SSS | Super Six genre boeken (fantasy)

15190222775_f14ef58a58_z

Foto: Ryan Hickox

Als groot chicklit liefhebber ben ik nog vrij nieuw in het fantasy genre. Ja, ik moet het bekennen: ik heb nog nooit Harry Potter gelezen. Wel raak ik steeds meer vertrouwd met science fiction/dystopie-boeken, maar voor deze SSS probeer ik het te houden bij de echte fantasy. Wat zouden er in plaats van tovenaars in mijn top 6 zitten?

1. Zielen – Stephenie Meyer
In plaats van Twilight te noemen, ga ik voor een iets origineler Stephenie Meyer boek. Zielen kreeg ik ooit voor Sinterklaas en heeft toen eerst een jaar op de kast gelegen, omdat ik nooit meer fantasy dan vampiers had gelezen. Toen uiteindelijk de film uit kwam, vond ik die zo goed dat ik besloot het boek af te stoffen en in een paar dagen uit te lezen. In dit boek hebben buitenaardse Zielen de aarde overgenomen. De ziel Wandelaar wordt geplaatst in het rebelse meisje Melanie, maar ze kan haar niet geheel overnemen. Ze worden vrienden in deze ingewikkelde relatie.

2. Firelight – Sophie Jordan
Ik had niet gedacht dat ik ooit gefascineerd zou worden door draken, tot ik Ziel van vuur van Sophie Jordan las. Omdat ik van een vleugje romantiek hou, bleek dit de perfecte fantasy voor mij te zijn. Jacinda is een meisje dat zich kan transformeren tot draak en ondergedoken zit tussen ‘normale mensen’. Als ze op een dag tot draki transformeert komt ze Will tegen en is ze op slag verliefd, alleen is hij een drakenjager. Een onmogelijke liefde dus.

3. Touching Juliette reeks – Tahereh Mafi
De Touching Juliette reeks trok me aan door de prachtige covers met een oog. De schrijfstijl doet me denken aan stream of consciousness door de interpunctie en gedachtes die in het boek worden doorgestreept. Ik kan het niet goed uitleggen, daar moet je het boek zelf voor lezen. Het is een dystopische fantasy waarin niemand weet waarom Juliette’s aanraking dodelijk is. Het Herstel heeft grootste plannen met haar, maar Juliette besluit om terug te vechten.

4. Vampire Diaries – L.J. Smith
Op het boekenfestijn in IJsselstein was er een prachtige tafel met Vampire Diaries boeken. Vanwege de serie wilde ik altijd al eens aan de boeken beginnen. Ik besloot er twee te kopen en ik ben verkocht. Ik weet niet of ik meer fan ben van Stefan of van Damon, de twee vampierbroers die allebei verliefd werden op dezelfde vrouw. Na een zwaardgevecht werden ze opnieuw wakker als vampiers; en dan vinden ze een meisje dat precies lijkt op de vrouw waarop ze verliefd waren, Elena.

5. Kronieken van de Onderwereld – Cassandra Clare
Iedereen koopt wel eens boeken vanwege de cover, toch? Ik ben een enorme fan van actrice Lily Collins, dus heb dit boek gekocht toen ze op de filmcover stond. Ik vind de serie soms wel erg veel fantasy, maar het verhaal is wel zeker spannend. Wanneer Clary’s moeder ontvoerd wordt, komt Clary achter het familiegeheim: haar moeder behoorde tot een groep schaduwjagers. Samen met haar beste vriend Simon en Jace, een schaduwjager, ontdekt ze de waarheid over haar verleden en probeert ze haar moeder te redden.

6. Elixer – Hilary Duff
Hilary Duff kennen we vooral van haar muziek en rol als Lizzie McGuire, maar ze schrijft ook! Dat was genoeg voor mij om haar boek van mijn zus te lenen en te lezen. Tijdens het lezen kwam ik er pas achter dat het een fantasy boek was, dat is altijd een beetje gek. Clea Raymond is een jonge fotograaf. Wanneer haar vader plotseling verdwijnt, ziet ze op foto’s die ze maakt een vreemde schim. Uiteindelijk ontmoet ze de schim, een mysterieuze man, in het echt. Samen gaan ze op zoek naar haar verdwenen vader en komen ze erachter waarom ze zich zo verbonden met elkaar voelen. Het einde vond ik een beetje vaag, maar misschien ligt dat aan mijn weinige ervaringen met het fantasy genre.

Wat is jouw favoriete fantasy boek?

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s