Super 6 all-time favoriete auteurs

Foto: ivyandgold on Flickr

Wat zijn er veel fantastische auteurs! Het is heel lastig om een lijstje te maken met mijn favorieten, maar toch doe ik een poging met een Super Six Saturday met mijn 6 all-time favoriete auteurs.

1. Lisette Jonkman
Ik ken geen schrijfster die me zo aan het lachen maakt als Lisette. Vanaf Glazuur was ik al verkocht. Wie zegt dat chicklit niet goed kan zijn? Niet Lisette, want zij maakt er geweldige boeken van. En het beste is ook nog dat ze in het echt enorm leuk is!

2. Mariëtte Middelbeek
Mariëtte Middelbeek was de eerste Nederlandse schrijfster waar ik een chicklit van las. Ik heb al haar boeken in de kast staan en hoop ze ooit een keer te kunnen laten signeren.

3. John Green
Zonder mijn beste vriendin Judith zou ik nooit John Green hebben ontdekt. Zij dwong me haar kopie van The Fault in our Stars te lezen. Ik kijk zo uit naar de Paper Towns movie, van mij mogen er nog heel veel boeken komen die allemaal verfilmd worden.

4. Chantal van Gastel
Vorig jaar kreeg ik een kans om voor de eerste keer Chantal van Gastel te ontmoeten. Wat is ze fantastisch! Ze schrijft vol gevoel fantastische romans.

5. Lauren Weisberger
Het is makkelijk om te zeggen dat ik alle boeken heb gelezen als Lauren er maar vijf heeft, maar het waren stuk voor stuk topboeken. Ik hou van de schrijfstijl van Lauren. Ik zou het beschrijven als classy en elegant, net als haar stijlvolle covers.

6. Gillian King
Als ik toch in het chicklit-rijtje zit, mag ik Gillian zeker niet achterwege laten! Het is jammer dat de titel die ze wilde gebruiken voor haar nieuwe boek al vergeven was, want haar boeken zelf lezen zeker wel als een trein!

Er zijn nog zoveel meer auteurs die ik zou willen noemen, maar ik hou het bij deze vier. Wie is jouw all-time favoriete auteur?

One thought on “Super 6 all-time favoriete auteurs

  1. Veel schrijvers die je hierboven hebt genoemd, vind ik ook goed! John Green, Lisette Jonkman…die ik door jou heb leren kennen, volgens mij! 😀 Verder staan er ook nog een aantal boeken van Rainbow Rowell (Engelse schrijfster) op mijn verlanglijstje! Je zal haar wel kennen van Eleanor & Park, die trouwens óók op mijn to-read lijstje staat, hahaha. Maar eerst Attachments, die ik heb ik laatst gekocht in Amsterdam! Dat wordt mijn eerstvolgende boek om te lezen, zodra ik ‘De Laatste Liefdesbrief’ uit heb van Jojo Moyes 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s