Young Adult The Mortal Instruments krijgt televisieserie

Foto: Constatin Film

Gisteravond ontstond er ophef in het The Mortal Instruments fandom toen het nieuws naar buiten kwam dat de boeken geen volgende bioscoopfilm krijgen, maar wél een eigen televisieserie.

De boekenserie geschreven door Cassandra Clare telt inmiddels zes boeken, een spin-off van drie boeken en een bioscoopfilm. Na de eerste bioscoopfilm City of Bones werden de rechten voor het tweede boek van de serie, City of Ashes, verkocht aan filmbedrijf Constantin. Het filmen van City of Ashes stond gepland aan het begin van 2014, maar deze plannen werden uitgesteld, omdat de eerste film maar 31 miljoen dollar opbracht, terwijl er ongeveer 60 miljoen in was geïnvesteerd. Een lange tijd werd er geen nieuws naar buiten gebracht over de film, tot Martin Moszkowicz van Constantin Film gisteravond de volgende tweet plaatste:

Enkele uren later kwam The Hollywood Reporter met de aankondiging dat The Mortal Instruments terugkomt als televisieserie. Het nieuws werd vanochtend officieel door Constantin en Cassandra Clare bevestigd. De productie voor de serie begint volgend jaar. Daarbij is nog niet duidelijk of er een nieuwe casting plaats zal vinden, of dat de acteurs van de eerste film worden behouden. Persoonlijk hoop ik dat er in de cast niet (veel) zal worden gewijzigd. Het is nog maar de vraag of alle acteurs bereid zijn aan het nieuwe project mee te werken en of ze ook beschikbaar zijn, maar als fan ben ik gehecht geraakt aan Lily Collins als Clary en Jamie Campbell Bower als Jace.

Aangezien het niet bekend is wanneer de productie in 2015 begint, is het niet ondenkbaar dat er veel veranderd zal worden. In de eerste film is er een heel boek geprobeerd in twee uur te stoppen, waardoor veel scenes zijn weggelaten. Een tv-serie geeft meer ruimte voor karakterontwikkeling en losse plots. “In the series we’ll be able to go deeper and explore this world in greater detail and depth” zegt Martin Moszkowicz hierover. Volgens hem is het veel logischer om de boeken een serie te geven in plaats van een film. Waarom ze dan niet eerder op het idee zijn gekomen om meteen voor een serie te gaan? Tja, wie zal het zeggen, met het huidige succes van YA-films als Twilight en The Hunger Games verwacht je waarschijnlijk niet zo’n tegenvaller. Laten we hopen dat de serie beter uitpakt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s