#OHMYBOOKATHON

Foto: OhMyBook.nl

Gisteren is de #OHMYBOOKATHON van start gegaan. Vandaag is het tijd voor de weekenddeelnemers om zoveel mogelijk te lezen, lezen en lezen. Voor de weekdeelnemers loopt de marathon tot en met dinsdag 21 juli.

Wat is het?
De #OHMYBOOKATHON is een leesmarathon van boekenblog Oh My Book. Tijdens deze marathon gaan zoveel mogelijk mensen tegelijkertijd boeken lezen. De bedoeling is dat je meer leest dan normaal. Er is geen specifiek doel, de lezer stelt zelf een doel vast. Wil je twee of twaalf boeken lezen? Dat bepaal je helemaal zelf!

Leesmarathons
De leesmarathons zijn meer bekend als Engelse zogeheten “readathons”. Dankzij boekenblogger Joany werd in 2013 voor het eerst in Nederland een leesmarathon georganiseerd. Aan deze marathon deden 169 mensen mee. Het bleef een tijdje stil rond de Nederlandse leesmarathons, tot de Blossom Books Readathon in mei. Nu heeft Oh My Book een leesmarathon georganiseerd voor in de vakantie. Naast de normale week die de marathon duurt, geeft de boekenblog drukke of werkende boekenwurmen de mogelijkheid om alleen in het weekend mee te doen.

De #OHMYBOOKATHON week
Tijdens deze week gaat het natuurlijk om het lezen, maar er is nog meer. De leesmarathon is net zo aanwezig online op de blog en social media van Oh My Book. Er worden de hele week winacties en challenges georganiseerd en drie Twitterchats om met andere lezers in contact te komen. Meer lezen over het meedoen aan de #OHMYBOOKATHON of het invullen van gelezen boeken? Check dan hier het artikel op Oh My Book.

Ik doe zeker mee aan de #OHMYBOOKATHON, en jullie? En heeft er iemand ooit eerder aan een leesmarathon meegedaan?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s