SSS | Super 6 dingen in boeken die ervoor zorgen dat ik het boek meteen wil lezen

Foto: Hernán Piñera

Foto: Hernán Piñera

Ik heb enkele boeken in de kast staan die er al een hele tijd ongelezen staan. Zonde, maar ik denk dat iedereen dat wel heeft. Als je meerdere boeken tegelijk koopt, is er altijd één in het stapeltje die als eerste gelezen kan worden. Ik vertel jullie de zes dingen die er bij mij voor zorgen dat ik meteen aan een boek wil beginnen.

1. Goede openingszin
Als ik een boek koop, scan ik vaak eerst even de eerste bladzijde. Je hebt van die eerste zinnen die meteen binnenkomen waardoor je wel verder móét lezen.

2. Series
Een volgend deel van een serie zorgt er altijd wel voor dat ik meteen verder wil lezen. Vooral als het vorige boek met een cliffhanger is geëindigd, begin ik liever aan het volgende deel van die serie dan dat ik in een losstaand boek begin. Helaas is het met nieuwe boeken vaak zo dat je een aantal maanden moet wachten op een nieuwe vertaling, grr.

3. Mooie cover
Op de een of andere manier trekt een mooie cover me niet alleen bij het uitzoeken, maar ook bij het beginnen in een boek. Vooral door de beeldschone cover wilde ik dolgraag beginnen in De Selectie van Kiera Cass.

4. Films
Er zijn boeken die ik pas door het uitkomen van de film heb leren kennen. Een trailer van een film die binnenkort in de bioscoop te zien is, stimuleert om toch even snel eerst het boek te lezen. Bij die enkele keer dat ik eerst de film kijk, zoals bij The Host het geval was, lees ik graag daarna het boek om het gevoel van het verhaal te behouden.

5. Favoriete schrijvers
Een nieuw boek van mijn favoriete schrijver? Daar begin ik het liefst al in de winkel in! Er zijn schrijfsters waar ik letterlijk wacht op het volgende boek en dan wil ik geen dag langer wachten om te lezen als het uit is.

6. Boekenleggers
Nogal een grappig punt, maar als er een boekenlegger bij het boek zit – het liefst nog een bijpassende – begin je veel makkelijker! Je kunt namelijk een klein stukje lezen en dan weer stoppen, zonder dat je eerst op zoek hoeft te gaan naar je rondslingerende verzameling boekenleggers (en vervolgens lees je dan toch minstens een uur).

Wat zorgt er voor dat jij meteen in een boek wil beginnen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s