#BOOKMASreadathon Wrap Up

IMG-20151219-WA0029

Kerstmis, the most wonderful time of the year. Zouden er boeken in die cadeautjes zitten?

Het waren twee dagen die voorbij vlogen. BOOKMAS op boekenblog Oh My Book is nog niet voorbij, maar de #BOOKMASreadathon zit er weer op. Er werd gesprint, er werd een challenge op Instagram gedaan, en door sommige uitblinkers werd enorm veel gelezen. Helaas behoor ik daar niet toe, maar toch vond ik de twee dagen weer geslaagd. Benieuwd wat je hebt gemist en hoe ik het er vanaf bracht?

On the first day of BOOKMAS
Op 19 december ging de readathon van start. Dit was tevens de dag waarop SBS een Disney-marathon hield. Geheel in die stijl was de eerste challenge een Disney gerelateerde fotochallenge. De bedoeling was om een frozen en kerstachtige foto te maken.

https://www.instagram.com/p/_eEpZ-ttJQ/?taken-by=ohmybooknl

Ik deed zelf ook mee aan deze challenge, want wie houdt er nu niet van Frozen? Ik “leende” even de kleine Olaf knuffel van mijn zus om een foto te maken met het eerste boek van mijn TBR stapeltje, namelijk Winter in New York van Chantal van Gastel.

Op de site werd het boek Blijf bij mij van Jennifer L. Armentrout weggegeven. 32 mensen maakten graag kans op dit derde deel in de serie. Ondertussen ging de marathon gewoon oor, met van 16:00 tot 17:00 de eerste leessprint. Ik las hierin het eerste verhaal van de winterse verhalenbundel uit. Jaike van Despicable Books liet op Twitter weten al goed bezig te zijn, met na The Time Traveler’s Wife van Audrey Niffenegger van 518 pagina’s ook Winter van Marissa Meyer uitgelezen te hebben, van wel 832 pagina’s! De giveaways konden niet op, want ook Stuk van jou van Sophie Jackson werd weggegeven.

On the second day of BOOKMAS
De tweede dag van de #BOOKMASreadathon ging van start op zondag. Erg veel verder was ik na het ene verhaal van Chantal van Gastel helaas niet gekomen. Mijn readathon veranderde halverwege nogal in een “huiswerkathon”. Ik keek artikelen na voor NieuwsVallei, ging de mailbox eens door, en maakte een lijstje voor dingen die in de weekmail moesten komen. Tja, helaas is het in de vakantie niet altijd automatisch gelijk vakantie. Gelukkig zijn er nog twee weken.

Ik pakte ’s avonds laat de draad weer op, want ik moest en zou dat ene boek wel uitlezen. De leessprint was die dag van 8 tot 9, om op het einde van de dag nog even wat bladzijden mee te pakken. Judith bekend als biebmiepje was zeker goed op weg, met al vijf boeken. Laten we zeggen dat zij genoeg las om mijn kleine aantal aan te vullen. Ik downloadde een aantal gratis boeken van Elly’s Choice via de kerstactie, uiteindelijk haalden ze de readathon niet, maar ik heb in ieder geval alvast leesvoer voor de rest van de vakantie.

Oh My Book verlootte ditmaal twee boeken in één keer, namelijk Kwaad bloed van Jenner Mellink en Zie me, hoor me van Martine Glaser. Aan het einde van de dag werd de balans opgemaakt met de vraag op Twitter: hoe was de marathon verlopen en wat heb je gelezen?

Het resultaat
Ik las uiteindelijk tot laat door en kreeg Winter in New York uit. Hoewel één boek vrij weinig is, was ik toch blij dat ik ‘m uit had, want het was een boek dat ik echt niet had willen missen. En juist door die dagen toch wat tijd vrij te maken voor het lezen, stimuleert het me weer om dat wat vaker te doen, ook als er geen marathon is en ik niet zo heel veel tijd heb. Judith van judithblogtsolo las ook één boek uit, maar begon meteen aan een nieuwe en kwam daarmee meteen uit haar leesdip. Zo zie je maar weer, je hoeft niet heel veel te lezen om een geslaagde readathon te hebben. En wat hebben de meiden van Oh My Book het weer leuk georganiseerd, volgend jaar weer?

Wat las jij tijdens de BOOKMAS readathon?

2 thoughts on “#BOOKMASreadathon Wrap Up

    • Dan hebben we uiteindelijk een gelijk aantal! Ik heb intussen ook m’n leesclubboek alweer uit en ik zag op je blog dat jij ook weer goed bezig bent, dus voor ons is de marathon gewoon een goede start geweest om weer te gaan lezen! En oeps, nou ja, dat ziet niemand 😉

      Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s