The Selection verkoopt filmrechten

The-Selection-Kiera-Cass-330

Warner Bros heeft de filmrechten gekocht van de bestseller The Selection (in het Nederlands vertaald als De Selectie). Het boek maakt deel uit van de gelijknamige trilogie geschreven door Kiera Cass. Met twee losse novelles zijn er momenteel in totaal vijf boeken, The Selection is het eerste deel. 

De aankondiging werd officieel naar buiten gebracht via Deadline. Kiera Cass deelde de link op haar Twitter en website. Hier is te lezen dat Katie Lovejoy verantwoordelijk zal zijn voor het script. Zij haalde als scriptschrijfster met The Arsonist’s Love Story een plek op The Black List. Dit is een lijst van meest gewaardeerde filmscripts van nog niet geproduceerde films. Producenten zijn Denise DiNovi, Alison Greenspan en Pouya Shahbazian.

Mislukte pilots
In 2012 werden er twee pilots uitgebracht om The Selection uit te brengen als televisieserie. Zowel de eerste pilot met Aimee Teegarden als de tweede pilot met Yael Grobglas, werden niet opgepakt door The CW Television Network. De nieuwe samenwerking met Warner Bros is een nieuwe kans om de serie verfilmd te zien. “Wat dit betekent is dat we een kans hebben. Het kan gebeuren, het kan niet gebeuren, maar op het moment is er vooruitgang!” laat Kiera Cass weten via Twitter.

The Selection / De Selectie
The Selection wordt verteld vanuit het perspectief van America Singer. Zij strijdt met andere dames voor het hart van prins Maxon, om een kans te krijgen op een beter leven in het paleis. America wil deze kroon echter niet en moet haar geheime liefde thuis opgeven, maar als ze prins Maxon ontmoet verandert alles door een toekomst die ze nooit voor mogelijk had gehouden.

Wat vind jij van een The Selection film?

23 thoughts on “The Selection verkoopt filmrechten

 1. Ik zou eerst de boeken heel graag lezen, dus ik kan nog niet zeggen of ik er een film wil. Mocht de film uitkomen en ik heb het boek nog niet gelezen, dan zou ik toch wachten om hem te kijken tot ik het boek uit heb. ^^

  Meestal vind ik filmversies niet zo goed als ik het boek ervan gelezen heb, maar liever dat, dan een film die alles spoilt als je het boek nog moet lezen. :p

  Like

  • Ik probeer ook bijna altijd eerst het boek te lezen. Er zijn van sommige boeken wel goede films, zo bleef bijvoorbeeld The Host redelijk dicht bij het boek, net als Mockingjay, maar als je eerst het boek leest kun je nog met je eigen fantasie de personages voorstellen. Anders als ik een boek na de film lees stel ik me telkens de acteurs voor als personages, dat had ik bij The Mortal Instruments. En spoilers zijn natuurlijk ook vervelend. Maar ik ben benieuwd, als er een film komt, komt die toch altijd eerst met een trailer, dus dan heb je nog tijd zat om te lezen!

   Like

 2. Ik zou super graag de film van de selectie willen zien. Heb alle boeken gelezen en ben er dol op. Ik ga vanavond beginnen aan het 4de deel ‘De Prinses’. Ik kan niet wachten wanneer dat de film zou komen. Ik heb al een trailer gezien en het lijkt me super leuk.

  Like

  • De boeken zijn heerlijk he? Heel veel plezier tijdens het lezen van De Prinses! Ik moest even wennen dat America niet de hoofdrol speelt, maar het was zeker een leuk boek. Volgens mij is de trailer die je hebt gezien van de serie, er zijn namelijk ooit pilots gemaakt, maar dat is niks geworden. Van de film heb ik helaas nog geen beelden of verder nieuws gezien.

   Like

 3. Ik wil heel graag een film ik heb alle boeken al uit en hou mijn spreekbeurt er over ik kan niet wachten om te weten of er een film komt en ik kan niet wachten om die te zien

  Like

  • Wat enorm leuk dat je er een spreekbeurt over hebt gehouden! Die had ik graag willen zien, hoe is het gegaan? Helaas is er tot op heden nog niet veel filmnieuws bijgekomen, maar ik hoop dat het er toch eens van komt.

   Like

  • Helaas is er nog altijd geen nieuws bijgekomen over de filmrechten en is er zo gauw nog niks over te vinden. Ik hoop wel dat de film inderdaad nog komt, het verkopen van de rechten is in ieder geval de eerste stap en tot die tijd kunnen we ons vermaken met De Kroon (het nieuwste boek dat net uit is).

   Like

 4. OMG ik wil zo graag dat er een film van komt, ik heb nog maar een stukje van het eerste boek gelezen in de bieb maar wil nu al de films zien ik kan niet wachten.

  En waar kan je trouwens zien hoe ver alles nu is? Want ik zou wel graag op de hoogte zijn van alles snap je?

  Like

  • Heel veel leesplezier dan nog, ik hoop dat je de boeken leuk gaat vinden!
   Kiera Cass heeft een eigen website, kieracass.com, hierop vind je ook de links naar haar Twitter, Tumblr en Instagram. Wanneer er echt grote aankondigingen zijn doet ze dit altijd op haar site, maar het meest actief is ze op Twitter.

   Helaas zijn de laatste ontwikkelingen uit juni 2016, toen werd geschreven dat de director van ‘Me Before You’ ook ‘The Selection’ zou gaan doen, maar sindsdien is er nergens meer iets nieuws geschreven. Maar hé, wie weet komt er een punt waarop ze het ineens weer op gaan pakken, dan zal ik er in ieder geval over schrijven!

   Like

 5. Ik hou van deze boeken! Ik heb net de eerste drie uit en zou ze aan iedereen aannevelen. Ik zou het zeer graag verfilmd zien!

  Gebeurt dat trouwens nog?

  Like

  • Ik ook! Wist je dat er ook een paar extra boeken zijn met korte verhalen? En een nieuwe serie over de dochter van America, wellicht vind je die ook leuk! Momenteel is er al een hele tijd geen nieuws meer geweest rondom de film. In juni 2017 werd geschreven dat de director van ‘Me Before You’ ook deze film zou gaan doen, maar sindsdien is het stil. Toch zijn er vaak films die na het verkopen van de rechten lang blijven liggen en na een aantal jaar weer worden opgepakt, dus ik heb nog wel goede hoop dat de Selection film er een keer gaat komen. Voor nu is het nog afwachten!

   Like

 6. Ik heb de eerste drie boeken al gelezen en net toevallig de laatste twee besteld en ik hou ervan in mijn dromen zie ik mezelf al als America en mijn prins op het witte paard Maxon ik had zelfs ooit een droom dat de ware die ik hopelijk nog ga ontmoeten Maxon heette 🙂 ik hoop de de film komt maar ik ben dan altijd een beetje bang dat het mijn fantasie verwoest met hoe ze eruit zien

  Like

 7. Pingback: The Selection van Kiera Cass wordt Netflixfilm | Boek & Leven

 8. Hello there! This is my first comment here so I just wanted to give a quick shout out and tell you I
  really enjoy reading your articles. Can you suggest any other blogs/websites/forums that deal with
  the same topics? Thanks a ton!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s