Chuck en Blair waren geen endgame

Foto: Elite Daily

“Three wordseight lettersSay it and I’m yours.” Heb jij ook zo gezwijmeld bij Chuck en Blair in Gossip Girl? Was ‘Chair’ voor jou endgame en kon je je niet voorstellen dat dit anders zou zijn geweest? Dan heb je geluk gehad met de schrijvers van Gossip Girl, het stel was namelijk in eerste instantie nooit voorbestemd om met elkaar te eindigen.

Co-creator en schrijver van Gossip Girl Josh Schwartz vertelt in een interview met entertainmentwebsite Vulture over het ontstaan van het geliefde koppel. Wanneer Chuck in de show kwam, was zijn personage vooral bedoeld als slechterik in het verhaal. Dankzij de chemistry met Leighton Meester veranderde het personage echter. “It’s one of those great, fun things about making a television series — it’s an evolving, living, breathing thing, and things can easily change on a whim. You get an actor like Ed Westwick and see the chemistry he had with Leighton Meester, and their scenes just crackled.”

Volgens Schwartz kunnen dingen dus makkelijk veranderen in een tv-serie. De snode plannetjes die Chuck en Blair samen smeedden, gingen langzaam over in een romantische relatie. Hoewel we Chuck en Blair namelijk als koppel herinneren, zul je als je teruggaat naar seizoen 1 merken dat er nog geen bedoelde romance tussen de twee was en Blair vooral geïnteresseerd was in Nate, net zoals in de boeken. De aantrekkingskracht tussen de acteurs Ed Westwick (Chuck) en Leighton Meester (Blair) nam het plot echter over. De schrijfster van de boeken, Cecily von Ziegesar, stond heel open voor veranderingen ten opzichte van het boek en steunde de Chuck-en-Blair-relatie.

Toen de schrijvers de aantrekkingskracht zagen, werd hun liefde het langetermijnplan, net zoals ze Serena en Dan altijd al voor zich zagen. Toch probeerden ze de personages in andere relaties en uitdagingen te storten, maar ze zochten altijd een manier om de endgames weer bij elkaar te laten komen. Dat de twee ‘slechteriken’ in de show uiteindelijk het meest romantische en geliefde koppel werden, laat zien hoe uniek ‘Chair’s liefde was en hoe goed deze keuze was geweest.

Ben jij blij dat Chuck en Blair bij elkaar zijn gekomen, of had je ze wel met iemand anders willen zien?

6 thoughts on “Chuck en Blair waren geen endgame

 1. Eerlijk gezegd heb ik nog niet alles zelf gezien, maar bij Gossip Girl heb ik genoeg spoilers gezien door tumblr om te weten hoe t eindigt. (Normaal ben ik natuurlijk tegen spoilers, maar bij GG vind ik t niet zo’n probleem. Wil het alsnog keer helemaal uitkijken 😊)

  Maar dat Chuck & Blair bij elkaar passen, dat vind ik zelfs! Maar dat chemistry veel doet is denk niets nieuws 😃 Volgens mij had je dat bij Glee met Puck en Quinn ook wel? Of Rachel en Finn. (Alleen tja, we weten hoe dat geëindigd is 😢💔) En Emma Stone en Ryan Gosling die nu al twee keer samen gecast zijn 😍 (Moet overigens La La Land nog zien, omg! Dat wordt zeker netflixen, als ‘ie er eenmaal op staat.)

  Like

  • Sorry voor de spoilers Jenni! Al was Tumblr je nog voor, dus kwam het niet helemaal door mijn blog. En er zal sowieso nog genoeg gebeuren in Gossip Girl dat je nog niet had verwacht!

   Chemistry doet zeker veel 😀 Zelfs al zijn personages soms met een ander, je merkt toch altijd met wie ze het meeste chemistry hebben. Zoals dat Quinn ook met Finn en Sam is geweest, maar toch heb je zo’n gevoel dat ze uiteindelijk met Puck hoort te zijn! Zelf heb ik La La Land ook nog niet gezien, dus ik hoop dat ‘ie gauw op Netflix terechtkomt 🙂

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s