‘De actrice in mij’ blogtour – Onmogelijke dilemma’s met Sanne Hillemans

Foto: Femke Meijboom

Sanne Hillemans schrijft verhalen over gebroken personages die net als iedereen liefde verdienen. Na haar debuutroman Voor altijd twintig, de meeslepende boeken Circus Cesaria en Ave Cesaria, stapt de schrijfster nu in de wereld van glitter en glamour met De actrice in mij. In de blogtour van deze nieuwe New Adult vertelt Sanne in een aantal haast onmogelijk te beantwoorden dilemma’s of ze liever in het circus of in de filmindustrie wilde werken, welke onafgemaakte tv-serie nog steeds door haar hoofd spookt en welke onderdelen voor haar het perfecte boek vormen.

 1. Hou je meer van romantiek of meer van spanning?

Nou, je valt wel meteen met de deur in huis. Moet ik echt kiezen? Elk boek moet wel iets van een spanningsboog hebben, maar ik denk wel dat ik toch eerder kies voor romantiek. Ik merk gewoon dat ik altijd op zoek ben naar die relaties tussen mensen. Maar als alles vervolgens over rozen gaat… tja, dat zijn ook weer niet mijn soort boeken, haha!

 1. Welk genre lees en/of schrijf je liever: Young Adult of New Adult?

New Adult, 100%. Ik vind het heerlijk om te lezen en identificeer me meer met de hoofdpersonages. Daarnaast hou ik er heel erg van die romantische relatie tussen mensen te ontdekken en dat is met YA toch minder. Wel vind ik de humor in YA boeken vaak leuker. Ik geloof echter dat ik boeken niet echt lees om te lachen, meer om te huilen.

 1. Wat heb je liever: boeken met een happy ending of boeken zonder happy ending?

Ik denk dat voor beide wat te zeggen valt. Over het algemeen zou ik zeggen MET happy ending, maar in zo’n 5% van de boeken vind ik een tragisch einde ook wel eens fijn. Het verhaal moet zich er wel voor lenen en er ook naartoe werken.

 1. En boeken met een open einde of boeken met een gesloten einde?

Absoluut gesloten. Ik wil het verhaal van begin tot eind meemaken, niet van begin tot midden.

Hetzelfde geldt voor series. Ik zit nog steeds in m’n maag met de verhaallijnen van Finding Carter dat na een enorme cliffhanger is gecanceld, haha!

 1. Knappe, charmante love interests om meteen bij weg te zwijmelen of geheimzinnige love interests met een tragisch verleden?

Het eerste is leuk, maar het tweede is echt geweldig. Ik leef voor de brooding love interests. Trauma speelt sowieso vaak een grote rol in de verhalen die ik schrijf en wil lezen, maar als je dat combineert met een knappe vent die de vrouwelijke hoofdpersoon nodig heeft om zijn shit onder ogen te komen… Instant-buy.

 1. Een boek met verrassende plottwists, alleen je favoriete personage gaat dood, of een boek waarin alles gebeurt wat je hoopt, alleen de verhaallijn is voorspelbaar?

Ik ben absoluut meer onder de indruk van boeken waarin ik het niet zie aankomen. Dus als daarvoor de hoofdpersoon dood moet gaan, het zij zo. Zo stond ik bijvoorbeeld versteld van wat ze allemaal met de personages deden in Sons of Anarchy. Ook al vond ik het een marteling, het was ook eerlijk.

 1. Ezelsoren maken in boeken of een boekenlegger gebruiken?

Een boekenlegger als ik wil bijhouden waar ik ben, ezelsoren als ik bepaalde pagina’s ooit weer wil terugvinden omdat er iets moois op stond.

 1. Nooit meer een boek (van een ander) lezen of nooit meer een boek schrijven?

Mijn. God. Dit is een verschrikkelijke vraag. Andere boeken en verhalen inspireren me heel erg. Als we kunnen afspreken dat ik nog series en films mag kijken, zou ik denk ik kiezen voor nooit meer een boek lezen. Nooit meer schrijven vind ik wel echt heel drastisch. En van lezen krijg ik juist zin in schrijven, dus dan zou ik misschien ook minder gaan lezen, haha!

 1. Alleen nog maar je lievelingsboek mogen lezen en nooit meer andere boeken of nooit in je leven meer je lievelingsboek mogen lezen?

Nooit meer mijn lievelingsboek. De boeken die ik vaker dan één keer heb gelezen zijn bijna op een hand te tellen. En ik heb een boek nog nooit vaker dan twee keer gelezen.

 1. Wat vind je een groter compliment: als lezers zeggen dat ze van je boek hebben genoten of dat ze door jouw boek hebben moeten huilen?

Wanneer ze moeten huilen, maar vooral omdat het specifieker is. Als ze vertellen waarvan ze precies genoten hebben, of wat voor emotie ze erbij ervoeren, zou ik dat ook een heel mooi compliment vinden omdat het minder algemeen is.

Maar ja, ik laat jullie wel graag huilen!

 1. Een wereldberoemde actrice zijn die de hele dag achtervolgd wordt door paparazzi, of in indiefilms spelen die je zelf geweldig vindt, maar niemand weet je naam?

Net wanneer ik dacht dat je geen moeilijkere vragen kon stellen… Ik denk dat ik het een beetje moeilijk zou hebben als ik niet meer anoniem over straat kan, dus hoewel ik in eerste instantie wil gaan voor de roem, denk ik dat ik meer gemaakt ben voor de mooie indiefilms waar ik zelf van kan genieten.

 1. Werken in het circus of werken in de filmindustrie?

Haha, leuk. Ik zou wel echt kiezen voor de filmindustrie. Ik vind het een interessante wereld, vooral omdat het zo gericht is op het vertellen van verhalen. Laat dat nou net mijn ding zijn.

 1. Een personage naar keuze tot leven laten komen in jouw wereld of zelf kunnen leven in een fictieve wereld naar keuze?

Ik denk dat ik zelf zou willen leven in een fictieve wereld. Deze wereld is leuk, maar in boeken en in onze fantasie kan het nog zo veel leuker worden.

 1. Je favoriete auteur ontmoeten of je favoriete acteur/actrice ontmoeten?

Auteur, ook al zijn er meerdere auteurs die ik bewonder. Daarmee heb ik waarschijnlijk meer gemeen en dus meer te bespreken. J.A. Huss bijvoorbeeld, of Laurelin Paige. Wellicht kunnen ze me zelfs overladen met tips 🙂

 1. Zou je één van jouw boeken liever verfilmd zien worden als bioscoopfilm, of als Netflixserie?

O, wat een goede vraag! Ik denk als film, omdat het script op die manier waarschijnlijk iets dichter bij het origineel blijft. Ook denk ik dat wat ik tot nu toe heb geschreven zich beter leent als film, maar ik werk ook wel aan dingen die wellicht beter zouden kunnen werken als serie.

De actrice in mij verschijnt deze zondag, 29 september. Als je het boek voor die tijd nog reserveert, kun je meedoen met de winactie van Sanne! Op de volgende pagina kun je meer informatie vinden: http://sannehillemans.com/de-actrice-in-mij/

Benieuwd geworden naar De actrice in mij of wil je graag een voorproefje? Lees dan in mijn andere blogpost een deel van de eerste twee hoofdstukken uit het boek!

Het eerste deel van deze blogtour vind je op Veronique’s Boekenhoekje, het eerste deel bij Vanessa van mijn B.I.E.B. Als je geen genoeg kunt krijgen van Sanne Hillemans en haar nieuwe boek: morgen is het de beurt aan Judith van JudithBlogtSolo!

4 thoughts on “‘De actrice in mij’ blogtour – Onmogelijke dilemma’s met Sanne Hillemans

  • Dankjewel! ❤ Ik zou zelf toch ook erg moeilijk kunnen kiezen tussen mijn favoriete auteur of een favoriete acteur/actrice ontmoeten, al denk ik dat mijn favoriete actrice (Lily Collins!) zou winnen 🙂

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s