Sarah J. Maas ‘Hof van doorns en rozen’ boeken worden tv-serie

a court of thorns and roses

ACOTAR fans, zet je schrap: de boekenserie van Sarah J. Maas A Court of Thorns and Roses, in het Nederlands uitgegeven onder de titel Hof van doorns en rozen, wordt verfilmd als serie! Televisieproducent Ronald D. Moore zal de fantasyserie tot leven laten komen voor de Amerikaanse streamingdienst Hulu.

Ronald D. Moore werkte in zijn carrière al mee aan verschillende delen van de Star Trek-serie, de miniserie Battlestar Galactica en de succesvolle verfilmde boekenserie Outlander. Bij die laatstgenoemde overtuigde zijn vrouw Terry Dresbach hem nadat ze de Outlander boeken had gelezen om het verhaal te verfilmen. Zou hetzelfde het geval zijn geweest bij A Court of Thorns and Roses?

In ieder geval kunnen fans van de Sarah J. Maas fantasy hun hart ophalen, want hoewel de televisieproducent zich vooral met tijdreisverhalen bezighield, heeft hij dus al ervaring met het omzetten van een boekenserie naar het grote doek. Dat de serie te ver van het boek af komt te staan, hoeven fans niet te vrezen: de schrijfster, Sarah J. Maas, zal namelijk samen met hem meeschrijven aan het script voor de live-action.

Sarah J. Maas bevestigde zelf het goede nieuws op Instagram, waarbij ze al verklapte dat ze momenteel hard bezig is met het schrijven van de pilotaflevering van de fantasyserie. Ze belooft nog veel meer nieuws te hebben dat ze dolgraag wil delen.

Over A Court of Thorns and Roses

Het eerste boek waar seizoen 1 van de magische serie mee zal beginnen, A Court of Thorns and Roses, verscheen in 2015. Hierna volgden de delen A Court of Mist and Fury, A Court of Wings and Ruin, A Court of Frost and Starlight and A Court of Silver Flames. In het Nederlands werd de serie vertaald als Hof van doorns en rozen door uitgeverij Best of YA.

Het verhaal volgt de negentienjarige Feyre, die in een koud en somber bos woont, waar ze haar familie probeert te onderhouden door te jagen. Als ze een hert ziet dat opgejaagd wordt door een wolf, kan ze de verleiding niet weerstaan om te vechten om deze prooi en doodt ze de wolf. Daarop staat echter een prijs: niet veel later verschijnt er een beestachtig wezen om vergelding op te eisen voor de gedode wolf. Ze wordt door het wezen meegenomen naar het feeënrijk Prythian, waar ze ontdekt dat haar ontvoerder geen beest is, maar Tamlin – een van de dodelijkste, onsterfelijke magische wezens ooit gekend. Het verhaal van het eerste boek doet denken aan een feeënversie van Belle en het Beest, maar Sarah J. Maas weet een geheel eigen fantasywereld te scheppen dat na vijf succesvolle boeken vele fans heeft vergaard.

Plot van de serie

De samenvatting van de tv-serie voor Hulu luidt als volgt: “A Court of Thorns and Roses mengt romantiek, avontuur en politieke intriges in een verhaal over een jager die erin toestemt om naar een magisch rijk te reizen met een feeën-edelheer, in ruil voor de veiligheid van haar familie. Uiteindelijk valt ze voor hem, om te vechten voor die liefde wanneer een eeuwenoude vloek de feeën- en mensenwereld dreigt te verwoesten.”

Heb jij de Hof van doorns en rozen-boeken van Sarah J. Maas al gelezen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s