SSS | Super 6 redenen waarom ik van (boek)bloggen houd

7068060375_c337494a08_z

Foto: Romain Toornier via Flickr

Het is weer tijd voor Super Six Saturday van Book Babbles! Ik raak al helemaal gewend aan de wekelijkse top 6, jullie ook? Het voelt nog helemaal niet lang geleden dat ik begon, maar mijn eerste blogpost plaatste ik in september. Waarom ik steeds meer plezier heb gekregen in het bloggen, vertel ik jullie in de Super 6 redenen waarom ik van (boek)bloggen houd.

1. Ik kan schrijven over mijn interesses
Zoals jullie hebben gelezen in mijn NieuwsVallei ervaringen, kreeg ik daar net niet de kans om te schrijven over het onderwerp dat ik graag wilde. Op mijn blog kan dat gelukkig wel. Ik ben dol op boeken, zowel op het lezen ervan als het kijken naar de verfilmingen, en ik vind het heel fijn dat ik die interesse op mijn blog kan delen.

2. Boeken aanraden aan anderen
Ik raad heel graag boeken aan anderen aan, zelfs als ze niet van lezen houden. Het betere aan boekbloggen is dat mensen die boekenblogs volgen, zelf ook van boeken houden. Niemand die dus gek wordt van mijn gepraat over John Green en Mortal Instruments (of misschien heel af en toe). Laatst stuurde een vriendin van me een appje dat ze Schrijven Kreng! had gekocht na het lezen van mijn boekanalyse en zoiets vind ik alleen maar leuk om te horen.

3. Fictie lezen is nuttig geworden
Een boekenblog is een enorm goed excuus om boeken te lezen die niet op de literatuurlijst staan. Soms ben ik wel eens boeken voor de lol aan het lezen en denk ik “maar hierna moet ik echt iets voor school gaan doen”. Nu kan ik gewoon zeggen dat ik er daarna een recensie over schrijf en is fictie lezen ineens zowel goed voor plezier als m’n huiswerk!

4. Ik vind nieuwe andere (boeken)blogs
Mijn favoriete boekenblogs zijn al zo lang ik me kan herinneren Oh My Book en Adorable Books. Eigenlijk volgde ik niet veel meer blogs dan die twee, inmiddels zijn dat er veel meer. Ik heb zonenmaan, Book Babbles en een hoop niet-boekgerelateerde blogs gevonden sinds ik zelf ben gaan bloggen. Op Facebook kom je namelijk soms van die posts tegen waar mensen hun eigen blogs posten en daar heb ik een hoop leesvoer gevonden.

5. Oefening baart kunst
Ik hou enorm van schrijven, maar ik wil er natuurlijk altijd beter in worden. Als je goed wil schrijven, denk ik dat je dat vooral zo veel mogelijk moet doen. Bloggen voelt totaal anders dan een romantisch verhaal schrijven, maar ik leer graag verschillende stijlen kennen. Op school zijn we vooral bezig met interviews en nieuwsberichten, thuis schrijf ik vervolgverhalen en hier schrijf ik blogs. Boekbloggen wordt voor mij zo dus erg leerzaam.

6. Reacties zijn fantastisch
Zelfs als je alleen maar schrijft “Leuke blog!” of een knipogende smiley neerzet, dan vind ik dat al fantastisch. Sinds september heb ik al veel meer reacties gehad dan ik ooit had verwacht. Dat ik ineens allerlei reacties van onbekende mensen kreeg op mijn Boekenfestijn post, was een enorme verrassing. Ik vind het super om te horen hoe andere mensen over een onderwerp denken of te weten dat ze plezier hebben gehad tijdens het lezen van mijn blogpost.

Blog jij of heb je ooit geblogd? Wat vind jij er dan het leukst aan?

2 thoughts on “SSS | Super 6 redenen waarom ik van (boek)bloggen houd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s