Poll: e-books of papieren boeken?

ebook picture

Foto: Maria Elena

Er is nog altijd geen overeenstemming of Michael S. Heart de werkelijke uitvinder genoemd mag worden, maar één ding weten we wel: e-books zijn niet meer weg te denken. Het lenen van een e-book bij de bibliotheek is net zo gewoon als het lenen van een gewoon boek, en voor het gewicht van één boek neem je een e-reader met 100 boeken mee. Maar voelt het lezen van een digitaal boek net zo fijn als een gewoon boek?

Deze vraag zie ik graag beantwoord door.. jullie! Voor de verandering leek het me leuk om een keer een poll te plaatsen. Ik ben erg benieuwd naar jullie mening: lees jij liever e-books of paperbacks en hardcovers? Onder e-books vallen alle digitale boeken, dus je kunt zowel op een e-reader lezen als op een iPad, laptop of smartphone.

De uitkomst laat ik nog even afgeschermd om het spannend te houden. Ik laat de poll ook rondgaan op enkele andere sociale media sites om tot een beter resultaat te komen. Laat ook gerust een reactie achter waarin je vertelt waarom één van de twee soorten boeken jouw voorkeur heeft en wat jouw ervaringen zijn met digitale boeken. De leukste/opvallendste reacties neem ik mee in de volgende post.

6 thoughts on “Poll: e-books of papieren boeken?

 1. Ik kies voor papieren boeken! (En dan meestal paperbacks.) Al heb ik geen e-reader, maar ik heb weleens boeken gelezen op mn iPod en op Wattpad (website met zelfgeschreven verhalen) en nou ja.. het is misschien makkelijker, maar ik staar toch liever naar letters op papier 🙂 Bij papieren boeken kan ik me ook makkelijker echt verdiepen in het boek!

  Like

 2. Alhoewel ik nog nooit een e-book heb gelezen, vind ik papieren boeken veel fijner. Voor mijn gevoel leest het fijner. Met leren leer ik ook liever vanaf papier dan vanaf mijn laptop, word ik ook minder afgeleid! Ben benieuwd naar de uitslag!

  Like

 3. ik ga voor papieren boeken, heerlijk in weg duiken met een kop thee of iets kouds lekker in de zon, geen last hebben van weerspiegeling op je scherm.

  Like

 4. Ik kies momenteel voor e-books. Ik heb enorm veel papieren boeken verslonden en vind het enorm leuk om ze in mijn boekenkast te zien staan. Ik had tot een half jaar geleden e-books afgezworen. Ik zou de charme van papieren boeken nooit kunnen weerstaan.
  En toch kies ik nu voor e-books. Ik heb een hele lange leespauze gehad, omwille van tijdsgebrek. Ik heb amper gelezen de afgelopen twee á drie jaar.
  Ik zit nu sinds september op kot (kamers) en omdat ik in de weekends pendel naar huis en zo veel leerboeken moet meenemen, wilde ik nooit met leesboeken sleuren in mijn valies. In december van vorig jaar heb ik een iPad gekregen en mij er aan gewaagd om nog eens een poging te wagen om een boek te lezen.
  Ik heb zo de liefde voor lezen hervonden. Ik lees op de trein, tussen de lessen door, voor het slapen gaan, … , zonder dat ik met iets extra zwaar moet sleuren. ^-^

  Het vreemde is ook, dat ik niet meer uit papieren boeken kan lezen. Van zodra ik een papieren boek open, is mijn interesse weg en val ik bijna in slaap. Hoe interessant het boek ook is, ik kan het niet meer. Dat had ik vroeger niet. :/
  (maar dat heeft misschien wel te maken met dat ik mijn schoolboeken niet zo graag lees als fantasieboeken, hihi :3)

  Like

 5. Ik lees veel liever boeken van papier dan de huidige digitale boeken. Als ik de hele tijd naar zo’n schermpje moet staren krijg ik toch alleen maar hoofdpijn! Bij papieren boeken heb ik daar helemaal geen last van, behalve als het dan lastige studieboeken zijn, haha!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s