Liebster Award

Afgelopen week kreeg ik een leuk berichtje van Greet Ilegems, zij nomineerde mij namelijk voor de Liebster Award. De award is in het leven geroepen om beginnende blogs met minder dan 200 volgers in de spotlight te zetten. “Liebster” betekent in het Duits “liefste”. Het is dus eigenlijk een hele aardige virtuele award waarbij bloggers en nieuwe bloggers elkaar helpen hun blogs onder de aandacht te brengen.

Bij de nominatie hoort een vragenlijst van 11 vragen om de persoon achter de blog te leren kennen. Daarna verzin je zelf nieuwe vragen en nomineer je weer andere blogs. Dit zijn mijn antwoorden op de vragen die ik van Greet kreeg:

1. Hoe zou jij jezelf omschrijven?
Als een soap- en serieverslaafde boekenwurm. Ik geloof dat ik dat ook een tijdje in m’n Twitter bio had staan. Ook ben ik best wel een dromer, maar dat kan ik weer lekker kwijt in het schrijven.

2. Waarom ben je begonnen met bloggen?
Ik ben ooit eerder op een andere blog begonnen met bloggen, omdat ik graag wat van mijn schrijfsels wilde delen. Inmiddels schrijf ik gewoon voor mezelf op m’n laptop, voor als ik het ergens naartoe wil sturen, dus die blog heb ik niet meer. Nu ben ik met deze blog begonnen voor mijn opleiding journalistiek. Ik heb daarbij speciaal voor een boekenblog gekozen, omdat ik dol ben op het volgen van andere boekenblogs en wat is er nou leuker dan schrijven over boeken? Vanwege het journalistieke aspect komen er ook journalistieke posts voorbij, die ik meestal probeer te betrekken op boeken waar dat kan, maar vandaar dat ik ook ben gegaan voor deze titel die je zowel kan lezen als boekenleven als boek en leven.

3. Wat was je lievelingsvak op de middelbare school?
Ik denk toch Nederlands. Het meeste hield ik van schrijfopdrachten, hoewel we die niet zo heel vaak kregen, maar als we ze kregen was ik er blij mee. Ook had ik een gekke liefde voor opdrachten over spelling en grammatica. Foutief beknopte bijzinnen verbeteren? No problem!

4. Ben je een positief ingesteld persoon? Hoe uit je dat?
Wel redelijk denk ik. Het zit bij iedereen wel eens tegen, maar ik weet dat je altijd door moet gaan en niet op moet geven als je iets doet, als je het niet probeert, lukt het ook niet.

5. Wat is je lievelingsboek?
Ik vind dit altijd zo’n verschrikkelijke vraag. Hoe kan ik uit al die mooie boeken nou maar één boek kiezen? Mijn lievelingsboek verandert over het algemeen nogal vaak, soms ben ik een tijdje helemaal gek op een bepaald boek of een bepaalde boekenserie en later kan ik helemaal enthousiast zijn over een ander boek. Ik denk dat ik toch maar weer voor The Fault in our Stars ga, dat is een boek dat ik altijd zal blijven aanraden.

6. Wat is je meest en minst favoriete genre (boeken/films)?
Mijn favoriete genre is romantiek. Romantische boeken, romantische films, ik kan er geen genoeg van krijgen. Ik hou daarentegen totaal niet van horror. Laat de afgehakte hoofden en het spuitende bloed voor mij maar achterwege, spannender dan Pretty Little Liars hoef ik het echt niet te zien.

7. Hoe ziet jouw ideale wereld eruit?
Heel cliché, maar in mijn ideale wereld is er wereldvrede, heeft niemand honger en is iedereen op zijn eigen manier gelukkig. Een soort utopia dus.

8. Waaraan wijd je je vrije tijd het liefst?
Heel veel lezen, series en films kijken, schrijven en van die gewone dingen als dingen doen met vriendinnen (wat bij mijn beste vriendin vaak dagelijks bestoken met whatsappjes is), met de honden wandelen, konijnen knuffelen en iets te vaak achter Tumblr zitten.

9. Wat is je mooiste reismoment en waarom?
De eerste keer dat we naar Kreta gingen. Vanaf ons balkonnetje keken we zo uit op het zwembad, dus ik kon zo buiten zitten met m’n laptop en daarna naar beneden gaan om te gaan zwemmen. En het eten was ook heerlijk, als het kon zou ik elke dag die pizza’s en spaghetti carbonara eten. Dat is echt zo’n vakantie waar ik altijd aan terugdenk als een heerlijke relaxte vakantie die ik graag nog een keer over zou doen.

10. Wat is je levensmotto?
Geef je dromen nooit op.

11. Vertel iets over je meest artistieke creatie (foto/tekst/…)
Mijn meest artistieke creatie is denk ik mijn gedichtenbundel. Ook al is het inmiddels al drie jaar geleden dat ik de gedichten schreef – de tijd gaat hard – ik ben er nog steeds heel trots op.

Mijn vragen:

1. Waarom ben je begonnen met deze blog?
2. Hoe zouden anderen jou beschrijven?
3. Welk boek heb je het vaakst gelezen?
4. Breek je de ruggen van boeken?
5. Welke film kan je elke keer weer opnieuw zien zonder dat het saai wordt?
6. Wat wilde je vroeger worden als je later groot zou zijn?
7. Wat is jouw fijnste herinnering van vroeger?
8. Waar zie je jezelf over 10 jaar?
9. In hoeveel landen ben je geweest?
10. Welke taal zou je graag vloeiend willen spreken en waarom?
11. Wat staat er bovenaan je bucket list?

Mijn nominaties:
Met een paar boekenvragen (ik vind het breken van ruggen overigens zelf bijna net zo erg als horror) en een aantal gewone vragen nomineer ik de volgende blogs:
A N N I E – Waar Anne in the world of brainwaves inspireert met verhalen en de mensen achter de verhalen leert kennen,
Melanie van den Brink – Waar de studente journalistiek en fanatieke seriekijker Melanie je op de hoogte houdt van het laatste serienieuws en laat weten welke series de moeite waard zijn en Het Schrijfcafé – Waar Robyn haar schrijvershart lucht, je de beste hotspots laat zien en de betekenis achter woorden uitlegt.

One thought on “Liebster Award

  1. Pingback: A N N I E genomineerd voor Liebster Award | A N N I E

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s