5 boeken om de winter mee door te komen

Foto: Shandi-lee Cox, Flickr

Over een week begint officieel de winter. Dat betekent winterjassen, kerstbomen die worden opgezet, en extra genieten zodra je lekker warm thuiskomt. De winter is koud, maar toch halen we ‘m samen met een kop warme chocolademelk naar binnen. Met een leuk aantal winterse boeken die dit jaar zijn uitgekomen kom je de winter wel door!

1. Winter in New York – Chantal van Gastel

De winterse verhalenbundel van Chantal van Gastel mag deze winter absoluut niet ontbreken. Met kerstmuziek op in de zomer schreef zij na Zomer in New York ook Winter in New York:

In ‘Winter in New York’ verwacht Lois haar relatieproblemen te kunnen ontvluchten in de meest geweldige stad ter wereld. Maar een sneeuwstorm verstoort haar plannen. In ‘Een kerstbelofte’ staat Janna er na het verlies van haar grote liefde helemaal alleen voor op kerstavond. Of toch niet? Tess wordt gestrikt als kandidate in de succesvolle tv-show Love Shack waarin verre liefdes met elkaar herenigd worden. En in ‘Stop!’ brengt de kerstgedachte Mia op heel andere ideeën voor haar toekomst.

2. Let it snow – John Green & Maureen Johnson & Lauren Myracle

Deze drie romantische verhalen zijn al wat langer uit, maar sinds november zijn ze eindelijk verkrijgbaar in het Nederlands:

Jongerenroman ‘Let it snow’; drie romantische verhalen in één boek van John Green (Paper towns, Een weeffout in onze sterren), Maureen Johnson en Lauren Myracle. Lekker wegdromen (of weggeven) voor slechts 10 euro! Kerstavond, een sneeuwstorm en een gestrande trein vol jongeren. Tel daarbij op een flinke dosis liefdesverdriet, schuldgevoel en onvervulde verlangens, en je krijgt een heerlijke roman met drie innemende hoofdpersonen. Topauteurs John Green, Maureen Johnson en Lauren Myracle trakteren ons op drie onweerstaanbare verhalen, die aan het eind van ‘Let it snow’ prachtig bij elkaar komen.

3. Winter Chalet – Linda van Rijn

De winter is niet alleen het seizoen van romantiek, sneeuwvlokken en kerst; dat bewijst schrijfster Linda van Rijn maar weer in deze thriller:

Vier vriendinnen genieten van een skivakantie in Kirchberg. De moord op een van hen stelt iedereen voor een raadsel…

Tijdens een gezellige skivakantie in het Oostenrijkse Kirchberg kunnen de vriendinnen Isa, Chantal, Karen en Annemieke eindelijk weer eens tijd met z’n vieren doorbrengen. Karen, Chantal en Isa arriveren op de zaterdag, Annemieke sluit later aan, ze moet nog werken. 

De vakantie van de drie begint heel genoeglijk. De vriendinnen hebben de kans echt bij te praten, wat er in het drukke dagelijks leven vaak bij in schiet, en het is prachtig weer om te skien, wat ze dan ook met veel plezier doen. Maar de gezellige skivakantie krijgt een noodlottige wending op de dag dat Annemieke arriveert. Bij aankomst treft ze een van haar vriendinnen dood aan.

Rechercheur Günter Wolfsberg van de politie in Kirchberg start een onderzoek. Hij verhoort alle vriendinnen en hun partners en ontdekt dat onder het oppervlak van gelukkige relaties en intense vriendschap de nodige spanningen schuilgaan. Het heeft er alle schijn van dat sommige mensen wel erg graag de schuld willen afschuiven…

4. Vuurwerk in de sneeuw – Sarah Morgan

Voor de liefhebbers van Harlequin HQN romans, vond ik dit kerstachtige boek van Sarah Morgan. Meerdere malen schreef zij zo’n winterse roman, Vuurwerk in de sneeuw is haar nieuwste:

Tyler O’Neils belangrijkste voornemen deze Kerstmis? Er een groot feest van maken. Niet voor zichzelf, maar voor zijn dochter, Jess. Hij heeft trouwens zelf ook wat te vieren, want Snow Crystal, het ski-resort dat hij met zijn broers runt, is volgeboekt met de kerstdagen. Dat betekent dat Brenna, zijn beste vriendin, bij hem moet logeren, en hij mag absoluut niet laten merken dat hij meer dan alleen vriendschap voor haar voelt. Ski-instructeur Brenna Daniels vindt dat ze het prima voor elkaar heeft. Ze heeft van haar hobby haar werk gemaakt én ze kan dagelijks samenwerken met Tyler, op wie ze al jaren verliefd is. Niet dat er ooit iets gebeurd is… Ze verwacht dan ook niet dat het problemen zal opleveren dat ze een paar weken een huis zullen delen. Dan gebeurt er iets wat ze geen van beiden hadden verwacht: Tyler kust haar, en nu is alles anders…

5. Sneeuwengelen – Suzanne Vermeer

Suzanne Vermeer was jarenlang het pseudoniem van Paul Goeken. Het schrijverspseudoniem is na zijn overlijden voortgezet bij de uitgever. De cover voelt al winters aan, daarachter schuilt een spannende thriller:

Ze waren met z’n zessen en kenden elkaar uit het Leidse studentenleven. Een hechte club meiden die lief en leed met elkaar deelden, en die elk jaar samen op wintersportvakantie gingen. ‘De sneeuwengelen’ noemden ze zichzelf. Succesvol in hun werk, niet altijd even succesvol in de liefde, en de wereld leek aan hun voeten te liggen. Totdat een van hen kwam te overlijden…

De dood van Daphne komt keihard aan in de groep, maar tegelijkertijd maakt het de band tussen de vrouwen nog sterker. Ze sluiten een pact en beloven elkaar dat ze altijd voor elkaar zullen zorgen, zoals ze ook voor hun vriendin hadden gezorgd toen zij ziek werd. Dan slaat het noodlot toe. Een ongeluk, niemand weet precies hoe het heeft kunnen gebeuren. Maar bepaalde zaken kloppen niet. Was er misschien opzet in het spel? Maar waarom? En wie zou er dan achter zitten? Langzaam maar zeker komen er barstjes in wat de perfecte vriendinnengroep leek te zijn.

Welk van deze boeken zou jij willen lezen deze winter?

6 thoughts on “5 boeken om de winter mee door te komen

  1. Sneeuwengelen van Suzanne Vermeer staat toevallig op mijn to-read lijst! Ik probeer wat meer te lezen dan alleen romcom-achtige chicklits en young adult, hihi. En Winter in New York van Chantal wil ik ook wel hebben 😀

    Misschien moet ik maar boekenbonnen vragen voor kerst :p

    Like

    • Ach, maar chicklits en young adults zijn ook gewoon heel leuk! Als je maar plezier hebt in het lezen is er niks mis mee 🙂 En dat lijkt me een heel goed idee, boekenbonnen zijn nooit mis, of gewoon het boek zelf om te vragen. Je las toch ook graag de andere boeken van Chantal? Ik zag laatst nog Zwaar Verguld bij de V&D liggen voor maar 5 euro.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s