Eerste Boekenweek voor jongeren

literatour

Foto: Literatour

Vandaag is de allereerste Boekenweek speciaal voor jongeren van start gegaan. Onder de naam Literatour wordt de week van 23 t/m 29 maart georganiseerd met diverse activiteiten in boekhandels, scholen en bibliotheken. De week is bij veel mensen ook bekend als de Young Adult (YA) Boekenweek.

Deze week trekken auteurs die zijn aangesloten bij de Literatour door het land. Ze brengen bezoeken aan scholen en boekhandels en geven onder andere signeersessies, boekpresentaties en schrijftips. De deelnemende auteurs met onder andere Lydia Rood en Mirjam Mous zijn op de site te vinden. Andere activiteiten en evenementen worden ook door boekhandels en uitgeverijen zelf georganiseerd.

De Literatour heeft geen eigen Boekenweekgeschenk. In plaats daarvan krijgen jongeren van 15 tot 18 jaar €5,- korting op 25 toptitels. Een kortingsbon is verkrijgbaar via CJP of de Literatour site. Naast de geselecteerde titels geven enkele uitgeverijen ook tijdelijke korting op hun boeken, zoals Blossom Books op de Touching Juliette serie.

Zonder prijsuitreiking is een Boekenweek niet compleet, dus wordt er tijdens de Literatour de Dioraphte Literatour Prijs uitgereikt. Dit is een prijs voor het beste jongerenboek. Er zijn twee juryprijzen voor het beste oorspronkelijk Nederlandse en beste vertaalde jongerenboek en er is een publieksprijs. Stemmen daarvoor kan tot en met 27 maart. Wordt het Eleanor & Park, Birk of toch Zac & Mia? Daar komen we aan het eind van de Literatour achter.

Wat ga jij doen tijdens de Literatour Boekenweek?

2 thoughts on “Eerste Boekenweek voor jongeren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s