Book Haul: maart 2016

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto: De Book Haul voor maart, met zowel recensie-exemplaren als boeken van gastvrije klasgenootjes.

In de maand maart kwam ik erachter dat ik voortaan niet bang hoefde te zijn voor een maand zonder Book Haul vanwege gebrek aan boeken. Waarom? Ik werd namelijk verwelkomd in het team van chicklit.nl als een van hun vrijwillige recensenten. Het zal zeker mijn reading challenge ook zeker goed doen dat ik nu elke twee weken minstens één boek lees. Hier volgen de pareltjes van deze maand.

Het eerste boek dat ik deze maand kreeg kwam niet van Chicklit, maar van mijn paardenliefhebbende klasgenootje Maritte, die zelf blogt over – je raadt het al – paarden! Toen we twee maanden eerder met school rondliepen bij de Europese Commissie in Brussel, vertelde ze me al dat ze een boek voor me thuis had liggen. Het mocht twee maanden duren voor we er allebei weer aan dachten, maar begin deze maand nam ze het boek voor me mee. Het is een soort Harry Potter meets Bridget Jones, dus ik ben benieuwd!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto: De tovenaar op het witte paard door Shanna Swendson.

Voordat ik de boeken voor Chicklit laat zien, kwam er tegelijk met dat pakketje nog een boek binnen. Na het meedoen aan de Hebban leesclub van Faking It, mocht ik namelijk ook deelnemen aan de leesclub voor Finding It! Dit is het laatste deel van de serie en ik heb ‘m inmiddels al uit, dus de discussie over het boek is in volle gang terwijl ik probeer alle spoilers binnen te houden. Ik vind de kleuren van de cover echt een plaatje en vond het wel jammer toen ik eenmaal klaar was, al las ik ergens positieve rumors dat er waarschijnlijk een los verhaal vanuit het perspectief van mannelijk personage Jackson komt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto: Finding It, het derde en laatste deel in de serie van Cora Carmack.

Op naar de recensie-exemplaren, want ik kreeg er deze maand drie binnen. Het voelt zo gek om dat te zeggen, een recensie-exemplaar, omdat ik vooral mijn boeken zelf koop en een leesclub toch weer net iets anders is. Maar het zijn er dus drie, met een tijd van twee weken om elk boek te lezen en een recensie te schrijven.

De recensie van het eerste boek zit er al op, namelijk Die avond aan het meer van Sarah Jio. Het was een roman met een tragisch liefdesverhaal, maar ik ben er doorheen gevlogen, dat merk je ook wel aangezien ik meestal mijn boeken niet uit heb voor de Book Haul online komt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto: Die avond aan het meer, een dromerige cover bij het boek van Sarah Jio.

Het is dus best een stimulans om een deadline te hebben voor een recensie. Hoewel ik zelf ook altijd zoveel mogelijk wil lezen, lees je toch iets vaker en sneller als het voor een bepaalde datum moet. De volgende boeken op het programma zijn De Kruisdraagster, een boek voor fans van Divergent en The Hunger Games, dus dat belooft heel wat als fan van die boeken.

Daarna heb ik een boek van José Vriens dat als laatste uit moet, dus José moet nog even op haar beurt wachten, maar vooralsnog ben ik al dol op de cover. Het voelt als een echte chicklit, dus ik ben heel benieuwd of mijn verwachtingen uit zullen komen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto: De Kruisdraagster van Lydia Schwarz, het volgende boek op mijn to read lijstje.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto: Verdwaald van José Vriens moet nog even in de kast wachten, maar ik ben er al helemaal klaar voor.

Dit waren mijn boeken van deze maand, waarvan er inmiddels al twee uit zijn! Ik ben dus lekker op weg met het lezen. Natuurlijk ben ik ook heel nieuwsgierig hoe het jullie afgaat als boekenwurmen in 2016, dus:

Hoeveel boeken heb jij dit jaar al gelezen?

4 thoughts on “Book Haul: maart 2016

  1. Wat een boel prachtige boeken heb je gekregen en wat een lief klasgenootje! (oke, stiekem was ik diegene die haar herinnerde dat ze het boek voor je mee moest nemen op die dag). 🙂 Ik ben vooral benieuwd naar Die avond aan het meer & Verdwaald. Ik zal chicklit.nl zeker in de gaten houden en jouw blog uiteraard.

    Like

    • Haha, dus ook een beetje van jou dan! De recensie voor Die avond aan het meer is al een tijdje af, dus als ik ‘m op Chicklit zie staan laat ik het je weten (aangezien ik je toch sowieso al elke dag spreek). Ik ben ook erg benieuwd naar Verdwaald, omdat die er zo chicklit-achtig uit ziet, maar eerst nog de Kruisdraagster voor ik aan die mag beginnen ^^

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s