De Bedtime Booktag

4439327017_423722eabf_z

Foto: Amanda W op Flickr

Als ik ’s avonds mijn mobiel uit zet om naar bed te gaan, duurt het over het algemeen minstens nog een half uur (als het niet meer is) voor ik daadwerkelijk ga slapen. Ik lees graag voor het slapengaan nog een hoofdstukje of twee weg. Via Oh My Book vond ik deze leuke Booktag.

Dankzij welk boek heb jij de hele nacht liggen lezen?
Laatst ben ik nog ’s nachts opgebleven om Drie vrienden, een huis (en een klusjesman) van Astrid Harrewijn uit te lezen. Rond een uur of half twee was ik klaar, maar ik kon het boek gewoon niet laten liggen. Ik kan wel ’s avonds maar één hoofdstuk lezen en daadwerkelijk het boek dan neerleggen, maar bij sommige boeken is dat onmogelijk.


Welk boek heeft er voor gezorgd dat je niet meer durfde te slapen?
Ik ben niet zo’n fan van thrillers, dus die lees ik over het algemeen niet. Wel las ik ’s nachts het eerste deel van The Maze Runner, waarbij ik wel besloot naar bed te gaan, alleen in het donker is het toch wat minder lekker slapen als je net uitgebreid over de grievers hebt gelezen.


Door welk boek viel je bijna in slaap?
Een zwerver verliefd van Arthur van Schendel. Ik weet het, oude literatuur moet je juist waarderen, maar ik vond het oud Nederlandse taalgebruik slaapverwekkend. Uiteindelijk heb ik het boek wel uitgelezen, want destijds las ik het voor mijn Nederlands eindgesprek, maar ik was blij dat het geen dik boek was.


Door welk boek lag je nachtenlang wakker omdat je niet kon wachten tot het uitkwam?
Opstand en Samensmelting van Veronica Roth. Ik heb gelukkig nooit lang op delen van series hoeven wachten, op dat gebied is het weer fijn dat ik sommige series laat ontdek. The Hunger Games kon ik namelijk achter elkaar uitlezen, omdat het laatste deel net uit was, maar de Divergent-trilogie kende ik vanaf de eerste Nederlandse druk in 2012. Toen moest ik dus even wachten op het tweede deel, en nog twee jaar (!) op het laatste deel.


In welk boek komt jouw droomman voor?
Love, Rosie van Cecelia Ahern. Wat is er geweldiger dan verliefd worden op je grappige, charmante en lieve beste vriend? Als het ook nog wederzijds is natuurlijk.

Welke fantasiewereld zou voor jou een nachtmerrie zijn om in te leven?

The Hunger Games. Ik denk niet dat ik het zou overleven, tenzij ik een heel goed verbond zou sluiten. Anders zou ik zo snel mogelijk moeten proberen weg te rennen om me dan te verstoppen tot de meeste tributen zijn gedood, want in een gevecht zou ik kansloos  zijn.


Welk boek doet jou aan de nacht denken?

Een weeffout in onze sterren. En dat terwijl het volgens mij altijd dag is in het boek, gek hè? Misschien door de Nederlandse cover met sterren, en het boek geeft me een gevoel van dromen.


Over welk boek heb je wel eens gedroomd?

Ik heb wel eens iets gedroomd over boeken, waarschijnlijk doordat ik er vlak voor het slapen erover las, maar helaas vergeet ik mijn dromen altijd weer heel snel. Zo gauw kan ik me dus niet een boek voor de geest halen waarover ik gedroomd heb, maar ik weet nog wel dat ik recent heb gedroomd dat ik Jennifer Lawrence (Katniss in The Hunger Games) ontmoette. En wonderbaarlijk genoeg praatte ze gewoon Nederlands.


Welk boekenmonster wil jij niet onder je bed vinden?

Geen enkel boekenmonster. Om voorbeelden te noemen, zoals ik al zei: hou de grievers maar ver weg. En uit The Hunger Games wil ik de tracker jackers NOOIT vinden, niet onder m’n bed en niet er boven. Hoewel er genoeg enge mutilanten in de boeken zitten, vind ik bijen en wespen verschrikkelijk, dus het wordt nog veel erger als ze gemuteerd zijn.

Welk boek heeft jou ’s nachts wakker gehouden?

6 thoughts on “De Bedtime Booktag

  1. Wat een ontzettend leuke tag en leuk om jouw antwoorden te lezen! De vragen zijn nog best lastig, maar ik denk dat De Selectie-serie mij weleens ’s nachts heeft wakker gehouden, want tja die wil je toch gewoon uitlezen. 🙂

    Like

  2. Pingback: The Bedtime Booktag – That Blonde Woman

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s