Boekenweek 2021 van 29 mei t/m 6 juni

Foto: Boekenweek / Stichting CPNB

De boekhandels mogen vanaf 28 april weer open en dat is reden voor een feestje. Waar in 2020 de officiële Boekenweek werd vervangen door een Week vol Boeken, gaat van 29 mei t/m 6 juni de welbekende Boekenweek weer van start. Dit wordt gevierd in de boekhandel en bibliotheek.

Het thema van de Boekenweek dit jaar is Tweestrijd. In aanloop naar de Boekenweek wordt het voorwoord van de Boekenweek Live uitgezonden via Facebook, tevens te zien via Hebban, NS en het AD. Hierin gaan een oud-Boekenweekauteur en een schrijver van een jongere generatie iedere aflevering met elkaar onvoorbereid in gesprek. Passend bij het thema ‘Tweestrijd’ krijgen zij dilemma’s en vragen voorgelegd.

Boekenweekgeschenk
Ook zijn het Boekenweekgeschenk en het Boekenweekessay weer verkrijgbaar. Het Boekenweekgeschenk krijg je bij besteding van ten minste €15 aan Nederlandstalige boeken cadeau, het essay is verkrijgbaar voor €3,75. Om drukte in verband met de coronaregels te verspreiden, zijn het Boekenweekgeschenk van Hanna Bervoets getiteld Wat wij zagen en het Boekenweekessay van Roxane van Iperen, De genocidefax, de hele maand juni verkrijgbaar. Genoeg tijd dus om je boekhandel of bibliotheek te bezoeken om een van deze werken te bemachtigen.

Wij openen de boekhandel!
Voorafgaand aan de Boekenweek mogen eerst de boekhandelaren na lang gemis hun lezers weer verwelkomen. Vanaf 28 april mogen de boekwinkels weer zonder afspraak open. Schrijvers door het hele land zullen daarbij de boekhandel symbolisch heropenen onder het motto ‘Wij openen de boekhandel!’ Denk daarbij aan namen als Lize Spit, Manon Uphoff, Alex Boogers, Daphne Deckers, Ronald Giphart, Manon Sikkel, Gio Lippens, Nynke de Jong, Özcan Akyol, Thomas Olde Heuvelt, Frank Westerman en Simone van der Vlugt. Welke schrijver welke boekhandel opent, is terug te vinden op www.steunjeboekhandel.nl

Kijk jij al uit naar de Boekenweek?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s