New Year’s Resolution Tag

4226246634_a039d41a74_z

Foto: Varun Suresh op Flickr

Vandaag hoorde ik het op radio 538: 17 januari is de perfecte dag om je goede voornemens in de prullenbak te gooien. Ik zou spontaan een zak chips kunnen pakken en de hele dag in pyjama kunnen doorbrengen, maar eigenlijk hoeft dat niet, want ik stel nooit bewust goede voornemens op. In dat geval, als iedereen zijn voornemens aan de kant schuift, waarom zouden de niet-voornemers er dan niet een paar opstellen? Op Oh My Book en JudithBlogtSolo kwam ik deze enorm leuke New Year’s Resolutions tag tegen om mijn leesvoornemens op te stellen.

Get in shape – welk boek past niet goed in je boekenkast?
Ik heb een boek van Pirates of The Caribbean, ooit meegenomen uit de boekenboom van de Albert Heijn. Vergeleken met de rest van de boeken, is dit boek eigenlijk veel te hoog en staat niet echt mooi in het rijtje. Ook heb ik boven in de kast enkele pockets, maar doordat daar de boeken opgestapeld liggen en die ernaast rechtop kunnen staan, heb ik juist wat overgebleven ruimte weer weggewerkt.

Eat healthy – welk boek was goed voor je om te lezen?
Hush Hush van Rebecca Fitzpatrick. Niet per se vanwege het boek, maar om het lezen zelf. Met een fulltime opleiding en Tumblr-verslaving stel ik het lezen soms iets te vaak uit naar “morgen dan maar”. Toen ik dat boek voor de leesclub ging lezen, kwam ik weer helemaal in een leesflow, en daardoor heb ik deze maand daarna alweer twee boeken uitgelezen.

Read more – kies een boek wat je wilt lezen, maar nog steeds niet aan toe gekomen bent
Ik wil nog heel graag Vampire Academy van Richelle Mead lezen. Ik heb het boek ooit bij het Boekenfestijn gekocht en sindsdien staat het in de kast. Als ik op zoek ben naar een ander boek en ‘m zie staan denk ik wel eens “oh ja, die wil ik ook nog lezen”, alleen dan heb ik meestal net andere leesplannen door leesclubboeken of gewonnen boeken die ik toch eerst wil lezen, terwijl ik dit boek wel nog heel graag wil lezen.

Quit smoking – welk boek heb je meerdere keren opnieuw gelezen?
Shame on me, maar ik ben zo’n persoon met honderden boeken, terwijl ik ze maar één keer lees (en daarna doorgeef aan m’n zussen). Vroeger las ik boeken wel altijd opnieuw, mijn Marion van de Coolwijk boeken hebben nog wel wat gebruikerssporen, maar verder denk ik dat de boeken die ik herlas vooral boeken zijn die ik voor school moest leren, zoals Un Secret van Philippe Grimbert.

Save more money – welk boek heb je voor een mooie prijs gekocht?
Pfoeh, dit is lastig kiezen, want ik koop altijd veel boeken in de uitverkoop, bijvoorbeeld bij het Boekenfestijn of bij de Kruidvat, waar ze boeken in goedkopere edities uitbrengen. Ik denk dat het goedkoopste nieuwe boek een Gossip Girl pocket van €1 was.

Be more organized – hoe richt jij je boekenkast in?
Al mijn boeken staan gesorteerd op alfabet! Wel heb ik drie boekenkasten in verschillende kamers in huis, dus die staan allemaal op zichzelf gesorteerd op alfabet. Misschien dat ik ze ooit bij elkaar voeg, waardoor de ene kast dan bij A kan beginnen en de laatste eindigen bij Z.

Be punctual – wat is de kortste en de langste tijd die je over een boek deed?
De kortste tijd zijn de boeken die ik in één dag uit las. Dit zijn nogal wat boeken die ik vooral in de zomer heb gelezen. In de zomervakantie kan ik gaan liggen op een ligstoel en er niet uit komen voor het boek uit is. De langste tijd die ik over een boek heb gedaan is het boek niet uitlezen, want dan kunnen we dat een eeuwigheid noemen, toch? Het spijt me, maar door Prins Heerlijk van Megan Mulry ben ik nooit heen gekomen.

Go out more – welk boek zorgt ervoor dat jij je afzondert van de wereld?
Dit heb ik bij elk goede boek. Vooral als het hele spannende boeken zijn, kan het dat ik niks merk van wat er om me heen gebeurt totdat ik stop met lezen.

Be unique – wat was je favoriete boek van 2015?
Kiezen tussen boeken vind ik verschrikkelijk! Ik heb besloten voor de eerste boeken te kiezen die in me opkwamen, omdat die dus een goede indruk hebben achtergelaten. Dit zijn Alles of niets van Gillian King, Winter in New York van Chantal van Gastel en de Selectie-serie, die ik vorig jaar eindelijk ontdekte en met plezier uitlas!

Be more personal – naar welk boek kijk je het meest uit?
Ik wil heel graag The 5th Wave lezen. Ik weet dat dat boek er al is, maar ik hoop eigenlijk dat er een filmcover komt, omdat ik dan het boek wil kopen en lezen voor de film.

Really, resolutions? – welk boek beloof je in 2016 te lezen?
After 2, ik heb dit boek tijdens Anna Todd’s signeersessie gekregen, maar ik ben er nog helemaal niet aan toe gekomen! Het is ook super lastig om te kiezen welk boek je altijd als volgende wil lezen als er zoveel leuke boeken zijn. Maar na het eerste deel ben ik benieuwd hoe het verder gaat, dus daarom wil ik ‘m zeker in 2016 nog gaan lezen.

Ik vond deze tag enorm leuk om in te vullen. Nu is de vraag aan jullie: welk boek wil of moet jij dit jaar echt gaan lezen van jezelf?

2 thoughts on “New Year’s Resolution Tag

  1. Inderdaad een erg leuke tag- en boeken zijn de enige goede voornemens die er echt wat toe doen. 🙂 Ik wil dit jaar eindelijk To Kill a Mockingbird en The Great Gatsby lezen (die laatste waarschijnlijk na het kijken van de film. Het wordt tijd dat ik mijn klassiekers lees.

    Like

    • Daar heb je helemaal gelijk in! En wat een enorm goed voornemen! Eigenlijk gek dat we vaak wel veel weten over de klassiekers, maar ze dan toch niet zo gauw kopen of lenen om te lezen. Ik heb op aanraden van mijn beste vriendin uiteindelijk wel Pride & Prejudice gelezen. Jij ook veel leesplezier dit jaar dan 🙂

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s