Book Haul: 2020

New year, new… books?! Het afgelopen jaar was absoluut bijzonder te noemen. Toch draaide de uitgeversbranche door en werden er veel nieuwe titels uitgegeven. Zo verblijdden Stephenie Meyer (Twilight) en Suzanne Collins (De Hongerspelen) hun fans met een nieuw boek in hun succesvolle series. Dit zijn de boeken die ik in 2020 toevoegde aan mijn boekenkast.

Af en toe kan ik het niet laten om boeken bij de Kruidvat te kopen, vooral niet als ze afgeprijsd zijn. De boeken Jouw perfecte jaar en Mijn naam is Jess Cooper en ik leef nog kreeg ik een feestelijk pakket van Lili en Bibi van Firefly-book. Verknocht kocht ik tijdens een kortingsactie op de Huishoudbeurs om de serie in mijn boekenkast compleet te maken.

Januari
Nicholas Sparks – Safe haven
Charlotte Lucas – Jouw perfecte jaar
Kate Alice Marshall – Mijn naam is Jess Cooper en ik leef nog

Februari
Lisette Jonkman – Verknocht

verknocht lisette jonkman

Dit jaar deed ik ook weer mee aan een aantal leesclubs. Zo las ik De balletschoenen van Aya in de Hebban leesclub, een prachtige jeugdroman over een elfjarig meisje dat met haar moeder en broertje vlucht uit Syrië. Ook via de Facebookgroep van ‘Young Adults boeken en series’ deed ik mee aan een leesclub. Ik las De beminde, een nieuw koninklijk boek van Kiera Cass, schrijfster van De Selectie. Maar of dat boek kon tippen aan de originele serie?

Maart
Catherine Bruton – De balletschoenen van Aya

April
Sarah J. Maas – Huis van aarde & bloed
Diana Gabaldon – De reiziger

Mei
Kiera Cass – De beminde

Een koninklijk sprookje in De beminde van Kiera Cass.

Ook sprak ik afgelopen jaar auteur Marina Folkers. Haar boeken Faye en Sean en Zoektocht terug verschenen namelijk in een nieuw jasje bij Zomer & Keuning. Zo vroeg ik haar naar de nieuwe uitgaves van deze boeken, reizen en de liefde. Ook las ik van dezelfde uitgeverij De kleur van Colorado, een prachtige roman van Rebecca Yarros en mijn nieuwe favoriet van deze schrijfster.

Juni
Marina Folkers – Zoektocht terug

Juli
Rebecca Yarros – De kleur van Colorado
Jenny Colgan – Het eindeloze strand (dwarsligger)
Amy Mcculloch – Jinxed

Ook konden jullie op mijn blog een grote reis vinden van een aantal kleine boekjes. Ik testte namelijk het lezen van een aantal dwarsliggers uit. Ideaal voor op vakantie – als we weer eenmaal mogen natuurlijk. Verder kocht ik (weer) boeken bij de Kruidvat, ditmaal van Jojo Moyes en Santa Montefiore.

Augustus
Jojo Moyes – Jij & ik
Santa Montefiore – De vergeet mij niet-sonate
Paulien Cornelisse – Taal voor de leuk (dwarsligger)
Hiro Arikawa – Reisverslag van een kat (dwarsligger)

Mooie vondsten bij de Kruidvat.

September
Kass Morgan – Lichtjaren

Natuurlijk kon als enorme Twihard vroeger Midnight Sun niet in mijn bookhaul ontbreken. Ik kocht het boek alvast om te lezen en het ligt na nog een recensie-exemplaar bovenop mijn stapel voor in 2021. Ik kan niet wachten om het bekende boek Twilight van Stephenie Meyer uit Edwards perspectief te ontdekken.

Oktober
Katherine McGee – American Royals
Anna Todd – After We Collided
Stephenie Meyer – Midnight Sun

Ook Petra Kruijt, een van mijn favoriete schrijfsters, bracht haar boeken uit in een nieuw jasje. Onder de titel Girl Power verschenen zes van haar eerder uitgegeven boeken met een nieuwe stoere cover. Ter ere van deze feestelijke nieuwe uitgave herlas ik Onder studenten en vroeg ik jullie als lezers naar de gekste dingen die jullie meemaakten in jullie studententijd… en dat was nogal wat!

Waar de rest van het jaar het boekenaantal aardig bescheiden bleef, was het aantal nieuwe boeken in november en december erg hoog. De laatste drie boeken van november mochten we uitzoeken bij de Postcodeloterij (oké, eigenlijk mijn ouders dan, maar mijn zus en ik zochten ze uit) en tot mijn vreugde zat daar ook een Jill Mansell boek bij! In december kreeg ik ook een aantal extra boeken toen Petra Kruijt me hielp haar verzameling oude boekuitgaves na een verhuizing weer compleet te maken en ze ook nog Elle & Darcy en In een ander leven meegaf. Vooral naar die eerste ben ik ontzettend benieuwd en ga ik zeker dit jaar lezen.

Mijn Petra Kruijt-verzameling weer helemaal compleet!

November
Anna Todd – After
Petra Kruijt – Onder studenten
Rachel Winters – Net als in de film
John Green – Let it snow
Laura Imai Messina – Dingen die we toevertrouwen aan de wind
Jill Mansell – Heerlijk duurt het langst
Jonas Jonasson – Zoete zoete wraak B.V.
Suzanne Vermeer – Midwinter

Dit mooie boek is het laatste boek dat ik in 2020 las. De recensie kun je in januari verwachten.

December
Philip Reeve – Mortal engines
Petra Kruijt – Gemma & Partners
Petra Kruijt – Laat me jou zijn
Alexandria Bellefleur – Elle & Darcy
Josie Silver – In een ander leven
Sarah Morgenthaler – Droomvakantie

Zo komt de totaalscore voor 2020 op 34 boeken. Ik hoop er veel te lezen en recenseren in 2021.

Hoeveel boeken kocht en kreeg jij afgelopen jaar?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s