The Mortal Instruments wordt Shadowhunters

De plannen om Young Adult-serie The Mortal Instruments in een televisieserie te veranderen worden officieel uitgevoerd. De serie wordt uitgezonden door de Amerikaanse zender ABC family. The Mortal Instruments wordt onder de naam ‘Shadowhunters’ opnieuw uitgebracht.

De productie van de dramaserie wordt nog uitgevoerd door Constantin Film, dat ook de eerste film uitbracht. The Mortal Instruments: City of Bones bracht te weinig op in de bioscopen, waardoor de tweede film werd uitgesteld en uiteindelijk afgeblazen. Het goede nieuws dat eerder werd uitgebracht wordt nu eindelijk werkelijkheid, want de opnames voor de serie beginnen in mei in Toronto.

Shadowhunters is momenteel nog bezig met casten. “Ik heb er een paar gezien. Ik weet niet wie ze gaan kiezen, maar er zijn een paar hele goede mensen,” laat schrijfster Cassandra Clare weten over de audities. De serie begint weer opnieuw met het eerste boek City of Bones, maar gaat daarna verder met de andere delen. Het eerste seizoen zal 13 afleveringen krijgen, waarvan wordt gezegd dat ze elk een uur zouden duren. “Shadowhunters is een grote epische saga die past bij de kijkers van Harry Potter, The Hunger Games en de Twilight franchises,” zegt Tom Ascheim, de directeur van ABC Family. “De New York Times bestseller met meer dan 35 miljoen verkochte boeken wereldwijd is een perfect verhaal om met onze kijkers te delen.”

De serie volgt het verhaal van de 18 jaar oude Clary Fray. Clary komt er op haar verjaardag achter dat ze niet is wie ze altijd dacht dat ze was. Ze komt uit een familie van “shadowhunters”, een ras dat half-mens en half-engel is en jaagt op demonen. Wanneer Clary’s moeder Jocelyn wordt gekidnapt, belandt ze in een wereld waarin ze het op moet nemen tegen demonen samen met shadowhunter Jace en haar beste vriend Simon. Tussen de feeën, tovenaars, vampiers en weerwolven begint voor haar een lange reis waarin ze meer leert over haar verleden en wat de toekomst nog te brengen heeft.

Kijk jij uit naar de nieuwe Shadowhunters serie? En wie is jouw ideale Clary, Jace of Simon?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s