Help mee met 66 goede eigenschappen van Drie vrienden, een huis (en een klusjesman)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto: Leesexemplaar van Drie vrienden, een huis (en een klusjesman). Inmiddels ligt het boek officieel in de winkels!

Jullie hebben al kunnen lezen dat ik Astrid Harrewijn’s nieuwe boek Drie vrienden, een huis (en een klusjesman) een kunstwerk vind. Ik ben niet de enige. Gisteren kreeg ik een enthousiast berichtje van Hebban recensent Edith Tinga die een lijst wil maken met 66 goede eigenschappen van het boek. Helpen jullie mee?

Astrid Harrewijn’s boek werd op 24 februari officieel gepresenteerd in boekhandel Scheltema in Amsterdam. Die dag plaatsten fans om tien over één een selfie met of van het boek. #dveheek werd zelfs trending topic in Nederland.

‘Sorry, selfie time.’

In het boek maakt Noor’s jongere zusje Kiki namelijk om klokslag tien over één een selfie. Waarom? Dat moet je je nooit afvragen. Zo zijn er nog veel meer grappige elementen in het echte Harrewijn-boek die een vermelding waard zijn en daar had de mail die ik kreeg van Edith mee te maken.

Edith wil namelijk een lijst maken met 66 goede eigenschappen van het boek. Voor de 66e verjaardag van Noor’s moeder maken Edwald en haar vader namelijk een fotoalbum en Noor en Kiki moeten hiervoor 66 goede eigenschappen bedenken voor hun moeder. Dit blijkt nog lang niet zo makkelijk!

Hopelijk brengen wij het er een stuk beter vanaf met 66 goede eigenschappen van Drie vrienden, een huis (en een klusjesman). Noor en Kiki hadden wat hulp van Joost, en ik vraag graag voor Edith wat hulp van de mensen die dit geweldige boek hebben gelezen. Zelf trapt zij af met deze 13 eigenschappen, die je kunt aanvullen bij haar Hebban recensie:

1. Het verhaal zit goed in elkaar.
2. Het bevat de typische Harrewijn humor.
3. De liefde voor de kunst is voelbaar in het verhaal.
4. De cover ziet er vrolijk een aantrekkelijk uit.
5. Het verhaal is makkelijk leesbaar.
6. Het boek heeft een fijne schrijfstijl.
7. Het boek maakt nieuwsgierig naar het Van Gogh museum.
8. We kunnen ook nog wat leren van het boek (van de routes van de Amsterdamse trams tot aan het beoordelen van de schilderijen aan toe),
9. De karakters zijn leuk..
10. Het verhaal is origineel. Een museum en een conservator zijn in de ogen van velen super saai. Nou bij Harrewijn beslist niet!
11. Het verhaal is verrassend.
12. Een tikkie spannend.
13. Best luchtig op z’n tijd.

Daaraan voeg ik alvast een aantal punten toe:

14. Astrid Harrewijn’s personages voelen zo echt dat het je beste vrienden zouden kunnen zijn.
15. Als je Landschap bij Avondschemering nog nooit hebt gezien, is dit een hele goede reden om eens een kijkje te nemen.
16. Courgettes en aubergines zullen je voortaan altijd laten lachen.
17. In het midden moet je toch een paar traantjes laten.
18. Astrid Harrewijn gaat clichés uit de weg. Verwacht je bij de titel een hele sexy klusjesman waar iemand verliefd op wordt, nou, klusjesman Gijs is veel  leuker!
19. Na Majella’s moeder ga je je eigen moeder alleen maar meer waarderen (tenzij je wel van Lila houdt).
20. Astrid’s taalgebruik is heerlijk en heel eigen, hoewel Drie vrienden, een huis (en een klusjesman) verschilt van haar eerdere boeken, haal je haar stijl er zo uit.

Maar er is natuurlijk nog veel meer te zeggen over dit boek. Heb jij deze nieuwste roman gelezen of doe je nu mee aan een leesclub? Help Edith en mij dan mee om deze lijst aan te vullen.

Welke goede eigenschappen heeft Drie vrienden, een huis (en een klusjesman) volgens jou nog meer?

6 thoughts on “Help mee met 66 goede eigenschappen van Drie vrienden, een huis (en een klusjesman)

    • Dankjewel! Nu nog tot 66 komen! 😀 Ik hoop dat je ‘m in de toekomst dan zal kunnen lezen, ik vond het zeker een aanrader 🙂 En, nog beter, in recente interviews staat dat het een drieluik is, dus er komen nog meer delen.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s