Valentine Book Tag

lovelove

Foto: Elizabeth Giorgi op Flickr

“For this was on seynt Valentynes day, Whan every foul cometh ther to chese his mate,” schreef Geoffrey Chaucer in de 14e eeuw. Op 14 februari kiest iedere vogel een partner en bloeit overal ter wereld de liefde op. Of je je nu aangetrokken voelt tot je soulmate of tot Netflix, de afgeprijsde chocolade de dag erna is voor iedereen een pluspunt. Via JudithBlogtSolo vond ik deze Valentine Book Tag die voor zowel singles als couples makkelijk in te vullen is, het enige waar je van hoeft te houden zijn boeken.

Dystopisch boek waar je van houdt?
Mag ik maar één boek kiezen? Dat maakt het wel heel lastig. Ik hou namelijk enorm van dystopische series als The Hunger Games/De Hongerspelen, Divergent, Touching Juliette en The Selection/De Selectie. Als ik echt maar één boek mag kiezen, ga ik voor Inwijding uit de Divergent-serie, omdat ik me van dat boek het beste herinner hoe goed ik het vond.

Stand Alone boek waar je van houdt?
Ik heb enorm veel stand alones en het zijn bijna allemaal romans en boeken van John Green. Je kunt natuurlijk er niet meerdere liefdes op na houden tijdens Valentijnsdag, dus ik ga voor een Stand Alone waar ik best nog een keer een dag mee zou willen doorbrengen, namelijk Drie is te veel van Jill Mansell, omdat dit boek mooie herinneringen bij zich draagt. Het was namelijk het eerste boek dat ik las van Jill en datzelfde jaar mocht ik haar ontmoeten! Ze was verbaasd dat dat mijn favoriete chicklit van haar was, maar ik hou er nog steeds van.

Een boek waarvan je houdt, maar niemand het over heeft?
Turbulentie van Mariëtte Middelbeek. Ik heb nog nooit iemand ontmoet die het boek ook had gelezen. Het is een aanrader, maar wel een enorme tranentrekker.

Favoriete boekkoppel?
Aria en Ezra uit Pretty Little Liars. Helaas zijn ze in de boeken lang niet zo veel bij elkaar in de serie en SPOILER ALERT ik ben benieuwd of dat in de serie überhaupt nog wel gaat gebeuren. Ergens hoop ik eigenlijk van niet, want dan is Liam Greene alleen maar een opvulling voor haar plot, zoals de meeste andere vriendjes waar ze in eerdere seizoenen mee ging, terwijl ze uiteindelijk altijd weer voor Ezra viel.

Boek waar andere mensen van houden, maar jij nog niet aan toegekomen bent?
Voor jou van Jojo Moyes. Ik hoor zo veel goede dingen over het boek, maar ben eerst nog met een ellendig boek bezig dat ik al zo vaak opnieuw heb geleend bij de bibliotheek dat ik ‘m echt eens een keertje uit moet lezen.

Een boek met rood op de cover?
Het eerste boek waar ik aan moet denken is Drie vrienden, een huis (en een klusjesman) omdat de hele cover rood is en ik dat boek pas heb gerecenseerd. Verder heb ik best wat covers met rood erop, maar geen geheel rode covers.

Een boek met roze op de cover?
Chicklits, val maar aan! Wat veel roze boeken heb ik boven staan, al is dat wel veranderd sinds ik andere genres ben gaan lezen. Eén van m’n favoriete tinten roze is het lichtroze boek O, o, Olivia van Gillian King.

Van welke fictional boyfriend zou je wel een doos chocolade willen krijgen?
Four uit Divergent, en dan mag hij ook wel blijven om de chocolade op te eten.

Je bent single op Valentijnsdag, welk boek zou je lezen?
Ik zou geen speciaal boek gaan lezen op Valentijnsdag, maar gewoon het boek dat ik wil lezen. Ik ben weer begonnen in De moordopdracht van James Dashner en het wordt eens tijd dat het boek gewoon uit is zodat ik eindelijk De labyrintrenner-files kan lezen, dus voor valentijn ga ik voor een totaal niet romantisch boek.

Je bent in de boekhandel en wordt geraakt door een pijl van Cupido, op welke nieuwe release zou je verliefd worden?
Ik zou zomaar verliefd kunnen worden op De koningin & de favoriet, het is al niet zo’n nieuwe release meer, maar het enige boek uit de serie dat ik nog niet gelezen heb. Ook heb ik veel goeds gehoord over Misschien Ooit van Colleen Hoover, een boek waar zelfs een playlist bij zit!

Of je gaat voor een romantische date of net zo cozy met een boek op de bank kruipt, allemaal alvast een hele fijne Valentijnsdag!

Over welk boek heeft haast niemand het, maar verdient volgens jou veel meer liefde?

4 thoughts on “Valentine Book Tag

  1. Wat leuk dat je deze tag ook hebt ingevuld! Ik vind zelf dat de boeken van Mel Wallis de Vries meer aandacht verdienen onder de boekbloggers, maar ik denk dat ik daar mijn eigen steentje wel aan bijdraag. 🙂 Hoewel je wel van haar genre (thriller) moet houden, ben ik van mening dat iedereen er wel tegen kan. Eng zijn ze niet, maar wel spannend genoeg!

    Like

    • Ik vond ‘m zo leuk toen ik ‘m op je blog las! Volgens mij draag je daar inderdaad je steentje wel aan bij met je enthousiasme voor de schrijfster en je recensies! En wie weet moet ik er dan toch ooit eens eentje lezen, wanneer ik veel tijd heb, want je kent mijn enorme to read stapel en weet dat ik ondertussen alweer nieuwe boeken koop 😉

      Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s