Geen draken, wel Oscars op Boekenfestijn Nieuwegein

20160228_145621

Foto: Zelfs op zondag is het nog druk genoeg bij het Boekenfestijn in Nieuwegein.

‘Het Boekenfestijn is nog open tot 6 uur, dus dan moeten we er maar heen.’ Wat eigenlijk een grapje was, werd onverwachts mijn zondagmiddag. Op de valreep ging ik met mijn vader en zus naar het Boekenfestijn. Aangezien jullie de “gewone” Book Haul van februari al hebben gezien, show ik los mijn aankopen in Nieuwegein.

We gingen samen met de auto naar een Boekenfestijn locatie waar ik nog nooit was geweest. In Nieuwegein werd het festijn gehouden in De Beursfabriek. Heel anders dan het grote Ahoy Rotterdam waar ik in januari heen ging, maar juist wel gezellig.

Er was bij dit Boekenfestijn een groter aanbod van Engelse boeken. Daar ging ik op zoek naar een cadeautje voor mijn beste vriendin, die literatuurwetenschap studeert. Er waren genoeg klassiekers te vinden, alleen het grote probleem met boekenwurmen is altijd: welke boeken heeft iemand al? Uiteindelijk vond ik een leuk boek dat ik nu niet zal delen, voor het geval dat ze mijn blog ziet. Ik zocht ook nog even voor haar bij de sprookjesmarkt, die er enorm leuk uit zag, maar helaas was er een gebrek aan draken.

20160228_150433

Foto: De enorm leuk opgebouwde tafel van de Sprookjesmarkt.

Zelf kocht ik natuurlijk ook boeken. Normaal heb ik altijd een lijstje met boeken die ik nog wil hebben, maar voor het weggaan kon ik mijn lijst nergens meer vinden. Overigens heb ik nog steeds geen idee waar die is. Dus werd het een gesprek in de trant van ‘Heb je deze al?’ met mijn zus.

En zij vond het volgende boek voor mij: De Galaprinses. Hoe toepasselijk met de Oscars die die dag werden uitgezonden? EINDELIJK won Leonardo di Caprio dit jaar een Oscar, dus moest ik dit boek wel kopen om het te vieren. (Dat toen nog niet bekend was dat hij had gewonnen, zullen we maar even vergeten…)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto: De Galaprinses door Amanda Goldberg & Ruthanna Hopper, perfect voor vlak na de Oscars.

Het volgende boek kwam ik puur toevallig tegen tussen de Laatste Stuks. Ik herkende de serie, omdat het de boeken van The Princess Diaries zijn. Helaas is het wel deel 6, maar voor €1,75 kon ik dit boek echt niet achterlaten. Daarnaast ken ik de films binnenstebuiten, dus ik denk dat ik met deel 6 ook wel overweg moet kunnen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto: Prinses in opleiding door Meg Cabot. Het zesde deel in een serie, maar door de prijs geen miskoop.

Mijn laatste boek was gratis! Hoewel ik geen uitnodiging met bon had ontvangen, had mijn zus gelukkig in de Metro een bonnetje voor een gratis boek zien staan. Dus een tip: geen bon? Check even de krant.

Normaal liggen er boeken die je nog niet eens gratis zou willen hebben, maar ditmaal lag er zowaar een leuk boek! Het gaat over een vrouw die de kans krijgt om sterreporter te worden bij één van de grootste roddelbladen van Nederland, terwijl haar vriend helemaal niks met het wereldje heeft. Als dagelijkse kijker van RTL Boulevard leek dit me wel een leuk boek om mee te nemen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto: Polder Paparazzi door Petra Boots.

Uiteindelijk kocht mijn zus Winter Chalet van Linda van Rijn – die won het toch van een ander boek dat ook over skiën ging – en Zusje van Rosamund Lupton. Voor haar dus thrillers en voor mij komische meisjesachtige boeken. Met een buit van zes boeken bij elkaar denk ik dat ons middagje aardig geslaagd is!

Wat heb jij afgelopen zondag gedaan?

6 thoughts on “Geen draken, wel Oscars op Boekenfestijn Nieuwegein

 1. Wat een onverwachte, maar leuke wending van je dag! Ik ben zelf nog nooit op een Boekfestijn geweest, maar toch ziet het erg gezellig uit. Leuke boeken heb je ook uitgekozen. Op zondag waren er vakantievrienden, dus mijn dag was ook zeker geslaagd (en ik heb meteen zin in de zomer gekregen). 🙂

  Like

  • Het is erg leuk, misschien moet je toch ooit een keertje gaan, er zijn ook veel thrillers! En dat klinkt super gezellig, was het maar vast zomer, dat mag van mij wel hoor, lekker in het zonnetje genieten 🙂

   Like

 2. Ik ben zelf 1 keer op een boekenfestijn geweest (we liepen er toevallig langs), en sindsdien mis ik altijd alle festijnen: of ik mis de datum, of het is te ver weg.. Wijzelf zijn hier aan ’t klussen, dus ik heb mijn zondag vooral al opruimend doorgebracht.

  Like

  • Misschien moet je dan gewoon er weer eens puur toevallig langskomen net als de vorige keer, werkt vast beter! En dat klink goed productief, veel succes nog met klussen, wil het een beetje lukken?

   Like

   • ik zal inderdaad gewoon eens wat vaker rond moeten lopen in grotere steden 😛 Het klussen wilt wel lukken, thanks for asking :D. Ik ben eigenlijk vooral achter de mannen aan aan het rennen met bezem, stofzuiger en poetsdoekje, maar komt vast goed 🙂 We verwachten na het weekend klaar te zijn (dan hebben we een nieuwe keuken, waar ik absoluut niet beter van zal gaan koken, maar het ziet er wel veel mooier uit … hoop ik dan 😛 :))

    Like

    • Fijn om te horen! En dat moet natuurlijk ook gebeuren, anders wordt het een enorme bende. Ik hoop dat je gauw kan gaan genieten van een mooie nieuwe keuken!

     Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s