SSS | Super 6 slechteriken

Foto: Pretty Little Liars wikipedia

Kennen jullie de Super Six Saturday van Book Babbles nog? Elke zaterdag wordt er een nieuwe Super 6 geplaatst waaraan verschillende boekenblogs meedoen. Vorige week deed ik voor het eerst mee. Het onderwerp van deze week is Super 6 Slechteriken. Van welke slechterik gaat mijn bloed koken? Of welke slechterik vind ik eigenlijk wel leuk?

1. President Coriolanus Snow
Brr, ik krijg echt de kriebels van President Snow. Hij is de president van Panem in de boeken en films van The Hunger Games. Elk jaar laat hij uit elk van de twaalf districten twee kinderen de Spelen in gaan, tot maar één iemand het overleeft. Daarbij kijkt ook nog eens het hele land mee. Als je als president daaraan meewerkt, verdien je wel de titel van slechterik (en tiran). Daarnaast is Snow vooral in het derde boek behoorlijk angstaanjagend, met de witte rozen die hij achterlaat en nog wat scenes die ik niet zal verklappen voor wie alleen de films kijkt..

2. Jeanine Matthews
Jeanine is de leider van de factie Eruditie in de Divergent series. Elke keer als ik over haar lees, hoop ik dat Tris zich niet kan inhouden en haar slaat of iets dergelijks. Wat een verschrikkelijk mens is dat, met haar serums waarmee ze iedereen onder controle probeert te houden. Wel een compliment voor Veronica Roth dat ze haar slechterik zo goed heeft uitgewerkt, dat je echt een hekel aan haar hebt.

3. Damon Salvatore
“Wat, nee, waarom Damon?” hoor ik nu een paar mensen denken. Damon is één van de vampier broers in The Vampire Diaries. Hij is misschien niet zo’n slechterik als de eerder genoemde slechteriken, omdat hij veel gevoelens heeft, maar hij wel een bad guy. Hij heeft meerdere mensen vermoord en zit elke keer zijn broer Stefan dwars, omdat ze allebei verliefd zijn op Elena. Daarentegen is Damon wel een leuke slechterik, ik ben wel fan van Damon, maar toch iets meer van zijn broer Stefan.

4. –A
Even een rood kleurtje, want dat is toepasselijk. A stalkt en bedreigt de Pretty Little Liars. A verstuurt nare sms-jes, briefjes en pakketjes die je niet wil openen. En oh ja, A ziet alles. Er zijn meerdere As geweest in de serie, maar nog altijd weten we niet zeker wie Big A is. In de afgelopen aflevering zijn we erachter gekomen hoe A heet, maar de serie krijgt nog twee seizoenen, dus ik verwacht ergens eigenlijk nog een grote plot twist. A is dan misschien enorm irritant, maar zonder A geen spannende serie, toch?

5. He-Who-Must-Not-Be-Named
Weten jullie al wie ik bedoel? Natuurlijk, Lord Voldemort uit Harry Potter. Als je ‘m al niet mag omdat hij geen neus heeft, moet je ‘m wel haten omdat hij (zoals wikipedia dat zo mooi zegt) de “ultieme vertegenwoordiger van het kwaad” is. Wat een enge slechterik, ik denk dat Voldemort wel op een lijstje van slechtste slechteriken aller tijden mag. Voldemort is niet een slechterik die gewoon slecht is; zijn achtergrond is fantastisch uitgewerkt, maar van J.K. Rowling verwacht je ook niks anders.

6. Cruella de Vil
Toen ik vroeger nog niks van Engels snapte, wist ik niet waarom haar achternaam eigenlijk De Vil was. Goed gevonden van Disney! In sommige andere talen heet ze Cruella de Mon, als woordspeling met “demon”. Cruella de Vil is die nare dame in de 101 Dalmatiërs die van de hondjes een bontjas wil maken. Ik denk dat iedereen vroeger wel een beetje bang was voor Cruella en hoopte dat de dalmatiërs aan haar konden ontkomen.

Zoals je ziet zijn de slechteriken die bij mij het meest blijven hangen, degenen die goed zijn uitgewerkt, of gewoon angstaanjagend zijn. Wie vind jij de ultieme slechterik?

2 thoughts on “SSS | Super 6 slechteriken

  1. Wow, dat van Cruella De Vil wist ik nog niet, haha! De Vil, devil. Geniaal! Eigenlijk had ik ook ongeveer dit lijstje in mijn hoofd. O, en Martine Hafkamp uit GTST! Of eh, wacht… laat maar. Dat is geen boek ;P

    Like

    • Ik vind het ook zo goed gevonden! Ik denk dat ik toen nog geen GTST keek, maar ze zeggen wel altijd dat ze de eerste soapbitch was. Overigens is er een roman uit 2010 rondom Goede Tijden met een hoofdpersoon die verslaafd was aan de soapserie. Maar wel jammer dat ze er nooit echt boeken met de GTST verhaallijnen hebben gemaakt, volgens mij deed Onderweg Naar Morgen dat wel.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s