Zo ben jij klaar voor het Boekenfestijn!

Foto: Een sfeerimpressie van de eerste keer dat ik het Boekenfestijn in Eindhoven bezocht.

Stel je voor, je staat in een hal zo groot als een voetbalveld. Links zie je boeken, rechts zie je boeken. Overal om je heen zijn rijen vol met boeken! Fantasyboeken, romans, Engelse boeken, knutselboeken, maar ook knutselspullen: het klinkt als een droom. Maar het is geen droom, je kunt er gewoon naartoe op het Boekenfestijn in Utrecht van 17 t/m 20 september. 

Het Boekenfestijn strijkt meerdere keren per jaar neer op locaties in Nederland en België. Deze grote boekenbeurs verkoopt boeken en producten met hoge kortingen. Dit kan doordat ze de boeken rechtstreeks inkopen bij uitgeverijen en boeken verkopen die soms bijvoorbeeld licht beschadigd zijn.

Ben je nog niet eerder naar het Boekenfestijn geweest? Dan raad ik je aan deze post te lezen, waarin ik je alle ins en outs van het Boekenfestijn geef. Hierin heb ik ook een top 10 met tips gegeven voor een succesvol boekenfestijn. Hier zijn ze nog even op een rijtje:

  1. Neem een grote tas mee
  2. Schrijf op welke boeken je al hebt
  3. Kijk goed of je geen (verkeerd) deel van een serie hebt
  4. Onder de tafel liggen ook boeken
  5. Check of de boeken dezelfde prijs hebben
  6. Neem een bon mee voor een gratis boek
  7. Kijk ook eens bij de laatste exemplaren
  8. Op zoek naar Young Adult-boeken? Zoek naar Jeugdland
  9. Laat je helpen bij de informatiebalie
  10. Loop niet met een irritant piepend karretje rond, maar vraag een nieuwe
IMG_20150507_165053

Foto: Romans bij het Boekenfestijn in Eindhoven

Nu kreeg ik zulke leuke reacties hier en op Facebook, dat ik nog een aantal aanvullende tips voor jullie heb, zodat je écht klaar bent voor het Boekenfestijn:

11. Boeken terugleggen bij de balie
Als je twijfelt of je een boek wil hebben, leg ‘m dan gewoon in je karretje. Voordat je naar de kassa gaat, kun je boeken die je toch niet wilt achterlaten bij de kassa, dan worden ze door de medewerkers teruggelegd. Dat scheelt weer zoeken naar een boek dat je toch wilt hebben.

12. Wissel je gratis bonnetje in voor een kortingsbon
Weten jullie nog dat ik vertelde dat er niet altijd wat bij zit bij de gratis exemplaren? Nu heeft het Boekenfestijn deze bon veranderd, in plaats van een gratis boek kun je ook 20% korting krijgen op je duurste aankoop, zo heb je er dus altijd wat aan! Het bonnetje is te vinden op de flyer en in kranten als de Metro en het AD.

13. Help mee tijdens het Boekenfestijn
Lijkt het jou ook geweldig om de hele dag op het Boekenfestijn te zitten, maar wil je liever iets bijverdienen dan de hele beurshal leegkopen? Dan kun je ook werken op het Boekenfestijn. Vacatures voor tijdens de opbouw en tijdens de beursdagen zijn hier te vinden.

Zie ik jullie in Utrecht?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s