#Boektober Wrap Up

#Boektober is weer voorbij! Hoe is het lezen deze maand gegaan? Foto: ByDagmarValerie.nl

Afgelopen maand ging ik net als veel anderen de #Boektober uitdaging aan. De bedoeling was om meer boeken te lezen dan normaal. Geen verplichting dus, maar een gezellige reading challenge. By Dagmar Valerie organiseerde deze toffe challenge en zorgde dat er heel veel werd gelezen in oktober.

Zelf had ik besloten het rustig aan te doen. Het was een druk blok op mijn opleiding waarbij we veel tv en radio moesten maken en ook nog een aardige stapel hadden aan in te leveren opdrachten. Wel dacht ik: ik moet nu gewoon echt gaan lezen. Dat ik er niet meer zoveel aan toekwam, was voor #Boektober geen geldig excuus.

Ik stelde een niet enorm hoog doel, geen tientallen boeken zoals ik in de zomer zou doen, maar wel een doel dat hoger lag dan het aantal boeken dat ik de afgelopen tijd had gelezen. Mijn leesdoel werd daarmee 4 boeken, een boek per week. En het is me gelukt! Ik heb mijn doel behaald. Ik las vooral boeken met een vleugje romantiek, benieuwd naar mijn lijstje?

 1. Sara Shepard – Pretty Little Liars – LASTER: Wie roddelt er nu nooit?
  Ik begon mijn #Boektober met het zevende deel van Pretty Little Liars. Dit boek las ik geheel tijdens mijn treinreizen, soms reisde ik er zelfs iets verder voor. Er is nog een achtste boek vertaald, maar helaas is dat het laatste Nederlandse deel, in de Engelse versie zijn er al 16. Pretty Little Liars blijft altijd spannend, hoewel de boeken vaak wel uitgebreid de eerdere delen herhalen. De boeken zijn dus best als stand alones te lezen en dat is handig, maar niet als je gewoon verder wil in het verhaal.
 2. Kate Harrison – Soul Beach
  Ik las Soul Beach: Een exclusieve club op aanraden van Judith. Een klein beetje dwong ze mij om dit boek te lezen, maar dat doe ik ook altijd bij haar, dus nu staan we weer quitte. Dit Young Adult-boek was een soort thriller over een meisje genaamd Alice Forster wiens zus wordt vermoord. Zij krijgt dan ineens een mail van haar overleden zus met een uitnodiging tot het virtuele Soul Beach. Ik moest even wennen aan het virtuele aspect, ik vond het een beetje sci-fi achtig, maar achteraf was het een heel leuk boek en toen ik er eenmaal in zat wilde ik ‘m graag uitlezen.
 3. Gillian King – Alles of niets!
  Ik stopte met het lezen van een ander boek voor dit boek. Ik ging namelijk zoals jullie hebben kunnen lezen naar de boekpresentatie van Gillian King. Ooit heb ik al eens de eerste twee hoofdstukken ongecorrigeerd gelezen en toen was ik al verkocht. Ik begon heel toepasselijk meteen in de trein met het lezen van dit boek en hij haalde het einde van het weekend niet. Hij moest gewoon uit! Wat schrijft Gillian King toch een heerlijke boeken en wat een prachtige cover.
 4. Sophie Jackson – Stuk van jou
  Eigenlijk was het mijn plan om weer verder te gaan met het boek dat ik tussendoor had laten liggen, maar toen zag ik een oproepje van Dagmar (ja, diezelfde van #Boektober) voor recensenten voor een feelgood romance met diepgang en.. een geheimzinnige en knappe badboy. Het boek werd aangeraden voor fans van Orange is the new black. De samenvatting sprak me zo aan, dat ik even Judith tagde op Facebook en we samen een mailtje stuurden. Helaas had ik die week een hoop te doen, maar de avonden reserveerde ik voor dit meeslepende boek. Een recensie volgt nog!
 5. 1/2 Michelle Wildgen – Jij bent mij
  Het arme boek dat elke keer moest wijken voor een ander was Jij bent mij. Ik was er al in begonnen, maar telkens kwamen er boeken tussen die ik echt eerst wilde lezen. Ik heb ook altijd de gewoonte boeken door elkaar te lezen en dit boek moest dat bekopen. Ik denk dat ik de film zo goed vond dat ik er nu even aan moet wennen dat het boek niet helemaal hetzelfde is. Momenteel ben ik dus nog halverwege, maar waarschijnlijk is dit het volgende boek waarin ik verder ga.

Ook deed ik mee aan de Instagram Challenges. Of nou ja, bijna allemaal, op dag 3 en 7 na heb ik ze allemaal gedaan. Zelfs de bookface challenge, die nog altijd zo lastig blijft! Eigenlijk heb je gewoon iemand nodig die de foto voor je maakt, in plaats van 10 foto’s waarop je zelf niks kunt zien vanwege het boek voor je gezicht. De resultaten kun je zien op mijn Instagram.

Verder las ik nog veel voor school. Niet geheel #Boektober stijl dus, maar lezen is lezen, zullen we maar denken. Naast Media en Publiek zaten daar vooral publicaties bij voor een onderzoek naar censuur in China en een longread over religieuze films. Met die boeken erbij zou ik op meer uitkomen dan 4,5, maar vooralsnog vind ik dit wel een mooie score! Een boek per week, dat is helemaal gelukt. Nu nog zien wat november ons brengt.

Heb jij meegedaan aan #Boektober? Zo ja, hoeveel heb je gelezen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s