Book Haul: februari 2016

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto: De boeken van februari, maar dit was niet het enige…

Februari was de maand van de liefde, en wie houdt je nou beter gezelschap dan een goed boek? Vorige maanden had ik grote stapels met boeken, februari bracht vooral een mix van boeken en goodies door de nieuwe releases en premieres die ik bezocht. Natuurlijk hou ik van allemaal even veel, dus kijk gauw mee wat er naast bovenstaande boeken nog meer bij mijn Haul hoort.

Ik was al van plan zelf deze maand het boek aan te schaffen na het zien van de film tijdens de voorpremière, tot er ineens een verrassend pakket via de post kwam. Dankzij een winactie van XGN kreeg ik dit gave The 5th Wave pakket met het boek én een tas en bioscoopkaartjes.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto: Een The 5th Wave tas, met twee vrijkaartjes, de filmversie van het boek en een briefje.

De rugzak doet natuurlijk denken aan de film, waarin Chloë Grace Moretz als Cassie Sullivan met haar rugzak door de bossen rent en probeert te ontkomen aan de buitenaardse wezens, terwijl ze op weg is naar haar broertje Sam.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto: Het logo van The 5th Wave op de tas.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto: De gehele tas, perfect om mee door de bossen te rennen als de aarde word aangevallen door buitenaardse wezens, al gebruik ik ‘m toch maar voor mijn boeken op vakantie.

Het boek was ik dus zelf van plan te kopen in de voorjaarsvakantie, maar uiteindelijk kwam de filmversie dus onverwachts in mijn boekenkast terecht. Hoewel velen graag een hele serie met originele covers bij elkaar sparen, ben ik persoonlijk echt dol op filmcovers. Wat heeft jouw voorkeur? Een cover met filmposter, of een originele serie?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto: Het Nederlandse boek De 5de Golf van Rick Yancey met filmcover.

Naast de rugzak en het boek zaten er dus ook twee filmkaartjes in het pakket. Zoals jullie weten, was ik al naar de film geweest. Alleen heb ik twee zussen en heeft maar eentje de film gezien, dus aangezien ik het een erg gave film vond, ging ik met mijn andere zus nog een keer.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto: Twee vrijkaartjes voor de film met een aardig briefje erbij, bedankt!

Zoals jullie weten ging ik deze maand op Valentijnsdag ook naar een release party van een bijzonder boek, namelijk Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld. Mijn verslag kan je hier lezen in het Nederlands en in het Engels.

Waarom een verslag in het Engels? Nou, op die manier kon ik het ook laten lezen aan schrijfster Becky Albertalli, die me een superlieve reactie via de mail en deze tweet stuurde:

Maar terug naar de Book Haul, want bij een release party moet je natuurlijk aankopen doen. Hoewel ik nog enorm veel boeken te lezen had, kon ik door alle aankopen van de mensen om me heen niet achterblijven en dus zag mijn aankoop er uiteindelijk zo uit:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto: Een Blossom Books papieren tas met het boek en boekenlegger en buttons van Simon.

Boeken van Blossom Books worden tegenwoordig verpakt in deze geweldige papieren tasjes. Thuis heb ik er eentje met Spread the booklove! die ik van mijn zus heb gehad, dus ik vond het superleuk dat ik dit keer een ander tasje kreeg, spaar ze allemaal!

Mijn nieuwe aanschaf voor de boekenkast was dus het boek met de rode cover. Ik twijfelde nog ernstig over de kleur – sommige mensen twijfelden zelfs nog meer en kochten twee covers – maar toen ik vooral veel blauwe boeken zag, leek me dat de perfecte reden om een rode Simon te kopen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto: Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld met boekenlegger, allebei in het rood, de kleur die Simon volgens Becky Albertalli het mooiste vindt.

Ik had ze al eerder op Instagram voorbij zien komen, maar ik wilde dolgraag de buttons hebben. Die kreeg je dus bij aankoop van het boek en ik vind ze enorm schattig!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto: Buttons, I love you Simon en (hoe kan het ook anders) oreo’s!

Wie goed heeft opgelet bij de foto van het tasje, kan misschien zien dat er nog iets bovenuit stak. Op een tafel lag er na de release namelijk een stapeltje posters en daar mocht je er eentje van meenemen. Normaal heb ik altijd de pech dat zulke dingen al op zijn, maar gelukkig waren er dit keer genoeg! Ik rolde de poster op om ‘m te beschermen tegen de regen en die is heelhuids thuis gekomen en hangt nu op mijn deur te pronken, want ook ik hou van Simon.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto: De poster die ik meenam aan het einde van de release party. Hier hangt hij nog even op de keukendeur voor het goede licht, maar inmiddels heeft hij een plekje gevonden op de deur in mijn kamer.

Een dag na de release party kreeg ik een boekachtig mailtje. Ik was namelijk via Hebban.nl uitgeloot om weer mee te doen aan een leesclub! Volgens mij schrijf ik me zo’n beetje in voor alle feelgood- en YA-leesclubs, dus ik ben erg blij dat ik na de vorige keer Hush Hush ook nu weer eens mag meedoen en uitvoerig met de andere lezers kan gaan discussiëren over Faking It van Cora Carmack.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto: Het leesclubboek Faking It door Cora Carmack, het tweede op zichzelf te lezen deel na Losing It.

Dit waren mijn boeken voor deze maand. Er zijn nog geen releaseplannen voor maart waar ik op zit te wachten, dus ik ben benieuwd wat de volgende maand brengt.

Naar welk van deze boeken ben jij benieuwd?

5 thoughts on “Book Haul: februari 2016

  1. Wat een leuke boeken en goodies! Ik vind die oreo-button echt heel gaaf (because I love oreo’s). 🙂 Ben vooral heel benieuwd naar Simon vs de verwachtingen van de wereld, maar zeker ook naar Faking it. P.s. je fotoskills zijn zeker aan het verbeteren. Good job.

    Like

    • Ik zag dat er alweer een leesclub komt voor het vervolg van Faking it! Die boeken zijn ook losstaand goed te lezen 🙂 En dankjewel, wat lief! M’n boekenfestijn haul foto’s zijn iets minder mooi dan deze (want het was hier ook heel licht) maar het gaat inderdaad steeds beter! Geen instagram filtertjes nodig, haha.

      Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s