Recensie: Fashion Chicks

Foto: fashionchicksfilm.nl

Esmee (Liza Sips) heeft een grote droom: fashiondesigner worden. Ze hult zich in haar eigen creaties, tot ze door een Mean Girl-achtig trio daarom gepest wordt op school. Ze besluit zich te veranderen in een grijze muis en zo min mogelijk op te vallen. Maar dan lijken haar dromen ineens uit te komen: ze mag stage lopen bij een groot modebedrijf!

Deze Nederlandse tienerfilm combineert een aantal elementen van geliefde chickflicks. De introverte Esmee mag stage lopen Wolff Fashion, hét grote modebedrijf van Victoria Wolff (Victoria Koblenko). De verhaallijn doet denken aan The Devil Wears Prada, maar de ietwat gestoorde baas is niet de enige “bitch” waar Esmee zich zorgen om moet maken.

Zo zijn er namelijk Anne-Fleur (Robin Martens), Tiffany (Pip Pellens) en Mercedes (Melody Raymann). Deze “mean girls” maken dagelijks foto’s van Esmee’s outfits op snapchat en achtervolgen haar met de bijnaam “Smeagol”. Tot overmaat van ramp werkt Esmee ook nog eens voor Tiffany met haar moeder’s schoonmaakbedrijf. Het zit niet mee voor Esmee, tot aan haar pluizende bruine haar toe, tot er dan eindelijk stageplekken bekend gemaakt worden. Eindelijk kan Esmee zichzelf bewijzen, maar Tiffany – die in eerste instantie bij een kringloopwinkel terecht was gekomen – en haar vriendinnen gooien roet in het eten.

Esmee belandt hierdoor in het magazijn, waar ze afgekeurde designkleding moet weggooien. Esmee pimpt een oranje hak uit deze afgekeurde kleding en daar begint het verhaal mee. Geheel met blonde pruik creëert ze een alter-ego genaamd ‘Lizzy’. Lizzy vlogt over haar kledingontwerpen en krijgt talloze reacties. Als ze stiekem naar Fashionweek gaat als Lizzy en per ongeluk een ontwerp dat zij heeft verpest aan de wereld toont, wordt ze instafamous.

Zelfs de oprichter van Wolff Fashion Victoria wil Lizzy als blogger van het modebedrijf. Esmee is genoodzaakt een dubbelleven te leiden, als het gewone meisje Esmee en de beroemde Lizzy. Mij deed dit plot me alweer aan een andere serie denken. Zo zitten er in de film meer elementen die eigenlijk wel cliché zijn. Maar de combinatie is wel leuk, vooral het aspect van modebloggers en -vloggers maakt de film wat moderner en passend bij de interesses van het publiek.

BN’ers verzamelen
De film zit vol met dé namen van dit moment. Zo is er een rol weggelegd voor Mascha Feoktistova van BeautyGloss. Dat ze goed is met make-up weten we, maar ook van haar rolletje in de film heb ik genoten. Verder bestaan de hoofdrolspelers uit een aardig setje GTST-acteurs, waardoor ik in eerste instantie geïnteresseerd was in de film. Hun acteerwerk is wel erg overdreven. Ik denk dat dat vooral het ding is met Nederlandse films, dat bepaalde personages zoals de “mean girls” in deze film meer karikaturen zijn.

Liza Sips brengt het geheel weer in balans, op de enorm slechte pruik na geloof ik haar verhaal wel en ze heeft een sympathieke rol die ze enthousiast weet te brengen. Naast haar is Jason de Ridder als buurjongen en beste vriend Max een goede toevoeging. Geheel met zijn baan als pizzajongen is hij een van de meest normale personages, maar toch raak je gehecht aan hem en zou ik hem persoonlijk elk moment inruilen voor de bedoelde hunk van de film Kaj van der Voort. De complete B-Brave band speelt in de film en dat voegt maar weer een aantal namen toe aan de acteurs die de film zo aantrekkelijk maakt voor tieners. Kaj weet het er aardig vanaf te brengen in zijn filmdebuut, beter dan zijn andere bandleden, als ik het boyband-gehalte vergeet zou ik vooral opmerken dat ik hem vergeleken bij Liza Sips te jong gecast vindt.

Over the top, maar vermakelijk
De film past bij de doelgroep en ik denk dat menig tienermeisje enthousiast uit de bioscoop zal komen. Verschillende momenten vind ik wat over the top, maar ik denk dat dit voor het jongere publiek niet zal opvallen. Ook moet ik zeggen dat ik wel zeker meerdere keren heb moeten lachen. Het is een komedie, echt een Nederlandse, maar wel grappig en vermakelijk om gezien te hebben. Ik heb geen spijt gehad van de 94 minuten in de bioscoop, want de verhaallijn bleef leuk. Fashion Chicks is een film die je lekker kunt kijken zonder er echt bij na te hoeven denken. Leuk voor middelbare scholieren, en voor fashion en beautyblog-liefhebbers die hun favorieten eens in een andere rol willen zien.

Ga jij Fashion Chicks kijken?

2 thoughts on “Recensie: Fashion Chicks

    • Ik denk dat je de film zeker wel leuk zult vinden, maar je ziet dan vanzelf wel of je mijn mening over het acteerwerk en het plot herkent, of dat je denkt “nee, wat zeg je nou, ik vond dat juist goed!” Dus ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt, laat het me zeker weten als je gaat! En dankjewel, jij bedankt voor je lading aan reacties 😀

      Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s