SSS | Super 6 all-time favoriete personages

KatnissEverdeen

Foto: The Hunger Games

De Super Six Saturday van Book Babbles gaat maar door. Deze zaterdag vond ik het een erg lastige top 6, omdat ik al meteen een hele lijst op wilde noemen. Uiteindelijk heb ik wat weg moeten strepen, dus ik plaats de blog maar gauw voor ik toch liever weer een personage wil veranderen. De erg lastige keuze deze zaterdag is namelijk een Super 6 all-time favoriete personages.

1. Isa
Isa is de jonge dierenarts uit de Zwaar-serie van Chantal van Gastel. Ik ben geen fan die Chantal smekende berichtjes heeft gestuurd om nog een boek te schrijven over Isa en Ruben – die fans zijn er echt, er is een heuse Facebook-pagina geweest van mensen die Isa en Ruben terug wilden. Toch, als ze nog een vervolg besluit te schrijven, ren ik naar de winkel. Isa is namelijk één van mijn favoriete personages geworden. Isa voelt als een heel echt personage, omdat ze zo oer-Hollands is en herkenbare problemen heeft in plaats van een perfect leventje. Ook heb ik vaak behoorlijk om haar boeken lachen. Alleen de achterflap van het eerste boek begint al fantastisch: ‘Eigenlijk zijn mijn vriendinnen en ik net Sex & the City. Al heb ik in geen tijden seks gehad. En die stad waarin ik woon is ook niet echt New York of zo. Sommigen zouden het misschien een dorp noemen. We zijn trouwens ook maar met z’n drieën, maar ik weeg in mijn eentje wel net zoveel als Carrie en Samantha bij elkaar. Dat compenseert die ontbrekende vierde vriendin dan weer wel.’

2. Bridget Jones
Een personage dat net als Isa te maken heeft met mensen die kunnen eten wat ze maar willen, is Bridget Jones. Bridget Jones is het personage van Helen Fielding’s en de later verfilmde boeken van Bridget Jones’s Diary. Ik ben zo dol op Bridget Jones, omdat ze typisch chicklit is, maar ook weer niet. Het boek noem ik meestal als iemand vraagt wat nou precies een chicklit is, maar eigenlijk is het personage Bridget juist origineel voor het genre vergeleken met veel slanke shoppende personages. Haar gedachtes die ze in haar dagboek beschrijft zijn hilarisch en Bridget is een personage dat me altijd bijblijft.

3. Katniss
Katniss Everdeen kan natuurlijk niet in m’n lijstje ontbreken. Het personage uit The Hunger Games van Suzanne Collins is een favoriet van velen, ook van mij. Katniss is een voorbeeld, en een sterk vrouwelijk personage, zelfs als dat niet haar eigen intentie is als ze in het eerste boek alleen maar haar zusje wilde beschermen door haar plek in te nemen in de Spelen. Katniss vergeet nooit wie ze is en blijft altijd achter haar keuzes staan. Ik vind dat Jennifer Lawrence het zelf als volgt heel mooi uitlegt: “She’s not a hero. She’s just a girl standing up for what’s right when something is wrong, when it’s hard and when it’s scary.”

4. Hazel
Daar kom ik weer aan met een boek van John Green, maar om Hazel Grace Lancaster uit The Fault in our Stars kun je gewoon niet heen. Ik heb gelachen en gehuild om Hazel en ze is zo’n prachtig beschreven personage. Zelfs als de gesprekken in het boek iets te intellectueel zijn voor de doorsnee tiener, is Hazel wel alsnog een meisje dat naast je had kunnen wonen. Ik vind alsnog niet dat je ziektes moet romantiseren, maar ik denk dat het verhaal van Hazel eerder echt haar verhaal vertelt, dan het romantiseert. Juist omdat je met Hazel de goede, de slechte, en de nog slechtere momenten meemaakt, is ze een personage dat je leert kennen en daarom dicht bij je houdt.

5. Blair
Blair Waldorf uit Gossip Girl van Cecily von Ziegesar is een personage waar ik totaal niks mee gemeen heb. Toch vind ik haar fantastisch. Vooral in het boek komt haar liefde voor Audrey Hepburn naar voren. Door Blair Waldorf heb ik meer films van Audrey leren kennen. Blair kan een enorme bitch zijn, maar juist door haar karakter wordt haar verhaal meeslepend en kan je zelfs sympathie voor haar opbrengen, hopend dat het leven dat zij zich als een film in haar hoofd voorstelt ooit waar zal worden.

6. Aria
Ik wacht (on)geduldig tot het nieuwe seizoen van Pretty Little Liars in de zomer weer begint. Ik ben dol op de tv-serie, maar voor de serie er was, waren er de boeken van Sara Shepard. Persoonlijk ben ik meer fan van de tv-serie, omdat deze volwassener aanvoelt dan de boeken, maar de karaktereigenschappen van de personages zijn vrij gelijk. Het is lastig om te kiezen tussen de Liars, maar Aria Montgomery is toch mijn favoriet. Aria is nogal een alternatief meisje dat houdt van kunst en oude boeken. Dat ze net iets andere hobby’s en kleding heeft dan haar leeftijdsgenoten vind ik zo leuk aan haar. Aria maakt ook zoveel mee dat ik altijd het liefst meteen naar haar stukken doorblader.

Wie is jouw favoriete personage? Een van de powervrouwen uit mijn lijstje, of toch iemand anders?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s