SSS | Super 6 meest hilarische boektitels

Boekenleggers van het boek met de fantastische titel “Geen gezeur, meer wijn!” Omdat een goed verhaal nog nooit begon met een salade. Foto: @AlmeloBroekhuis

Zijn grappige titels alleen maar bedoelt voor cabaretshows? Nee hoor! Ik ging op zoek naar boektitels die herkenbaar waren of zo’n grinnik-momentje gaven. In de Super Six Saturday met mijn super 6 meest hilarische boektitels deel ik mijn favorieten.

Echte mannen eten wél kaas – Hendrik Jan Korterink
De reden dat ik deze titel zo leuk vind, is dat ik meteen dacht: die titel ken ik toch? Dat klopt bijna, in 2008 verscheen er namelijk een boek genaamd Echte mannen eten geen kaas geschreven door Maria Mosterd. Hendrik Jan Korterink gaat op zoek naar de echte feiten van haar loverboyverhaal. Ik vind het echt goed gevonden om deze titel zo net iets aan te passen en daarmee al te laten zien dat er aan het eerste boek iets niet klopte.

Wie heeft er wél een boek bij zich? – Johan Goossens
Niemand, waarschijnlijk. Het is een vraag die in colleges vaak wordt beantwoord met hooguit één of twee opgestoken vingers. Heel herkenbaar dus! Cabaretier Johan Goossens werd leraar Nederlands op een ROC in Amsterdam en schreef er dit boekje met colums over.

De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween – Jonas Jonasson
Als Jonas Jonasson’s boek niet al het bestverkochte boek in Zweden in 2010 werd vanwege het verhaal, moet het wel vanwege de fantastische titel zijn geweest. Alleen de titel laat al een heel verhaal in je hoofd afspelen, nog zonder het boek te lezen of de film te zien.

Geen gezeur, meer wijn! – Mieke Kosters en Yvanka van der Zwaan
Dit boek is deze maand uitgekomen en ik moet elke keer grinniken om de titel. Wat een goed gevonden titel voor dit boek dat voortkwam uit de mamablog met net zo’n goede titel: Bekentenissen van vrouwen met een fantastisch rotleven.

Ik ben rijk en beroemd en ik heb nekpijn – Herman Brusselmans
Herman Brusselmans windt er geen doekjes om: beroemd zijn is niet altijd even makkelijk. Ik heb dit tragikomische boek niet gelezen, maar de titel verdiende voor mij wel een plek in het lijstje.

En de minnaar is… – Jill Mansell
Ik ben dol op de boeken van Jill Mansell. Ik zat even te twijfelen tussen De prins op het verkeerde paard en deze titel. Toch wint En de minnaar is…, omdat de verandering van het woord winnaar leuk is en je zeker nieuwsgierig maakt. Ik ben niet altijd even gelukkig met vertalingen van titels, maar vergeleken met de originele titel Making Your Mind Up vind ik deze zoveel leuker.

Hou jij van boeken met grappige titels?

2 thoughts on “SSS | Super 6 meest hilarische boektitels

  1. Jeej! Grappige boektitels. Het geniale bommenmeisje is een ander boek van Jonas Jonasson. Ook een aanrader. De eeuwige pech en passiviteit van de personages is heerlijk. Het hele leven overkomt hen gewoon. ‘Taal is zeg maar echt mijn ding’, ook een hele typische. Edri, ik vind je invalshoeken steeds weer leuk. 🙂

    Like

    • Oh, ik zal ‘m onthouden! Ik heb echt zo’n enorme to read stapel die ik langzaamaan afwerk, alleen koop ik dan meestal tussendoor toch een ander boek en wordt die stapel nooit kleiner, zo veel te lezen maar zo weinig tijd, haha. Maar bedankt voor de tip! ‘Taal is zeg maar echt mijn ding’ heb ik wel gelezen en die is echt zo grappig en leuk geschreven. Woordgrapjes vind ik sowieso enorm leuk, hoewel ik ze vaak vergeet. En dankjewel voor het compliment! 😀

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s