Drie beste benamingen uit Vertel me drie dingen

5670ed770b0235.69575899

Stel je eens voor dat je moet verhuizen en dat je naast 1. een nieuw huis, 2. een nieuwe stiefmoeder + arrogante stiefbroer ook nog eens 3. op een nieuwe kakschool terecht komt. Dat is het lastige vooruitzicht voor Jessie, maar in de high school jungle schiet een anonieme e-mailer haar te hulp. Helaas voor de huidige high schoolers, die anonieme e-mailer is niet te huur, het is namelijk het plot voor Vertel me drie dingen van Julie Buxbaum.

Oké, je zult dus toch zelf je tijd op school moeten overleven, maar lezen over de mysterieuze jongen die Jessie behoedt voor de vega-burgers in de kantine zal je dag ook opvrolijken.

Dit boek met koekjes op de voorkant – KOEKJES! – komt uit op 31 mei, maar met een aantal bloggers kreeg ik alvast het eerste hoofdstuk toegestuurd. Eigenlijk hoofdstuk één en een bladzijde van hoofdstuk twee, midden in een hoofdstuk stoppen is toch wel very Peter Van Houten, maar het heeft me zeker geënthousiasmeerd om de rest van het boek te willen lezen. En wel om de volgende drie benamingen uit het voorproefje van het boek:

  1. Mantel der anonimiteit
    Ja, dit heeft de geheimzinnige e-mailer echt zo gezegd. Zijn fancy taalgebruik is te leuk in zijn mails en ook dat hij mede daarom nooit zijn naam zal verklappen.
  2. Iemand Niemand
    Als je dan toch een naam moet verzinnen, waarom dan niet onder de alias Iemand Niemand? Zelf was ik er nooit op gekomen, maar Julie Buxbaum wel! In Vertel me drie dingen lees je de e-mailcorrespondentie tussen Jessie en I.N. met alleen al de grappigste titels in de onderwerpregels.
  3. Wildernis van Wood Valley High School
    Ik hou van Amerikaanse high schools in films en dus ook in boeken. Wood Valley High School maakt dit een iets langere benaming, maar met alleen Wildernis zouden jullie misschien denken dat het een soort National Geographic-programma is. Al zijn er wel degelijk gelijkenissen te vinden in deze jungle. Gelukkig helpt I.N. haar met bijvoorbeeld de waarschuwing voor de vega-burgers. Ik hoop toch dat de smakelijke koekjes op de voorkant van het boek wel eetbaar zijn.

Kijk jij net zo uit naar dit boek? En als iemand alle geheimen van jouw school wist om je door je schooltijd heen te loodsen, wat zou je dan willen vragen?

3 thoughts on “Drie beste benamingen uit Vertel me drie dingen

  1. Pingback: 3x Waarom ik nu al fan ben van 'Vertel me drie dingen' • Reviews & Roses

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s