SSS | Super 6 auteurs waar ik zo snel mogelijk een nieuw boek van wil

4019224635_4bcd57d614_z

Foto: Les Chatfield

De afgelopen Super Six Saturday verandert vandaag even in een Super Six Someday. Ik heb helaas de afgelopen zaterdag gemist en was eigenlijk van plan een SSS over te slaan, maar nadat ik zoveel leuke lijstjes zag op andere blogs, moest ik de mijne achteraf toch even delen. Er zijn van die auteurs voor wie je elk jaar naar de winkel rent om een nieuw boek te kopen, of op wiens boeken je juist al jaren wanhopig zit te wachten. Dit zijn mijn Super 6 auteurs waar ik zo snel mogelijk een nieuw boek van wil.

1. Lisette Jonkman
Lisette Jonkman verdient de titel van grappigste chicklitschrijfster van Nederland helemaal. Haar boeken maken me aan het lachen en het huilen, en sinds ik door een ontmoeting bij een gewonnen high-tea weet hoe gezellig ze in het echt is, wil ik het liefst zo snel mogelijk haar nieuwe boeken hebben. Ze is momenteel bezig met Denk Maar Niet Dat Dit Een Liefdesliedje Is en de magische Magic Inc-serie, dus het leesvoer moet helemaal goed komen.

2. Cecily von Ziegesar
Ik heb op één boek na alle boeken van Cecily von Ziegesar in de kast staan. Ze schreef de hele Gossip Girl-serie, waar later de tv-serie op is gebaseerd (ja, gebaseerd, want shockfactor: Chuck is in het boek helemaal niet met Blair, hij is gay.) Ziegesar’s laatste boek kwam in 2011 uit en was een spin-off. Sindsdien zijn er geen nieuwe boeken verschenen en ik hoop maar dat dat is omdat ze aan een geweldige lange nieuwe serie werkt.

3. Veronica Roth
Ik ben nog steeds in shock na het laatste Divergent boek. Hoewel er nog twee films komen, heb ik liever nog een boek van Veronica Roth. Ze heeft al een bundel met extra verhalen geschreven genaamd Four. Ik zou het fantastisch vinden als ze besluit voor meerdere personages zo’n klein verhalenboekje te maken, maar een geheel nieuwe serie vind ik ook helemaal prima, als ze maar verder schrijft.

4. Lauren Weisberger
Lauren Weisberger is vooral bekend van The Devil Wears Prada. Hoewel dat haar bekendste boek is, ben ik een grote fan van een van haar andere boeken Chanel Chic. Lauren Weisberger heeft enkele chicklits – hoewel ze ook prima in het rijtje romans passen – geschreven, waarvan de laatste Revenge Wears Prada in 2013 uitgegeven werd. Het is alweer twee jaar geleden dat haar laatste boek uit kwam, maar zodra ze besluit een nieuwe chicklit te schrijven, lees ik die graag.

5. Sara Shepard
Sara Shepard schrijft eigenlijk heel veel boeken, dus ik heb niks te klagen. De Pretty Little Liars-schrijfster brengt elk jaar wel minstens één boek uit, alleen Nederland loopt nogal achter. Van haar 25 boeken zijn er nu 8 verschenen in het Nederlands. Het liefst wil ik dus van deze schrijfster zo snel mogelijk een nieuw boek in het Nederlands.

6. John Green
Deze zagen jullie natuurlijk al aankomen. Ik zal er niet teveel over uitweiden, maar ik vind het taalgebruik van John Green heel mooi en hij schrijft altijd net de verhalen die ik nog niet ergens anders heb gelezen, daarom lees ik graag zijn boeken en hoop ik dat hij tussen alle films door nog tijd heeft om te schrijven.

Van welke auteur wil jij écht een nieuw boek lezen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s