Recensie: The Choice

The Choice 2016 English Movie

Foto: The Choice

Het leven van Travis Shaw (Benjamin Walker) verandert drastisch wanneer zijn nieuwe buurvrouw Gabby Holland (Teresa Palmer) naast hem komt wonen. Medicijnstudente Gabby blijft maar aan zijn hoofd zeuren, maar juist daardoor slaat de vonk tussen de twee over.

Een nieuwe Nicholas Sparks film zorgt altijd voor een romantisch drama om bij weg te zwijmelen. The Choice is een typische Sparks-film, met hoofdpersonages die op het eerste gezicht niet meer zouden kunnen verschillen. Travis is een losbandige enthousiaste dierenarts met zuidelijk Georgia-accent en Gabby probeert rustig te studeren met haar hond.

Daarbij gooit Travis roet in het eten als zijn hond per ongeluk de hond van Gabby zwanger maakt. Bereid je maar vast voor op scenes met zooms op puppyogen en kleine schattige hondenblafjes. Sparks weet hoe hij een honingzoete film moet maken. In eerste instantie lijkt het onschuldig tussen Gabby en Travis, vooral omdat ze een relatie heeft met dokter Ryan, maar de film volgt het bekende pad. Hoewel Gabby Travis’ flirts lacherig en semi-geschokt afslaat, groeien ze naar elkaar toe en moet Gabby voor zichzelf een keuze maken: Ryan of Travis?

Spoilende trailer
In de filmtrailer en bekende synopsis volgt een ernstig auto-ongeluk, maar hiermee geeft The Choice veel te veel weg voor nog de film gezien te hebben. Waar het verhaal namelijk als je de trailer beoordeelt veelal om dat ongeluk lijkt te draaien, hebben we in werkelijkheid al bijna een hele film gehad voor de glasscherven door de auto vliegen.

Na een korte glimp die we aan het begin opvangen van Travis die een jongedame op gaat zoeken in het ziekenhuis, worden de zielige ziekenhuisscènes nog vrij laat aan het einde van de film gepropt. Oké, we houden allemaal even ons adem in en menig vrouwelijk kijker hoopt toch dat het goed afloopt – want het zal eens niet zo zijn – maar het Doornroosje-plot had niet gehoeven om nog gauw een tranentrekker-factor in het verhaal te stoppen.

Zwijmelformule
Ook zonder noodlottig ongeluk is de aantrekkingskracht tussen acteurs Benjamin en Teresa namelijk aanwezig. Aan de vertolker van Travis moet ik even wennen, omdat hij in het rijtje van Zac Efron en Liam Hemsworth voor mij persoonlijk niet aan de hunk-factor van de eerdere films voldoet. De momenten waar hij met haar gezicht in zijn handen I love you’s uitstoot, kijkt hij zelfs eerder eng dan dat ik hem in de armen zou vliegen. Maar juist de momenten tussendoor, waar hij minder zijn best lijkt te doen om de hartstochtelijke man te zijn – een moment met een meisje en een hagedis, midden in de nacht zorgen voor de puppy’s – dan is Travis toch weer een goed gecast personage om verliefd op de worden.

Met zijn accent past hij in het hele plaatje met de prachtige locaties in North Carolina. Het is de bekende formule met idyllische landschappen met witte stranden en de hemel vol sterren en een oplichtende maan, een romantisch muziekje en kussen in de regen. De film bevat prachtige beelden en goed camerawerk, maar dus inderdaad veel van het bekende. The Choice vervalt daarmee in wat clichés die niet gemaakt zijn voor hele kritische filmkijkers, maar de fans van de films zullen er nog altijd net zo veel van smullen. Het is daarmee niet de beste verfilming van Nicholas Sparks – The Notebook is moeilijk te overtreffen – maar wel heerlijk voor een avondje uit met je vriend of vriendinnen om bij weg te dromen.

Ik wil Judith bedanken dat ze als eerste aan mij dacht toen ze twee filmkaartjes had. Haar review lees je hier, thanks girl, ik had het niet willen missen! Met wie ben jij van plan om deze romantische film te gaan kijken?

 

6 thoughts on “Recensie: The Choice

 1. Heel erg graag gedaan! Het werd wel eens tijd om samen eens naar een film te gaan. 🙂 Tevens ben ik het volledig met je eens: de acteur past niet echt in het plaatje van Zac Efron/Liam, maar hé aan Toby van PLL heb ik persoonlijk ook erg moeten wennen (niet in een film van Nicolas Sparks, maar het gaat om het idee). Toch heb ik zeker genoten van deze zoetsappige maar romantische film. Fijne recensie.

  Like

  • Haha ja, al in het tweede jaar en nog nooit samen naar de film geweest! Oké, dat had ik ook wel met Toby, dus ik snap het idee. Soms is iemand wel heel goed gecast voor het personage, maar vind je ‘m gewoon niet meteen leuk. Maar ik vond het zeker heel leuk de film gezien te hebben!

   Geliked door 1 persoon

 2. haha, ik zie nu echt een heel creepy beeld voor me waarin Benjamin het hoofd van Teresa bijna platdrukt terwijl hij met uitpuilende ogen schreeuwt dat ‘ie van haar houdt 😛 Een avondje uit met de vriend gaat ‘m voor deze film 100% zeker niet worden, maar een gezellig meidenavondje moet er zeker wel weer eens inzitten (als die op dvd uit is, want: heerlijke bank, mega-giga-grote bakken popcorn EN chips EN m&m’s en liters (fris)drank binnen handbereik :))

  Like

  • Ik las net je reactie en ik moet gewoon nog steeds lachen. Zo wordt het beeld nog erger dan het was haha! Ik heb een clipje gevonden met een deel van het moment! https://www.youtube.com/watch?v=e84aqTrvLbU Op 00:25, alleen missen hier de I LOVE YOU’s nog, met dit kleine stukje valt het mee, maar ik dacht op dat moment echt van: als ik Gabby was, zou ik nu teruggaan naar het etentje met m’n ouders, hij kijkt een beetje als een serial killer. Helaas houden jongens niet zo van Nicholas Sparks films, waarom toch? Dat wordt volgens mij een heel gezellig avondje! En dat is inderdaad wel een stuk handiger dan alleen dat dure bakje popcorn van de bioscoop, en je kan pauzeren wanneer je wilt 🙂

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s