Recensie: Het grote dilemma op dinsdag boek

Het grote dilemma op dinsdag boek – Dilemma op Dinsdag
Originele titel: Het grote dilemma op dinsdag boek
Uitgeverij: Blossom Books

Uitgave: december 2014
ISBN: 9789020679496
Prijs: €12,50-

Dilemma op Dinsdag is ontstaan toen zes vrienden zich verveelden op een verjaardag. Na uren te hebben gediscussieerd over onmogelijke dilemma’s, besloten ze om een Facebookpagina op te starten zodat ze hun directe vrienden de dilemma’s ook konden voorleggen. Inmiddels heeft de pagina 84.000 fans, zijn ze besproken in diverse media, krijgen ze plekken op festivals en hebben ze binnenkort ook hun eigen boek.

Door de spiraalbinding in dit boek en de ‘halve’ pagina’s kan de lezer tot wel 1600 dilemma’s creëren. Goed voor uren discussieplezier tijdens etentjes bij (schoon)ouders, als je geen zin hebt in je huiswerk, op het terras, op familieweekend ,als je niet kunt slapen, tijdens ellenlange autoritten, in de wachtkamer bij de tandarts, op het strand, in de kerstvakantie…

Het grote dilemma dat het internet deze week bezig hield was: blauw-zwart of wit-goud? Maar er zijn veel meer dilemma’s waar wekelijks mensen zich het hoofd over breken. Dilemma op Dinsdag schotelt elke dinsdag onmogelijke maar hilarische dilemma’s voor. Inmiddels is er naast de Facebookpagina ook een Twitter, Instagram en Engelse pagina Tuesday Chooseday. Is het grote dilemma op dinsdag boek net zo leuk als de social media pagina’s?

Het doel van het boek is simpel – je móét kiezen. Het boek bestaat uit 40 dilemma’s die je gemakkelijk in 1600 dilemma’s kan veranderen. Het boek heeft namelijk 40 losse bladzijdes aan de bovenkant en 40 aan de onderkant, die je door de ringband waaraan de bladzijden vast zitten op talloze manieren kan combineren. Sla de onder- en bovenkant op een willekeurige bladzijde open en lachen is gegarandeerd.

Grappig geïllustreerd dilemmaboek
Ik vind Het grote dilemma op dinsdag boek namelijk enorm grappig. Ik volg zelf de Instagrampagina en kende daardoor nog niet alle dilemma’s, dus het is leuk dat er voor mij nog nieuwe dilemma’s in het boek zitten. Ik geloof ook dat een deel nieuw is speciaal voor het boek. Dat is wel een pluspunt voor de volgers die anders misschien alles al zouden kennen.

De tekeningen daar moet je van houden. Persoonlijk vind ik ze erg leuk, het heeft een soort knip-en-plak-idee en ze zien er redelijk simpel uit. Het is wel iets anders dan de stijl van de cover, maar ik denk dat bij hele nette gedetailleerde illustraties het boek er te serieus uit zou zien, terwijl het juist een verzameling redelijk gekke dilemma’s is. Ik vind dat het goed past bij het concept. Een van mijn favoriete dilemma’s is en blijft het plaatje met het draaiorgel.

Even een top 3 van mijn all time favorites van Dilemma op Dinsdag (zowel uit het boek als Facebook) :

3.

2.

1. 

Het dilemma op dinsdag boek is vooral leuk in gezelschap. Zelf heb ik na een tijdje alle dilemma’s wel een keer gezien, dus het is leuker om met vrienden (uren lang) over de dilemma’s te discussiëren.

Hoe moet het met de volgende dinsdagen?
Ik vind het wel jammer dat Dilemma op Dinsdag gewoon doorgaat en dus niet alle dilemma’s in het boekje te vinden zijn, dus een leuke tip voor Dilemma op Dinsdag zou zijn om ooit een extra kaartsetje uit te brengen dat je aan je boek kan toevoegen. Bij deze ringband wordt het denk ik iets te lastig, maar het boek heeft sinds vorige maand ook een druk in hardcover en met het grote succes zou het me niet verbazen als er nog nieuwe drukken bij komen. Ik hoop er in ieder geval wel op, want over de vraag of dit boek leuk is hoeven zeker geen dilemma’s te bestaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s