Feeling good bij ‘Alles of niets’ presentatie

IMG_20151008_191602

Foto: Gillian King presenteert haar feelgoodroman ‘Alles of niets’ in Paagman, Den Haag.

Boekhandel Paagman in Den Haag stroomde op 8 oktober gezellig vol. Gillian King presenteerde haar vijfde roman Alles of niets aan familie, vrienden, bloggers en fans. De locatie in het centrum van Den Haag was niet geheel willekeurig gekozen: Het Plein en andere bekende plekken in Den Haag keren terug in Gillian’s feelgoodroman. 

Op de bovenverdieping van de indrukwekkende boekhandel zat een zaal vol gasten voor de presentatie. De ereplaatsen vooraan waren voor de kinderen. “Wat zitten jullie allemaal lief en stil,” vond Gillian, wiens twee kinderen ook vooraan zaten.

Als eerste was Monique Boltje aan het woord, acquirerend redacteur en hoofdredacteur boekenseries bij Uitgeverij Zomer & Keuning. Zij zorgde voor een goede gezellige sfeer met haar toespraak, waarin ze vertelde over het proces van het boek en vooral: de titel. Het boek was namelijk al een rijtje titels afgegaan voor het terecht kwam bij Alles of niets. Een van die titels was Het meisje in de trein. Klinkt bekend? Inderdaad, want terwijl Gillian met die titel in haar hoofd zat, verscheen er een boek dat exact zo heette. Het boek was het debuut van thrillerschrijfster Paula Hawkins.

“Ik kwam een artikel tegen met de titel ‘Elke 5 seconden wordt Het meisje in de trein‘ verkocht’.”

Het meisje in de trein
Boeken met dezelfde titels komen wel vaker voor, geen probleem, zou je denken. “Ik zag het boek en het had een cover met kleurtjes en lettertjes en het was het debuut van de schrijfster. Ik dacht, dat kan wel,” vertelde Gillian. Totdat het boek hoog op de bestsellerlijst kwam te staan. “Ik kwam een artikel tegen met de titel ‘Elke 5 seconden wordt Het meisje in de trein‘ verkocht’.”

Er werd dus afgezien van die titel, helaas, vooral omdat lezers al gewend waren aan Gillian’s “meisje in de trein”. De titel die een tijdje bleef hangen was De Collega. “Dat vond ik toch wat te leeg, het miste nog iets. Wiens collega, over welke collega hebben we het?” zei Monique Boltje. Uiteindelijk kwam de hulp voor de uiteindelijke titel van chicklit-schrijfster Lisette Jonkman. Zij was ook aanwezig, als een van Gillian’s hechte kiplit-collega’s (bestaande uit  Gillian zelf, Lisette Jonkman, Astrid Harrewijn, Chantal van Gastel), vernoemd naar hun schrijflunches.

IMG_20151008_192257

Foto: Gillian King roept Noraly King naar voren om het eerste exemplaar uit te reiken.

IMG_20151008_192312 (1)

Foto: Noraly King ontvangt het eerste exemplaar van ‘Alles of niets’.

Het plan was om het hoofdpersonage dood te laten gaan.

Veranderde eindes en het eerste exemplaar
En zo werd het uiteindelijk het boek Alles of niets dat vanavond werd uitgereikt. Het eerste exemplaar was voor Noraly King, haar eerste lezer en tevens haar schoonzus. Waar zij normaal meehielp met het verzinnen van namen of personages, kreeg ze bij dit boek onverwacht meteen een heel manuscript toegestuurd. Met wel een ander einde dan de uiteindelijke versie, omdat Gillian’s plan eerst was haar hoofdpersonage dood te laten gaan. “Dat doen we een volgende keer,” grappen ze nog even met elkaar na nog een lieve toespraak van Noraly en een dankwoord van Gillian.

De signeersessie vond uiteindelijk beneden plaats, waar Gillian tijd nam om met iedereen een praatje te maken en foto’s te maken. Achteraf was er nog genoeg tijd voor iedereen om te kletsen onder het genot van een hapje en een drankje. Met de bar in de boekenwinkel, roltrappen en vooral heel veel boeken is Paagman zeker een boekenwinkel met flair. Het was een gezellige avond en de nu al enthousiaste eerste recensies beloven nog een AWESOME! toekomst voor Gillian’s roman.

Alles of niets
Alles of niets gaat over Nikki, het meisje in de trein. Haar jeugdliefde Koen heeft haar verlaten. De enige die haar gevoelens weer op gang weet te krijgen is de aantrekkelijke man die bij haar in de trein zit, Thijs. Zijn vriendin Roos heeft onlangs haar affaire met een collega aan hem opgebiecht en ze doet er alles aan om hun relatie te redden. Als ze via via hoort dat hij is gesignaleerd met een andere vrouw, wil en kan ze dat niet geloven. Het zal toch niet waar zijn dat ze háár Thijs verliest aan een ander?

2 thoughts on “Feeling good bij ‘Alles of niets’ presentatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s