Deze boeken las ik in 2017

Foto: Camera Eye Photography op Flickr

Gelukkig nieuwjaar allemaal! Ik hoop dat jullie hebben genoten van oliebollen, appelflappen, vuurwerk en gezelligheid tijdens het afscheid nemen van 2017 en het verwelkomen van 2018! Een nieuw jaar betekent ook een nieuwe reading challenge, dus allereerst neem ik jullie nog even terug naar het vorige jaar: heb ik mijn reading challenge van 2017 gehaald?

2017 was een druk jaar met veel huiswerk sinds ik aan mijn nieuwe minor begon. Ik was voornamelijk bezig met het leren van woordjes en vertalen van video’s, waardoor het wat moeilijker was om veel tijd vrij te maken om te lezen buiten het weekend om. Om mezelf niet teveel te pushen, stelde ik dit jaar mijn reading challenge in op 24 boeken. Twee boeken per maand, iets minder dan het jaar ervoor, maar toch nog een mooi aantal om te blijven lezen.

Ik telde mijn gelezen boeken via Hebban. Daarbij voegde ik geen artikelen of boeken toe die ik las voor school – dan had ik toch aardig snel een challenge kunnen vullen – en ook geen manuscripten die ik las voor mijn werk, omdat die op dat moment nog niet uitgebracht zijn. Alleen de boeken dus die ik las in mijn vrije tijd, soms een recensie-exemplaar, maar gelukkig ook een aantal boeken die al eeuwig in de kast lagen.

Ben je benieuwd geworden naar de lijst? Daar komt ‘ie, dit las ik in 2017:

 1. Drie wensen – Liane Moriarty
 2. Voor ik doodga – Jenny Downham
 3. Vuurvliegjes – Gayle Forman
 4. Misschien ooit – Colleen Hoover
 5. Hemelvuur – Francesca Haig
 6. Misschien nooit – Colleen Hoover
 7. Carve the Mark – Veronica Roth
 8. Zichtbaar onzichtbaar – Linda Lubach-De Wit
 9. Verdwenen – Tara Altebrando
 10. The diabolic – S.j. Kincaid
 11. The jewel – Amy Ewing
 12. Kill the Boy Band – Goldy Moldavsky
 13. The Jewel – Opgesloten – Amy Ewing
 14. Titans – Victoria Scott
 15. Onverwacht – Rebecca Yarros
 16. Fataal – Eva Burgers
 17. We can be mended – Veronica Roth
 18. 13 minuten – Sarah Pinborough
 19. Voor je weggaat – Clare Swatman
 20. Stilte – Mia Sheridan
 21. Een zomer in Parijs – Denise Grover Swank
 22. Circus Cesaria – Sanne Hillemans
 23. Zichtbaar Onzichtbaar – Ik omarm autisme! Jij toch ook? – Linda Lubach-De Wit
 24. Hot mess – Lucy Vine
 25. Escape Room – Maren Stoffels
 26. Spiegel – Cara Delevingne
 27. Unfiltered – Lily Collins

Zoals je ziet heb ik mijn reading challenge met nog drie boeken extra gehaald! Ook las ik eindelijk ‘Vuurvliegjes’, een boek dat ik van Audrey had gekregen maar waar ik nog niet aan toe was gekomen, en ‘Carve the Mark’, die ik na een aantal hoofdstukken lang had weggelegd omdat ik er niet door kon komen, maar uiteindelijk tóch uit heb weten te lezen. Het beste boek van deze lijst vond ik toch wel ’13 minuten’ van Sarah Pinborough, een enorm goede detective-achtige YA met een originele opbouw en onverwachte ontknoping.

In 2018 zet ik opnieuw mijn reading challenge op 24. Dit jaar ga ik namelijk mijn minor afmaken, stage lopen én een scriptie schrijven. Genoeg te doen dus, maar we gaan weer voor de twee boeken per maand!

Hoeveel boeken heb jij in 2017 gelezen? En wat is je doel voor 2018?

6 thoughts on “Deze boeken las ik in 2017

 1. Ik heb in totaal 51 boeken gelezen en m’n goal was 50. Ik ben dus wel een blij dat ik er met eentje over ben gegaan. 😂 Maar ik vrees dat me dat volgend jaar niet gaat lukken. Het wordt alsmaar drukker en wie weet of ik nog zoveel tijd ga hebben voor m’n boeken. We shall See!

  Like

 2. Wat een mooie boeken heb je gelezen! Eindelijk ook Misschien Ooit. Ik heb in 2017 103 boeken gelezen en eigenlijk hoop ik er in 2018 zelfs 110 te lezen. Maar of dat met stage en afstuderen gaat lukken, valt nog te bezien.

  Like

  • EINDELIJK! En ook nog eens Misschien Nooit, als bonus, al hoop ik wel meer van haar te lezen. En ik wist al dat je er zoveel had gelezen, wow! Op hoeveel had je je challenge in eerste instantie gezet voor je er zover overheen ging?

   Like

   • Ik zou als ik jou was beginnen met Sterrenhemel (en daarna Sterrenregen). En daarnaast ook Versplinterd en Duet met jou van Dani Atkins, niet vergeten. 😂 Ik stelde eind 2016 mijn doel op 45, haalde die in juni en verzette ‘m naar 75 en dat doel bepaalde ik in oktober. Vanaf oktober werd het 100. 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s