Book Haul: januari 2016

Foto: De nieuwe aanwinsten van januari.

Foto: De nieuwe aanwinsten van januari.

Ik kan bijna niet geloven dat het alweer februari is. Hebben jullie ook het idee dat het jaar zo snel gaat? De kerstkransjes hebben alweer plaatsgemaakt voor paaseitjes in de winkels en het is weer tijd voor romantische Valentijnsverhalen. Op boekengebied ging ik in januari eens niet geheel voor de romantiek, want naast een awkward liefdesverhaal ging ik ook voor een nieuwe fantasy-serie. Kijk je mee?

Dit boek hoorde eigenlijk nog een beetje bij december, want tijdens de #12DaysofBBChristmas van Blossom Books won ik Lobsters op de blog van Joost, aka NerdyGeekyFanboy, bedankt! Het boek heb ik inmiddels al uit, en het was zeker extreem awkward maar ook erg grappig. Ook kreeg ik nog een aantal hele leuke kaartjes en boekenleggers erbij!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto: Lobsters door Tom Ellen & Lucy Ivison, en kaartjes en boekenleggers van andere Blossom Books titels.

Ook een kerstpresentje, want voor mijn zus deed ik mee aan een Instagram challenge tijdens BOOKMAS van Oh My Book. Hoewel ze dus niet geheel voor mij zijn, mag ik er wel even mee pronken, want zijn ze niet super schattig?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto: Drie vrolijke kleurrijke (luister)boeken van Frozen. I’m Olaf and I like warm hugs!

Inmiddels ben ik bezig met dit boek van een van de leukste Nederlandse schrijfsters, Astrid Harrewijn. Ik werd namelijk als één van de vijf meelezers uitgekozen via Best of Romance, hoe leuk is dat? Dat wordt dus kritisch lezen en zodra het boek uit is mijn oordeel geven. Maar geen angst voor Harrewijn: tot nu toe vind ik het super en krijg ik enorm veel zin om weer eens naar een museum te gaan! En de titel en cover die zijn gewoon al geweldig, vind je ook niet?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto: Het nieuwste boek van Astrid Harrewijn Drie vrienden, een huis (en een klusjesman) nog voor het in de winkels ligt, superspannend!

Tegelijk met Drie vrienden, een huis (en een klusjesman) kwam het volgende boekje binnen van bol.com, het molboekje van 2016! Ik ben nog niet zo’n doorgewinterde Molloot – vorig jaar keek ik voor het eerst een heel seizoen Wie is de Mol? in plaats van delen. Dit jaar doe ik actiever mee door theorieën te lezen en te speculeren wie de Mol kan zijn. Eén van mijn twee potentiële Mollen ging er afgelopen zaterdag uit, dus nu hou ik nog Klaas over.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto: Het molboekje voor 2016. Wie is jouw Mol?

Zoals ik aangaf in mijn post met 5 dingen waar ik naar uitkeek na de tentamens, keek ik niet alleen het nieuwe seizoen van Pretty Little Liars, ik ging ook naar het Boekenfestijn! Mijn zus en ik maakten een lange trein- en metroreis naar Ahoy, met een tussenstop bij de Primark. Eigenlijk keek ik vooral uit naar de boeken van de Soulmates serie uit de folder, maar helaas hadden ze van de drie delen van de aanbieding er maar twee. Omdat het ontbrekende deel net de eerste was en er binnenkort nieuwe drukken uitkomen, liet ik die boeken aan me voorbij gaan.

Wel ging ik weer op zoek naar Vampire Diaries boeken om mijn verzameling aan te vullen. Ik kocht Bestemming, waardoor er nog net één deel tussen zit dat ik nog niet heb, maar in ieder geval heb ik deze dan vast klaarliggen, toch?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto: Bestemming, uit de Vampire Diaries serie van L.J. Smith.

Verder kocht ik nog deze drie boeken op het Boekenfestijn. Een goede vriendin Jennifer had me al eens verteld over het eerste deel en zelf heb ik ook de film op DVD. Daarom werd het tijd om het boek eens aan te schaffen. Op aanraden van mijn zus nam ik alle drie de delen die er lagen, om het oude Vampire Diaries fiasco – de eerste keer lagen er alle boeken en ik nam er maar twee mee, sindsdien kan ik ze nooit meer allemaal vinden – te voorkomen. En met zo’n vijfhonderd pagina’s per boek heb ik voorlopig wel wat te lezen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto: De eerste drie delen van de Beautiful Creatures serie. Geen trilogie, want er is nog een vierde deel.

Dit waren weer al mijn gekregen en gekochte boeken van deze maand.

Welk boek kon jij in de maand januari aan je boekenkast toevoegen?

12 thoughts on “Book Haul: januari 2016

 1. Ik heb zelf alleen het molboekje kunnen toevoegen (helemaal vergeten), maar wat heb jij nog een hoop nieuwe boeken! Ik heb de film van Beautiful Creatures gezien, maar vond ’n niet heel geweldig. Ben benieuwd naar de boeken. 🙂

  Like

  • Ik was ‘m ook bijna vergeten, vandaar dat ‘ie niet op de eerste foto met alle boeken staat. En inderdaad! 😀 Wel een deel dus van december die nog met de post moesten komen, maar dat maakt ze niet minder leuk! Ik zal je laten weten hoe ik ze vond! Volgens mij zijn ze vanuit een mannelijk perspectief, dus zal anders zijn dan de boeken die ik meestal lees.

   Geliked door 1 persoon

 2. Ik wil ook super graag naar de boekenfestijn maar dan moet ik wachten tot september zodat ik naar Utrecht kan,- Het lijkt me zo gaaf maar ik heb gehoord dat er niet altijd veel leuke boeken te koop zijn klopt dat? Trouwens, je hebt erg leuke boeken gekozen hoor!

  Like

  • Wat jammer, dat duurt nog even, maar dan heb je in ieder geval iets om naar uit te kijken! En Utrecht heeft vaak veel boeken weet ik uit ervaring, sommige andere Boekenfestijnen hebben meer hobbyspullen (meestal Hasselt) en daar ben ik niet zo van. En het verschilt erg, het ligt eraan waar je van houdt. Er zijn namelijk altijd heel veel romans dus als je daar van houdt zit je helemaal goed. Maar het verschilt hoeveel Engelse boeken ze hebben, soms zijn het er veel, nu waren het er maar heel weinig, je weet van tevoren nooit hoeveel er binnen komt. Dat is waar die negatieve reacties soms vandaan komen, en de YA boeken, maar zoals je ziet heb ik daar toch wel weer wat van gevonden! Nu hadden ze een Young Adult tafel dus dat is al een stuk beter, vroeger lagen ze bij Jeugdland. Meestal ga ik pas op de vrijdag naar het Boekenfestijn en kijk ik eerst op Instagram of Twitter naar de hashtag #boekenfestijn om te kijken wat andere mensen hebben gekocht. Dan weet je een beetje wat er ligt en zie je soms boeken die jij ook wil gaan kopen. Maar ik denk dat je het zeker leuk gaat vinden hoor, vooral als je het eerste bezoek is, dan zijn al die tafels vol met boeken supergaaf! Bedankt voor je reactie!

   Like

   • Dat is een slim idee om te kijken bij instagram en twitter, ik kijk meestal op youtube naar videos erover om een beeld te krijgen maar er zijn er niet zoveel. Dit ga ik zeker doen en ik kan echt niet wachten, ik voel me net een kind die naar Disneyland gaat hahaha bedankt voor het advies 🙂

    Like

    • Youtube was ook een slim idee van jou! Maar veel mensen vinden een foto met hun aankopen net iets sneller gaan, dus dat is heel handig als je een beetje een idee wilt krijgen van waar je naar wil zoeken. Haha, alvast veel plezier bij jouw boeken-Disneyland dan, ik hoor graag tegen die tijd wat je er van vond!

     Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s