Bestsellerauteur Robyn Carr over Virgin River: “Het voelde alsof ik thuiskwam”

Foto: Robyn Carr via Zoom.

Fans van Netflixserie ‘Virgin River’ kunnen hun hart ophalen: het tweede seizoen staat online. De serie over verpleegkundige Melinda “Mel” Monroe die in het stadje Virgin River een nieuw leven probeert op te bouwen was zo’n succes dat het derde seizoen al werd aangekondigd nog voor het tweede seizoen uitkwam. Schrijfster van de boeken, Robyn Carr, vertelt over het succes.

Tijdens het ‘World of Romance’ online lezersevent georganiseerd door Harlequin Holland werd Robyn Carr geïnterviewd door vertaalster Harriët Vierdag. Onbekend met de schrijfster was ze absoluut niet, want zo vertaalde ze Carrs boek ‘Een nieuwe droom’ en verslond zelf de Virgin River boeken. Hier zijn er inmiddels al 21 van!

Hoewel sommige bingewatchers Robyn Carr nu ontdekken door de Netflixserie, is de schrijfster al jaren een gevestigde naam. Zo is ze New York Times bestsellerauteur van inmiddels bijna vijftig boeken. Het eerste boek in de ‘Virgin River’-serie verscheen al in 2007, waarvan het toen laatste deel in 2012 verscheen. De serie droeg toen al de naam ‘Virgin River’. “Ik vernoemde het naar de Virgin River in Nevada, al is er niet echt één “virgin river” aan te wijzen, ze lopen overal. Ik vond het wel een uitdagende en interessante titel waarvan ik dacht dat die lezers zou aantrekken.”

Hoewel er de afgelopen jaren wel verschillende interesses waren om de boeken te verfilmen tot een tv-serie, lukte dit pas in de samenwerking met Netflix. “Niemand kan een droom als deze dromen,” vertelt Robyn Carr. Een producer van Netflix nam contact op met haar agent en toonde interesse in de serie. “Ik was al dertig jaar aan het schrijven!”

Bestsellersucces
In die dertig jaar haalde Carr al elf keer de New York Times bestsellerlijst. “Ik dacht: ik heb de bestsellerlijst gehaald! Ik kan nu als een gelukkig vrouw sterven,” lacht de schrijfster. Toch verliet ze Virgin River om te beginnen aan de serie ‘Thunder Point’, gevolgd door haar huidige serie ‘Sullivan’s Crossing’, die ook als Netflixserie zal verschijnen. Vanwege het on demand-succes besloot ze terug te gaan naar de verhalen van de Virgin River-bewoners. “Ik was gestopt bij twintig. Toen dacht ik: ik kan er wel nog eentje schrijven.”

Toch vond ze het, zelfs al kende ze de personages door en door, spannend om terug te keren. “Ik dacht: na twintig boeken mag ik geen fouten maken. Dan komen de fans achter me aan! Maar die angst moest ik van me afschudden. Toen ik weer begon te schrijven, voelde het alsof ik thuiskwam.”

Netflixserie is een extraatje voor lezers
Haar ‘thuis’ kwam dankzij de serie, die werd opgenomen in Canada, echt tot leven. Hoewel boekverfilmingen moeilijk honderd procent recht kunnen doen aan het origineel, is Robyn Carr enthousiast. “Ik vind de serie geweldig. Ik ben zeer onder de indruk van hoe ze het gedaan hebben. Ik had niet verwacht dat ik direct van de serie zou houden, want het is altijd anders dan een boek. Maar als je van de ‘Virgin River’-boeken houdt, is de serie eigenlijk een extraatje. Je krijgt meer van het verhaal. Het is een plus-plus-situatie.”

De Netflixserie volgt Mel Monroe, die na het overlijden van haar man een nieuw leven probeert op te bouwen in het stadje. De vonk slaat over tussen haar en bareigenaar Jack, hoewel Carr aangeeft dat Mel in de eerste plaats een sterke, onafhankelijke vrouw is. “Ik denk niet dat geluk met de juiste man komt. Het komt met het juiste gevoel van eigenwaarde. Mels verhaal gaat meer over hoe ze zichzelf ontdekt dan ware liefde. Niks kan geluk brengen zoals zelfverzekerdheid, eigenwaarde en de kracht om door te gaan.”

Seizoen twee
In seizoen twee van ‘Virgin River’ zal de verpleegkundige veel van die kracht nodig hebben. Aan het eind van seizoen één – spoiler alert! – zagen we hoe Mel haar spullen pakte om Virgin River achter te laten. Gelukkig keert ze in het nieuwe seizoen terug, maar terwijl zij met haar geesten uit het verleden moet dealen, heeft ook Jack met zijn eigen gevoelens te maken. “Mel en Jack zijn echt de ankers van de serie. Het is interessant om te zien hoe Jack een perfecte held was, maar ook zijn imperfecte kanten zal laten zien.”

Virgin River seizoen twee is nu te zien op Netflix. Heb jij deze serie al gekeken of de boeken gelezen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s