij Ellessy
De verloren zoon – Thea Zoeteman-Meulstee – uitgeverij Zomer en Keuning

Naast deze vijf genomineerden kan het publiek een zesde boek kiezen van een samengestelde longlist.

Stemmen voor de liefde
Een stembiljet (bijna zoiets als een liefdesbrief voor jouw favoriete boek) opsturen kan tot 11 februari en digitaal stemmen kan tot 14 februari 12:00 uur. De uitreiking vindt plaats in:

Bibliotheek Amsterdam
Zaterdag 14 februari
Aanvang 15.00, einde 16.30
Oosterdokskade 143, Amsterdam

Als je graag Valentijnsdag tussen boeken, poëzie, dans en romantische muziek doorbrengt, is er meer informatie met een afgeprijsde kaartverkoop te vinden op de site.

2 thoughts on “Romantiek in de bibliotheek

  1. Ik had hier dus nog nooit van gehoord, haha! Ik ben echt dol op romantische boeken (en films)! Ik denk alleen niet dat ik naar de uitreiking ga, maar wel leuk dat dit bestaat!

    Like

    • Ik kwam het tegen op Hebban en vond ’t zo leuk dat ik er wel wat over moest schrijven, het is natuurlijk nu nog de eerste keer, dus ik ben benieuwd of het na meerdere keren wel net zo bekend wordt als de Kinderboekenweek en de volwassen boekenweek. Ik hou ook enorm van romans, maar dat wist jij natuurlijk al. Zelfs als je er niet heen gaat is stemmen ook altijd leuk, of misschien kom je in de longlist of shortlist nog leuke romantische boeken tegen die je nog niet kende.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s