Drie wensen in de Koffietijd boekenclub

Foto: Koffietijd

Een tijdje geleden kreeg ik een bericht van een redacteur bij Koffietijd: “Zou je het leuk vinden om in de uitzending mee te praten?” Loretta’s boekenclub ging namelijk het boek Drie wensen van Liane Moriarty bespreken. Natuurlijk zei ik ja en dus maakte ik ineens mijn live tv-debuut! 

Gelukkig was ik niet alleen, want in de boekenclub zijn altijd meerdere enthousiaste lezers te gast. Op het station kwam ik Anita tegen, althans, nadat we al een paar minuten stonden te wachten en dachten dat we waarschijnlijk allebei voor Koffietijd kwamen. Om 8 uur ’s ochtends – lekker vroeg – werden we op station Hilversum opgehaald om naar de studio in Eemnes gebracht te worden. Koffietijd wordt namelijk opgenomen in de villa waar vroeger de Gouden Kooi werd opgenomen, gaaf!

Eenmaal daar ontmoette ik de andere lezeressen, van wie bleek dat een paar al ervaring hadden met eerdere boekenclubs bij Koffietijd. Het leek best even spannend met wachten, maar gelukkig werd er voor de uitzending gerepeteerd met vragen die Loretta zou kunnen gaan stellen. Loretta Schrijver was superaardig en stelde – samen met haar loslopende hondje Flip – iedereen gerust voor als straks de camera’s echt zouden gaan draaien. Ook vertelde ze dat ze jaren geleden al een boekenclub in de uitzending wilde omdat ze zelf zo van lezen houdt, en dat ze heel blij is dat het nu eindelijk is doorgezet. Alle boeken in het decor zijn overigens niet van haarzelf, het exemplaar van Drie wensen uiteraard wel.

En… actie!

Na de repetities moesten we vooral nog een tijdje wachten, want Koffietijd begint altijd pas om 10.00 uur. Tijdens de eerste items in de show werden wij als echte sterren opgemaakt door de visagie. Als je kijkt zul je het nauwelijks opmerken, maar wat kon ik thuis een laag foundation van m’n gezicht halen! Zo rond het tweede deel van de uitzending waren we echt aan de beurt.

Foto: Screenshot RTL XL

Achteraf kan ik bijna niet geloven dat het item bijna 13 minuten duurde, want wat gaat de tijd snel! Er waren zo nog honderd dingen waar we het over konden hebben. Wel mocht ik één van de personages, Gemma, toelichten, en was Loretta ontzettend benieuwd naar mijn zussenband. Het boek gaat namelijk over drie zussen, een drieling, en ikzelf heb ook twee zussen die toevallig een tweeling zijn. Ik kon dus even mijn liefde uitspreken voor mijn lieve zussen, en daarna vloog de uitzending eigenlijk alweer om.

Voor herhaling vatbaar

Achteraf konden we nog even met Loretta en Quinty op de foto, en in de keuken helpen om de laatste gehaktkroketjes op te maken. Daarna was het voor mij weer vliegen geblazen naar mijn stageadres, maar al met al was het een hele ervaring die zeker voor herhaling vatbaar is! Ik kreeg ook enorm veel lieve berichtjes en Lise van A.W. Bruna stuurde me meteen het nieuwste boek van Liane Moriarty op – DANKJEWEL! – waarvan je binnenkort de recensie kunt lezen.

Benieuwd hoe ik er op tv uitzag en hoe leuk Drie wensen is? De uitzending van Koffietijd kun je HIER terugkijken.

Heb jij wel eens meegedaan aan een leesclub/boekenclub?

4 thoughts on “Drie wensen in de Koffietijd boekenclub

  1. Ik lees deze post nu pas (al heb ik je voorgaande posts ook nog niet echt gelezen, OEPS! SORRY!!), maar vind ’t nog steeds heel gaaf dat je dit hebt meegemaakt! En ben natuurlijk heel trots 🙂 Ook hoe jij gewoon als eerste besloot om wat te zeggen, hihi! Leuk verslag en ook dat je vooraf al iemand tegenkwam op het station!

    Like

  2. Pingback: Book Haul: februari t/m mei 2018 | Boek & Leven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s