Book Haul: oktober 2017

De eerste schrijfwedstrijd waar ik aan meedeed was er eentje voor chicklits, jaren geleden. Ik vertelde iedereen erover en hoopte hard op een nominatie, maar behaalde uiteindelijk helaas geen plekje. Balen! De YA-schrijfwedstrijd van Uitgeverij Q deed ik dit jaar daarom stilletjes mee: geen hoge verwachtingen en ik stelde niet iedereen op de hoogte. Ik probeerde het gewoon, zelfs nog de dag voor de sluiting, zodat mijn zus mijn inzending nog na kon kijken. Ik besloot niet pas te genieten als ik iets zou winnen, maar genoot van het bedenken van mijn idee en het enthousiasme van de kandidaten: en toen plots, won ik de derde prijs.

Ja, de bookhaul van oktober werd fantastisch. Ik behaalde de derde plaats in de YA-schrijfwedstrijd van Uitgeverij Q, wat betekende dat ik een boekenpakket kreeg. De eerste prijs werd als boek uitgebracht, de tweede prijs bevatte een gesprek met de uitgever, en ik behaalde dus de derde prijs. Geen eigen boek, maar wel een enorme eer en een enorme stapel boeken.

Op de uitreiking zelf moest het boekenpakket nog samengesteld worden; dat kwam later met de post. Wel kreeg ik al een certificaat met daarop mijn naam (in handletters, prachtig!) en de namen van de jury. Superofficieel dus!

Ongeveer de week erna kwam met het bovenstaande kaartje een enorm pakket, voorzien van een bom van confetti! Wellicht hebben sommigen ook mijn unboxing op Instagram gekeken, waarin ik het hele pakket op video heb uitgepakt.

In het pakket zat een variatie aan genres: van Young Adult, tot feelgood en New Adult. Van tevoren mocht ik aangeven welke genres ik leuk vond en welke boeken al had. Van James Dashner had ik namelijk al zoveel dat ik dan zeker met dubbele exemplaren zou komen te zitten, dus zochten Merel en Mirjam van Uitgeverij Q een gevarieerd aantal boeken uit dat ik zeker nog niet kende.

Dit waren de schrijvers/schrijfsters waar ik nog niks van had gelezen en die dus voor mij geheel nieuw waren:

De volgende schrijvers/schrijfsters kende ik al wel van eerdere boeken, of de boeken zelf kende ik van andere blogs, nog zonder ze zelf gelezen te hebben:

Volgens mij hoef ik er zelf niet veel over te zeggen en spreken de foto’s voor zich, want wát een lekker pakket! Ongeveer de helft was me van naam wel bekend, of behoorden zelfs tot mijn favorieten zoals Cora Carmack en Jennifer E. Smith. De andere helft kende ik nog niet, maar paste precies in de genres die ik leuk vind. Zo doet het ‘Ready Player One’ boek me qua cover een beetje denken aan de boeken van James Dashner, en zitten er ook een aantal wat dunnere boeken tussen voor wanneer ik bijvoorbeeld niet zoveel tijd heb voor een dikke pil.

Hartelijk dank aan Uitgeverij Q voor het mooie pakket! En dat was nog niet eens alles in oktober, want ik kreeg ook nog eens drie recensie-exemplaren. Van A.W. Bruna ontving ik Hot Mess van Lucy Vine én Drie Wensen van Liane Moriarty en van WPG Kindermedia kreeg ik het spannende boek Escape Room van Maren Stoffels opgestuurd. Thank you, thank you! Voorlopig ben ik dus zeker nog niet klaar met lezen.Wat een verwennerij was mijn bookhaul in oktober, wauw! Heb jij wel eens aan een schrijfwedstrijd meegedaan?

5 thoughts on “Book Haul: oktober 2017

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s