Nieuw boek voor Twilight jubileum

Foto: Ew.com

Tien jaar geleden verhuisde Bella Swan voor het eerst van Phoenix naar Forks en trok ze in bij haar vader Charlie. Het was ook tien jaar geleden dat ze op haar eerste schooldag de beeldschone Edward zag. Het zeventienjarige meisje werd precies tien jaar geleden verliefd op een vampier, want tien jaar geleden kwam Stephenie Meyer’s boek Twilight uit. En dat jubileum ging niet zomaar voorbij.

Stephenie Meyer besloot een heus nieuw boek uit te brengen! Geheel vanuit het niets verraste ze haar fans met een jubileumeditie van Twilight. De jubileumeditie bevat het boek “Life and Death: Twilight Reimagined.” Goed, het is dus geen geheel nieuw boek, want fans zullen het verhaal herkennen. Voor Life and Death draaide Meyer namelijk de rollen om: het is hetzelfde verhaal, maar dan met de jonge vrouw Edythe als vampier en de jongen Beau als nieuwkomer in het stadje Forks.

Het verhaal van Beau had een kort verhaal moeten worden voor het jubileum, maar werd nog dikker dan het originele Twilight (283 pagina’s in de Nederlandse editie) met 442 extra bladzijden. Het wisselen van geslacht van een personage staat ook wel bekend als een “genderswap”, maar Stephenie Meyer is de eerste die dit in heuse boekvorm uitbrengt van haar eigen verhaal.

Zoals ze zelf zegt heeft ze fouten uit het eerste verhaal aangepast en Beau een sterker persoon gemaakt, omdat veel mensen kritiek gaven op de “zwakke” Bella in het eerste boek. Ook zijn er enkele nieuwe dialogen toegevoegd.  ‘Ik wou iets speciaals doen voor de fans omdat Twilight exact tien jaar geleden uitkwam,  maar ik had geen tijd om volledig nieuw boek te schrijven. Dit was dus de ideale oplossing,’ laat Meyer weten over de herschrijving.

Een nieuw verhaal in de Twilight-reeks kwam dus geheel als een verrassing, aangezien er geen enkele aankondiging vooraf was gegeven. Veel fans hadden echter gehoopt op Midnight Sun, een hervertelling van het eerste boek geschreven vanuit het perspectief van Edward Cullen. In 2008 stopte Meyer echter met het boek, nadat 12 van haar hoofdstukken illegaal op internet waren verspreid.

Ben jij enthousiast over dit omkeerverhaal van Twilight, of lees je liever het origineel?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s