After all this time: een achtste Harry Potter-boek

Foto: Pottermore

J.K. Rowling zwoer dat er na het zevende deel geen boeken meer in de Harry Potter-reeks zouden komen. Op 31 juli 2016, de verjaardag van Harry Potter, wordt het geduld van de trouwe fans toch beloond: het script voor Harry Potter and The Cursed Child wordt in boekvorm uitgebracht.

Onder gelijknamige titel waren de plannen en castings voor een Harry Potter toneelstuk al bekend, maar een nieuw boek is een totale verrassing voor de vele Harry Potter fans. De uitgeverij van het nieuwe boek, Little, Brown, kondigde het nieuws aan via Twitter en – hoe kan het ook anders – Pottermore.

Het boek en toneelstuk volgen Harry Potter 19 jaar na de Battle of Hogwarts en nadat we hem voor het laatst zijn kinderen gedag zagen zwaaien op Platform 9¾. Het boek is het scenario van het toneelstuk, waaraan J.K. Rowling met de regisseurs werkte. De beschrijving voor het toneelstuk luidt als volgt:

“It was always difficult being Harry Potter and it isn’t much easier now that he is an overworked employee of the Ministry of Magic, a husband and father of three school-age children.

While Harry grapples with a past that refuses to stay where it belongs, his youngest son Albus must struggle with the weight of a family legacy he never wanted. As past and present fuse ominously, both father and son learn the uncomfortable truth: sometimes, darkness comes from unexpected places.”

In 2013 werd het idee voor het Harry Potter toneelstuk voor het eerst naar buiten gebracht. In 2015 werd een West End stage play bevestigd onder de titel Harry Potter and the Cursed Child, een verhaal dat zich af zou spelen na het einde van het zevende boek. Het toneelstuk is gesplitst in twee delen, om in één dag of verschillende avonden te bekijken. Op 30 juli, de dag voor de bookrelease, gaat het toneelstuk in premiere met in de hoofdrol Jamie Parker als Harry Potter, Noma Dumezweni als Hermione Granger en Paul Thornley als Ron Weasley.

Hoe blij ben jij met een achtste Harry Potter?

8 thoughts on “After all this time: een achtste Harry Potter-boek

 1. Ik heb zo een beetje een gevoel alsof dit boek heel anders gaat zijn dan de voorgaande zeven boeken, als je de beschrijving zo leest. Mijn eerste indruk is ook dat het verhaal niet zo ‘magisch’ zal zijn.

  Maar ach, ik ben enorm benieuwd en zal het zeker lezen! ^_^

  Like

  • Er staat wel dat het altijd lastig was om Harry Potter te zijn en het er nu niet makkelijker op is geworden, dus wie weet dat het toch nog wel in het verlengde ligt van de vorige delen! Maar ik snap je gevoel, het voelt veel.. donkerder. Terwijl het verhaal hiervoor dat met de achterliggende gedachtes natuurlijk ook was, maar toch anders. Ik heb ook alleen nog maar de rollen van Harry, Hermione en Ron gezien, dus ben benieuwd of het alleen op hen zal focussen, of dat Albus toch ook een grote rol heeft. Maar wel erg leuk voor de fans, zeker voor degenen die niet het toneelstuk in Londen kunnen zien. Dankjewel voor je reactie!

   Like

 2. Ik heb deel 6 en 7 nog ongelezen liggen.. Ik had geen zin meer in deel 6 toen iemand ’t nodig vond om een deel van het verhaal te spoilen. Maar dat 8ste boek gaat er zeker komen (want hé, die serie moet compleet). En ik denk dat ik deel 6 maar weer eens op ga zoeken 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s